13.11.2018
Вівторок,09:35
Вітаю Вас Гість

8 березня: рецепти на весь день. Запіканка, печиво та булочки з начинкою

8 березня - свято, з одного боку, домашнє: вихідний день, ніхто нікуди не поспіша. Тому почати його ми пропонуємо зі смачного сніданку: запіканки, якої ви ще ніколи не пробували. З іншого боку, 8 березня активно відзначається з колегами по роботі: на цей випадок ми припасли рецепт печива, яке може прикрасити святковий стіл і навіть стати подарунком. Ну, а якщо ви чекаєте гостей, то відмінною закускою для фуршету стануть несолодкі булочки.

Малинова запіканка, рецепт

Складові:

  •     1/2 склянки мигдалю, подрібнити
  •     1/4 склянки цукру
  •     1/4 склянки тростинного цукру
  •     2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  •     2 яйця
  •     2 яєчних жовтки
  •     1 склянка вершків середньої жирності
  •     1 стакан свіжої малини (можна використовувати заморожену і будь-які інші ягоди)
  •     цукрова пудра для прикраси 

  1.     Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму для випічки маслом.
  2.     Змішайте подрібнений мигдаль, тростинний і білий цукор і кукурудзяний крохмаль. Додайте яйця, яєчні жовтки і вершки. Добре перемішайте до отримання однорідної маси, потім вилийте суміш у підготовлену форму. Прикрасьте свіжою малиною.
  3.     Випікайте приблизно 35 хвилин до появи золотистої скоринки і суфле (суфле спаде, як тільки ви отримаєте запіканку з духовки).
  4.     Подавайте запіканку гарячою, попередньо присипавши цукровою пудрою.

Пісочне печиво з глазур'ю, рецепт

Для печива:

  •     1/2 склянки м'якого несолоного вершкового масла
  •     1/4 склянки цукру
  •     1/4 склянки цукрової пудри, просіяти
  •     3/4 склянки борошна
  •     2 ст. л. какао-порошку
  •     1/4 ч. л. солі

Для глазурі:

  •     3 ст. л. сухого яєчного порошку
  •     4 склянки цукрової пудри, просіяти
  •     6 ст. л. теплої води
  •     харчовий барвник

  1.     Ретельно збийте вершкове масло з цукром і цукровою пудрою протягом 3 хвилин, поки суміш не стане повітряною.
  2.     Просійте борошно, какао-порошок і сіль в миску і додайте до збитої суміші. Розмішайте до отримання однорідної маси.
  3.     Розкачайте тісто в формі диска, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник приблизно на годину до затвердіння тіста.
  4.     Розігрійте духовку до 160 градусів і застеліть деко папером для випічки.
  5.     Зніміть харчову плівку з тіста і залиште на пару хвилин відтанути, щоб було простіше його розгортати. Присипте робочу поверхню борошном і викладіть на неї тісто.
  6.     Розкачайте тісто завтовшки приблизно 3 мм і виріжте печиво за допомогою формочок. Викладіть печиво на деко.
  7.     Випікайте печиво 13-15 хвилин, потім залиште остигати на деку.
  8.     Ретельно перемішуйте всі інгредієнти для глазурі протягом 5 хвилин, поки суміш не стане повітряною.
  9.     Щоб зробити відносно рідку глазур, яка буде розтікатися по поверхні печива, додайте трохи більше води. Додайте харчовий барвник за бажанням.
  10.     Викладіть глазур в кондитерський мішок з простим наконечником або в паперовий конус. Видавіть глазур по контуру печива і потім заповніть всю поверхню печива, або поставте декоративні точки. Дайте глазурі висохнути 2-3 години.

Рецепт булочок з начинкою

Тісто для булочок:

  •     2 склянки борошна
  •     1/4 склянки цукру
  •     1 ст. л. харчової соди
  •     1/4 ч. л. солі
  •     1/2 склянки несолоного вершкового масла, порізати на шматочки
  •     1/2 склянки вершків середньої жирності
  •     1/4 склянки напівжирного молока
  •     1 яйце

Для начинки з беконом, сушеними помідорами і сиром чеддер:

  •     1/4 склянки бекону, нарізати
  •     2 ст. л. сушених помідорів, нарізати
  •     1/2 склянки сиру чеддер, натерти
  •     молоко (для змащування)
  •     насіння кунжуту

Для начинки з вершковим сиром, часником і кропом:

  •     1/2 упаковки вершкового сиру кімнатної температури
  •     1 часточка часнику, подрібнити
  •     3 ст л свіжого кропу, нарізати
  •     молоко
  •     насіння маку

Для швидкості можна взяти для булочок готове листкове тісто

  1.     Розігрійте духовку до 190 градусів і вистелити деко папером для випічки.
  2.     Просійте борошно, цукор, харчову соду і сіль у велику миску. Додайте шматочки вершкового масла, розмішуйте до тих пір, поки суміш не затвердіє.
  3.     Збийте в окремій мисці вершки, молоко, яйце і екстракт ванілі. Додайте отриману суміш в борошно і розмішайте.
  4.     Викладіть тісто на робочу поверхню, попередньо присипавши її борошном. Розімніть тісто руками і розкачайте в прямокутник розміром 25 на 35 см.
  5.     Підготуйте начинку. У першому випадку викладіть на тісто бекон, сушені помідори і сир чеддер. У другому змішайте вершковий сир з часником і кропом і викладіть отриману суміш на тісто рівним шаром.
  6.     Зверніть тісто в рулет і отриману «ковбаску» розділіть на 8 частин. Викладіть майбутні булочки на деко зрізом вниз. Помастіть їх молоком і посипте насінням кунжуту або маку.
  7.     Випікайте булочки приблизно 20 хвилин до появи золотистої скоринки. Поставте булочки в прохолодне місце мінімум на 10 хвилин до подачі на стіл.

 

Всього коментарів: 0
avatar