27.04.2024
Субота,05:44
Вітаю Вас Гість

Екстракт коноплі знімає симптоми розсіяного склерозу

Екстракт конопель і склероз Хворобливі судоми м'язів, з'являються у більшості людей з розсіяним склерозом, полегшуються за допомогою сильних доз екстракту конопель (тетрагідроканнабінол) у відповідності з результатами третього етапу досліджень, опублікованими в Журналі Нейрохірургії, Неврології та Психіатрії.

М'язові судоми можуть серйозно вплинути на здатність пацієнтів до повсякденної діяльності, погіршити якість сну і рухливість. Експерти стверджують, що близько 90% хворих страждають від хворобливих судом м'язів.

На жаль, лікування, доступне сьогодні, частково обмежений токсичністю, не позбавляє від симптомів регидности м'язів. Отже, велика кількість хворих на розсіяний склероз шукають альтернативні засоби та методи лікування, в тому числі канабіс (препарати, одержувані з конопель).

Дослідники пишуть: "Було підраховано, що близько 1-4% населення Великобританії використовують канабіс для знеболювання".

Екстракт марихуани знімає біль при судомах, викликаних розсіяним склерозом

Журнал Канадської Медичної Ассоциции опублікував результати дослідження, що показують, що куріння марихуани допомагає полегшити біль і м'язову напругу у пацієнтів.

У дослідженні брали участь 279 дорослих пацієнтів у двох групах:

  • група екстракту канабісу - 144 пацієнта, які отримували тетрагидроканнабиол протягом 12 тижнів;
  • група плацебо - 135 пацієнтів, які отримували фіктивні таблетки протягом 12 тижнів.

Всі спостережувані були у віці від 18 до 64 і мали діагноз розсіяний склероз. Перед дослідженням всі вони страждали від ригідності м'язів, принаймні, три місяці.

87% учасників у групі плацебо потрібна максимальна добова доза 25мг порівняно з 47% у групі, яка вживала екстракт конопель.

Дослідники зробили висновок, що тетрагідроканнабінол був в два рази ефективніше, ніж плацебо.

Серед отримували плацебо 15,7% відчули полегшення м'язових судом, а в групі екстракту канабісу - 29,4%.

Існувало помітне розходження в ефективності між плацебо та екстракт канабісу. Тетрагідроканнабінол явно перевершує плацебо в полегшенні болю, поліпшення якості сну і зниження симптомів м'язових спазмів, додали дослідники.

Серед групи, яка приймала екстракт канабісу, було зареєстровано більшу кількість побічних ефектів, найбільш часто зустрічаються з яких - проблеми з розладом кишечника і нервової системи - проте, вони не були важкими.

Автори прийшли до висновку: "Дослідження підтверджує перевагу канабісу в лікуванні м'язових судом. Побічні ефекти не вище очікуваних. Нових проблем для безпеки препарату не виявлено".

Всього коментарів: 0
avatar