26.04.2024
П`ятниця,05:56
Вітаю Вас Гість

Правила догляду за жирною шкірою допоможуть зробити її привабливою

Правила догляду за жирною шкіроюЖирний блиск і грубі пори - ось що найчастіше турбує власниць жирної шкіри. Догляд за шкірою повинен бути таким, щоб зменшити проблеми, а не зробити їх більш помітними. Тому необхідно дотримувати деякі правила догляду за жирною шкірою. Яким повинен бути догляд? Регулярна чистка, зволоження, захист від сонця і періодичне видалення жиру - це процедури, систематичне застосування яких допоможе утримувати жирну шкіру в здоровому стані. Чистка шкіри і видалення жирових надлишків з її поверхні становить саму значну частину догляду. Але зволоження і живлення їй також необхідні, оскільки від нестачі вологи шкіра стає в'ялою. Вплив сонячних променів стимулює виділення жиру, тому дуже важливо застосовувати косметичні та лікувальні засоби з захисними фільтрами SPF або затінювати особа в сонячну погоду.

Правила догляду за жирною шкірою

Для жирної шкіри характерний практично постійний жировий наліт, і важко втриматися від спокуси змити його будь-якою ціною. Однак не варто дуже старатися, оскільки ви можете порушити природний захисний шар, і разом з надлишками жиру шкіра втратить вологи, яка їй так необхідна. Агресивні очищувальні лосьйони та часте миття абсолютно недоречні для шкіри, існує також ряд інших суттєвих обмежень і правил:

  • Умивайтеся 2 рази в день (у вихідні можна дозволити собі і 3 рази). Вода для вмивання має бути злегка прохолодною. Гаряча вода стимулює виділення підшкірного жиру.
  • Вода з-під крана - просто, але не бажано. Правила догляду за жирною шкірою радять вмиватися кип'яченою, талою водою або відваром трав, мінеральною водою, кефіром, молочною сироваткою. До ранкового вмивання можна підготуватися до вечора, тоді у вас буде достатньо часу.
  • Мило. Про нього краще забути, якщо не хочете пересушити жирну шкіру і викликати її зневоднення і передчасне старіння. Використовуйте спеціальні гелі та пінки для вмивання, не містять луги і дбайливо очищають шкіру.
  • Відмовтеся від спиртових лосьйонів і настоїв трав на спирту. Захищаючись від їх агресивного висушування, шкіра почне виділяти ще більше жиру.
  • протягом дня періодично знімати жир з шкіри тонкими матуючим серветками. Вони компактно розташуються у вашій сумочці і будуть завжди під рукою.
  • Один раз в два тижні правила догляду рекомендують проводити глибоку чистку шкіри: парові ванночки, маски з глини, ніжні домашні скраби, наприклад, з меленої вівсянки з кефіром. До речі, скраби без грубих частинок дбайливо очищають верхні шари шкіри, роблять її більш тонким і свіжою.
  • Вечірня очищення шкіри строго обов'язкова. Не лягайте у ліжко з не змитим макіяжем. Може виникнути закупорювання пір, запалення, прищі.
  • Зволожуючий крем правила догляду за жирною шкірою радять легкий, гелевидний, не містить масел. Для денного крему бажано наявність захисного фільтра SPF15.
  • Будьте обережні з домашньої механічної чищенням пір, вона може стати причиною шрамів і запалень.
  • Декоративна косметика за правилами догляду має бути некомедогенной (читати на упаковці). Мінеральна або легка компактна пудра і трохи компактних рум'ян. З їх допомогою можна буде підправити макіяж протягом дня і надати шкірі матовий відтінок.

Ці прості правила догляду за жирною шкірою були вироблені в результаті багаторічних спостережень і досвіду, їх ефективність підтверджена багатьма жінками . Дотримуючись їх, ви допоможете своїй шкірі чудово виглядати в будь-який час дня.

Всього коментарів: 0
avatar