14.05.2024
Вівторок,04:45
Вітаю Вас Гість

Миття жирного волосся: основні правила

Миття жирного волоссяЖирні волосся для їх власників - стихійне лихо. Перебуваючи на межі стресу, тисячі чоловіків і жінок стурбовані станом своїх жирного волосся і шукають засоби, що дозволяють його поліпшити. Одним із способів регулярного догляду за волоссям є їх миття. Миття жирного волосся необхідно у міру забруднення. Фахівці дають різні поради, на перший погляд суперечливі. Так одні з них рекомендують не допускати надмірне засолювання волосся і мити їх часто, інші, навпаки, пропонують набратися терпіння і мити волосся 1 раз в 5 днів. І ті й інші частково мають рацію.

Рідкісне миття волосся

Мити жирне волосся рідко має сенс протягом невеликого періоду, наприклад, на 2-3 місяці. Протягом цього часу стане ясно, чи є підвищений жировыделение наслідком частого миття або надмірного захоплення засобами для догляду, коли сальні залози просто не встигають відновити жировий баланс.

У перервах між миттям корисно протирати шкіру голови лимонним соком, а безпосередньо перед миттям соком алое на 5-7 хвилин. Тільки не тріть надто інтенсивно, щоб не пошкодити волосся. Можна трохи покращити вигляд волосся присипками з тальку або крохмалю, які потім ретельно вичісується. Якщо поліпшення за цей період не станеться, починайте мити волосся по мірі забруднення.

Миття жирного волосся по мірі забруднення

Часте миття жирного волосся дозволяє вам завжди виглядати охайно, пори не закупорюються, волосся «дихає» і не обтяжать надлишками жиру. При цьому часте миття менш шкідливо, ніж скупчення жиру біля основи волосся і по всій довжині. Шампунь повинен бути м'яким, призначеним для повсякденного використання. Замість води для ополіскування використовуйте відвари трав: хвощ, кропива, мати-й-мачуха, звіробій, календула, ромашка. 2 столові ложки трави або суміші трав змішати з 1 літром окропу і витримати на водяній бані 20 хв. Потім процідити, охолодити і ополіскування готово.

Миття жирного волосся рекомендується проводити спеціальним шампунем, відповідним типом волосся. Вода повинна бути не занадто тепла (приблизно 40°С), шампунь вспенивайте між долоньками перед намилюванням волосся. У відвар трав або воду для ополіскування додайте по 1 столовій ложці соку лимона на літр рідини. Існують також різноманітні народні засоби, масла і маски для жирного волосся, які допоможуть покращити їх стан.

Всього коментарів: 0
avatar