8 березня - свято, з одного боку, домашнє: вихідний день, ніхто нікуди не поспіша. Тому почати його ми пропонуємо зі смачного сніданку: запіканки, якої ви ще ніколи не пробували. З іншого боку, 8 березня активно відзначається з колегами по роботі: на цей випадок ми припасли рецепт печива, яке може прикрасити святковий стіл і навіть стати подарунком. Ну, а якщо ви чекаєте гостей, то відмінною закускою для фуршету стануть несолодкі булочки.
Малинова запіканка, рецепт
Складові:
- 1/2 склянки мигдалю, подрібнити
- 1/4 склянки цукру
- 1/4 склянки тростинного цукру
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 яйця
- 2 яєчних жовтки
- 1 склянка вершків середньої жирності
- 1 стакан свіжої малини (можна використовувати заморожену і будь-які інші ягоди)
- цукрова пудра для прикраси
- Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму для випічки маслом.
- Змішайте подрібнений мигдаль, тростинний і білий цукор і кукурудзяний крохмаль. Додайте яйця, яєчні жовтки і вершки. Добре перемішайте до отримання однорідної маси, потім вилийте суміш у підготовлену форму. Прикрасьте свіжою малиною.
- Випікайте приблизно 35 хвилин до появи золотистої скоринки і суфле (суфле спаде, як тільки ви отримаєте запіканку з духовки).
- Подавайте запіканку гарячою, попередньо присипавши цукровою пудрою.
Пісочне печиво з глазур'ю, рецепт
Для печива:
- 1/2 склянки м'якого несолоного вершкового масла
- 1/4 склянки цукру
- 1/4 склянки цукрової пудри, просіяти
- 3/4 склянки борошна
- 2 ст. л. какао-порошку
- 1/4 ч. л. солі
Для глазурі:
- 3 ст. л. сухого яєчного порошку
- 4 склянки цукрової пудри, просіяти
- 6 ст. л. теплої води
- харчовий барвник
- Ретельно збийте вершкове масло з цукром і цукровою пудрою протягом 3 хвилин, поки суміш не стане повітряною.
- Просійте борошно, какао-порошок і сіль в миску і додайте до збитої суміші. Розмішайте до отримання однорідної маси.
- Розкачайте тісто в формі диска, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник приблизно на годину до затвердіння тіста.
- Розігрійте духовку до 160 градусів і застеліть деко папером для випічки.
- Зніміть харчову плівку з тіста і залиште на пару хвилин відтанути, щоб було простіше його розгортати. Присипте робочу поверхню борошном і викладіть на неї тісто.
- Розкачайте тісто завтовшки приблизно 3 мм і виріжте печиво за допомогою формочок. Викладіть печиво на деко.
- Випікайте печиво 13-15 хвилин, потім залиште остигати на деку.
- Ретельно перемішуйте всі інгредієнти для глазурі протягом 5 хвилин, поки суміш не стане повітряною.
- Щоб зробити відносно рідку глазур, яка буде розтікатися по поверхні печива, додайте трохи більше води. Додайте харчовий барвник за бажанням.
- Викладіть глазур в кондитерський мішок з простим наконечником або в паперовий конус. Видавіть глазур по контуру печива і потім заповніть всю поверхню печива, або поставте декоративні точки. Дайте глазурі висохнути 2-3 години.
Рецепт булочок з начинкою
Тісто для булочок:
- 2 склянки борошна
- 1/4 склянки цукру
- 1 ст. л. харчової соди
- 1/4 ч. л. солі
- 1/2 склянки несолоного вершкового масла, порізати на шматочки
- 1/2 склянки вершків середньої жирності
- 1/4 склянки напівжирного молока
- 1 яйце
Для начинки з беконом, сушеними помідорами і сиром чеддер:
- 1/4 склянки бекону, нарізати
- 2 ст. л. сушених помідорів, нарізати
- 1/2 склянки сиру чеддер, натерти
- молоко (для змащування)
- насіння кунжуту
Для начинки з вершковим сиром, часником і кропом:
- 1/2 упаковки вершкового сиру кімнатної температури
- 1 часточка часнику, подрібнити
- 3 ст л свіжого кропу, нарізати
- молоко
- насіння маку
Для швидкості можна взяти для булочок готове листкове тісто
- Розігрійте духовку до 190 градусів і вистелити деко папером для випічки.
- Просійте борошно, цукор, харчову соду і сіль у велику миску. Додайте шматочки вершкового масла, розмішуйте до тих пір, поки суміш не затвердіє.
- Збийте в окремій мисці вершки, молоко, яйце і екстракт ванілі. Додайте отриману суміш в борошно і розмішайте.
- Викладіть тісто на робочу поверхню, попередньо присипавши її борошном. Розімніть тісто руками і розкачайте в прямокутник розміром 25 на 35 см.
- Підготуйте начинку. У першому випадку викладіть на тісто бекон, сушені помідори і сир чеддер. У другому змішайте вершковий сир з часником і кропом і викладіть отриману суміш на тісто рівним шаром.
- Зверніть тісто в рулет і отриману «ковбаску» розділіть на 8 частин. Викладіть майбутні булочки на деко зрізом вниз. Помастіть їх молоком і посипте насінням кунжуту або маку.
- Випікайте булочки приблизно 20 хвилин до появи золотистої скоринки. Поставте булочки в прохолодне місце мінімум на 10 хвилин до подачі на стіл.
|