26.04.2024
П`ятниця,03:55
Вітаю Вас Гість

Чому лущиться шкіра на руках

Лущиться шкіра на рукахЗовнішній шар шкіри оновлюється кожні 28 днів, замість відмерлих клітин з'являються нові. Це цілком природний процес. Якщо у вас лущиться шкіра на руках і пальцях, причин може бути кілька: механічне тертя, дія сонячних променів, занадто сухе повітря. Крім того, викликають лущення деякі вірусні інфекції та алергії. Але якщо лущення стає настільки сильним, що з'являються кровоточиві тріщини, в які може потрапити інфекція, слід звернутися за консультацією до дерматолога. Однак зовсім не обов'язково доводити руки до критичного стану, можна скористатися для лікування шкіри домашніми рецептами.

  • Почніть з дієтичного харчування, що дуже істотно в даній ситуації. Вживайте продукти, які містять речовини, необхідні для відновлення шкіри, оскільки може бути, що шкіра на руках лущиться із-за браку вітамінів А, В, С, білків і мінералів (у тому числі заліза та йоду), незамінних жирних кислот. Вершкове масло, морква і яйця є хорошим джерелом вітаміну А, сир, м'ясо, печінка і зернові багаті вітаміном Ст. Введіть у свій раціон мигдаль, брокколі, родзинки, рис, боби, горох. Горох і боби є важливим джерелом заліза. Пийте багато води, так як це допоможе зберегти шкіру зволоженою і зменшити лущення.
  • Регулярно зчищайте омертвілий шар шкіри, це поліпшить її вид. До того ж, чим менше мертвих клітин, тим нижче ймовірність лущення. Добре очищає шкіру вівсяне борошно, додайте її в щоденні ванночки для рук.
  • Ретельно обтирайте руки після миття, не залишайте їх вологими. Від випаровування вологи шкіра на руках лущиться ще інтенсивніше.
  • Використовуйте сонцезахисний крем перед виходом на вулицю, щоб запобігти небажаний вплив сонячних променів.
  • Прикладіть до ушкоджених ділянок шкіри тертий огірок, це забезпечить миттєвий ефект, зменшиться свербіж, сухість і лущення шкіри.
  • Свіжий сік м'яти є ще одним ефективним засобом проти лущення. Наносьте сік м'яти кожен день на ніч.
  • Змішайте в рівних частках оливкова олія, мед і куркуму, додайте кілька крапель сандалового масла і щіпку пшеничного борошна. Наносьте крем на руки щодня.

При регулярному використанні цих процедур неодмінно настане полегшення, шкіра на руках перестане лущитися, придбає м'якість і привабливий вигляд.

Всього коментарів: 0
avatar