26.04.2024
П`ятниця,12:33
Вітаю Вас Гість

Папілома людини, лікування та профілактика

Папілома людини - лікуванняВірус папіломи людини (ВПЛ) це один з найбільш поширених вірусів у світі. Він заражає шкіру і викликає появу на ній наростів. Новоутворення на шкірі можуть бути гострими, плоскими або куполоподібними, виступаючими на поверхні або вросли в шкіру. ВПЛ називають також бородавочным вірусом. Бородавочные нарости можуть бути поодинокими або множинними, подібно цвітної капусти. Вони можуть вразити будь-яку частину тіла, в тому числі і статеві органи (гострокінцеві папіломи). Деякі різновиди інфекції, наприклад, вірус папіломи людини 16, можуть привести до розвитку раку, зокрема, раку шийки матки.

Папілома людини може роками перебувати в організмі і не викликати яких-небудь зовнішніх симптомів. З'явившись на поверхні шкіри, папіломи можуть зникнути самі по собі, без будь-якого лікування і болю, правда, це відбувається не миттєво, а протягом, наприклад, півроку.

Папілома людини, профілактика захворювання

Бородавки заразні, вони передаються через контакт з інфікованою шкірою, папіломи на інтимних місцях передаються статевим шляхом. Ризик передачі інфекції статевого партнера можна знизити використанням презерватива. Однак це не 100% захист, оскільки передача захворювання може виникнути при зіткненні незахищених ділянок шкіри. У періоди активності папіломавірусу від сексуальних контактів, краще взагалі відмовитися. Партнер повинен бути обов'язково проінформований про наявність у вас ВПЛ.

Папіломи на інших ділянках шкіри, наприклад, на руках та підошвах, можуть також передаватися контактним способом: через рукостискання, доторки заражених поручнів тренажера, ходіння в душових босоніж, користування чужим рушником, білизною, косметикою та ін У цих випадках профілактикою захворювання може стати дотримання особистої гігієни.

Іноді вірус папіломи людини проявляє повторну активність. У одних людей це рідкісні і поодинокі випадки, інші страждають від множинних папілом знову і знову. Це залежить від характеру вірусу і стану організму людини. Слабкий імунітет, гормональні проблеми, стреси і непомірний спосіб життя з шкідливими звичками сприяють підвищеній активності вірусу.

Для запобігання повторних спалахів папіломавірусу слід зміцнювати імунну систему. Для цього необхідно правильне харчування, фізичні вправи, повноцінний сон, відмова від алкоголю і тютюнопаління, контроль стресових ситуацій. Турбота про оздоровлення організму дозволить уникнути рецидивів і з часом повністю впоратися з папилломами.

Папілома людини - видалення

Як лікувати папіломи

Медичні препарати для знищення папіломавірусу до цього часу не знайдені. Однак папілома людини в більшості випадків видаляється з організму і без лікування, зусиллями імунної системи. Хоча сам по собі вірус папіломи людини лікарськими засобами не виліковується, бородавчасті утворення, що виникають як наслідок зараження, піддаються лікуванню і цілком результативно. Видалення папілом може знадобитися багаторазово, оскільки при збереженні ВПЛ в організмі вони будуть з'являтися знову і знову.

Існують різні медичні і народні способи лікування папілом. Наприклад, видалення уражених шарів шкіри за допомогою саліцилової кислоти або кріотерапія (заморожування рідким азотом). Після впливу азоту шкіра може швидко змінити свій колір і текстуру, але вона швидко відновлюється. Одним із способів боротьби з папилломами є імунотерапія, тобто посилення захисної здатності організму. При цьому методі лікування в організм вводяться антитіла (щеплення), які руйнують вірус

Практикується також припікання кислотами і хірургічне видалення за допомогою лазера або скальпеля. Гострокінцеві папіломи перерахованими способами видаляються в медичних установах, протягом кількох повторюваних процедур. Слід також врахувати, що медичні способи лікування папілом значно ефективніше народних.

До лазерної хірургії вдаються в тому випадку, коли інші методи не допомогли вирішити проблему, або необхідно позбутися від папіломи швидко. Лазерна терапія може бути застосована на будь-якій частині тіла, з її допомогою можна видаляти папіломи на інтимних місцях. Лазер діє вибірково, не вражаючи здорову шкіру і не створюючи ран. Може виникнути незначне почервоніння або гіперпігментація, але це швидко проходить і шкіра відновлюється. Залежно від характеру і розміру новоутворення може знадобитися від 1 до 3 лазерних процедур.

Після успішно проведеного лікування слід щорічно відвідувати лікаря для профілактичних оглядів. В доступних місцях огляд на наявність характерних наростів проводиться самостійно. Рекомендується також вживати профілактичні заходи проти повторного захворювання, зміцнювати імунну систему, фізичну витривалість, стресостійкість.

Папіломи - лікування народними засобами

Папіломи, лікування народними засобами

Поряд з медичними методами лікування зовнішніх ознак папіломи людини в організмі, існують і перевірені народні засоби, які можуть прискорити одужання. Натуральні рецепти необхідно застосовувати тривало і регулярно, тільки в цьому випадку можна домогтися позитивного результату.

  • 1. Традиційно народна медицина пропонує позбутися від папілом за допомогою свіжого соку чистотілу. На стеблі рослини роблять зріз, і виділився «молочком» змащують уражені ділянки шкіри 2-3 рази на день. Дуже часто папіломи зникають протягом тижня або менше, але іноді потрібно і більш тривалий період часу.
  • 2. Відомий своїми бактерицидними властивостями часник також може бути використаний для видалення папілом. Соком часнику змащують папіломи кілька разів в день. Можна невелику пластинку прикласти до ураженої ділянки шкіри на ніч і зафіксувати лейкопластиром. Вранці часник зняти, при необхідності повторити кілька разів.
  • 3. Змішати часникову кашку з оцтом, додати трохи борошна, щоб суміш була сметаноподібної, нанести на папіломи, замотати поліетиленовою плівкою і залишити на ніч. Здорові ділянки шкіри при цьому слід захистити лейкопластиром.
  • 4. Крутий відвар чебрецю, настояний 40-60 хв, трохи охолодити і використовувати у вигляді примочок. Потрібно 10 або більше процедур. Остиглий відвар слід підігрівати до температури приблизно 39?С.
  • 5. Розпарити шкіру і прикласти до неї розм'якшений прополіс. Закріпити пластиром на 2-3 дні. Потім процедуру можна повторити.
  • 6. Прикладіть до ураженої ділянки шкіри свіжий зріз листа каланхое і закріпіть пластиром на ніч. Для лікування процедури необхідно повторювати протягом 3 тижнів. Точно так само можна використовувати для видалення папілом бананову шкірку.
  • 7. Австралійське масло чайного дерева завдяки протигрибковою і противірусним властивостям може бути використано для лікування папілом. Змочіть крапелькою масла ватний диск, прикладіть до ділянки шкіри і зафіксувати лейкопластиром. Для лікування необхідний тривалий період, не менше 1 місяця.

Всього коментарів: 0
avatar