18.05.2024
Субота,09:12
Вітаю Вас Гість

Нова стратегія боротьби з циститом

лікуванні циститу Третина жінок як мінімум раз у житті стикається з циститом, і для когось із них це стає початком хронічного захворювання. Цистит викликається бактерією Escherichia coli, яка чіпляється за стінку сечового міхура ниткоподібними пилями. Тепер, нарешті, відкрито механізм утворення цих структур. Це відкриття може використовуватися для розробки нових антибіотиків проти інфекцій сечової системи.

Цистит

Близько 80% сечостатевих інфекцій викликані Escherichia coli, грамнегативною палочковидной бактерією. Незважаючи на те, що ця бактерія присутня в нормальної кишкової мікрофлори, її вірулентні види можуть призвести до інфікування. Захворювання більш характерно для жінок, ніж для чоловіків, і є причиною великої кількості придбаних у лікарні інфекцій, особливо у пацієнтів з катетером. На даний момент лікування проводиться існуючими антибіотиками, але вони стають все менш ефективними. Особливо це стосується рецидивуючих інфекцій. Питання розробки нових антибіотиків для них як не можна більш актуальне.

Кишкова паличка Escherichia coli

Бактерії прилипають до сечового міхура

Бактерії можуть прикріплятися до поверхні, завдяки волосоподобным структурам, відомим також як пили або фимбрии. У випадку з уропатогенными E. coli, синтезуються пили першого типу, що складаються з чотирьох різних субодиниць. Біосинтез (освіта) цих пілей відбувається за механізмом биосинтетического зв'язування типу шаперон-ашер. Оскільки пили типу 1 відповідають за приєднання уропатогенной E. coli до клітин господаря, вони можуть стати вдалою мішенню для нових антибіотиків.

Структурних біологічні техніки для дослідження освіти пілей

Дослідники проаналізували механізм, який відповідає за утворення пілей. Для цього був використаний метод рентгеноструктурного аналізу, який дозволяє визначити структуру білків, що необхідно для розуміння того, як вони функціонують.

Дослідник вивчає бактеріїАнтибіотики від циститу

Нові антибіотики для лікування інфекцій сечових шляхів

Докладне вивчення біосинтезу пілей типу 1 у E. coli може допомогти сформувати базис для розробки ліків, які блокують утворення пілей. Якщо блокувати мехианизм прикріплення бактерій до сечового міхура, вони не зможуть стати причиною інфікування.

Механізм, що відповідає за прикріплення до сечового міхура бактерій E. coli, використовується і іншими бактеріями. Це означає, що успішно проведене дослідження дасть можливість боротися з різними інфекціями, такими як отруєння або діарея мандрівників.

Всього коментарів: 0
avatar