04.05.2024
Субота,07:50
Вітаю Вас Гість

Вивчення іноземних мов сприяє розвитку мозку

Іноземні мови і головний мозокВивчаючи іноземні мови людина підтримує мозок в "формі" і викликає зростання певних її ділянок. До цього відкриття прийшли вчені з Університету Лунда після вивчення молодого покоління з талантом до мов після 13 місяців інтенсивного навчання у Шведській Академії.

В якості контрольної групи були досліджені студенти університету Умео, не вивчають мови. Проаналізувавши результати, дослідники не виявили змін у структурі мозку членів контрольної групи. Однак у мовній групі спостерігалося зростання деяких ділянок мозку, включаючи гіпокамп, відповідальний за сприйняття нової інформації, і три основні області мозкової кори.

Йохан Мортенссон, психолог в університеті Лунда, Швеція, пояснив: "Для нас було несподіванкою, що різні частини мозку розвиваються в різному ступені в залежності від того, скільки зусиль докладають студенти для засвоєння курсу".

Предмети, спрямовані на розуміння мов, викликали більший ріст гіпокампу та областей мозкової кори, задіяних у вивченні мов, таких як верхня скронева звивина. В учасників, які доклали більше зусиль у вивченні, зросла також середня звивина лобової частки.

За словами команди, що розвиваються частини мозку безпосередньо пов'язані з легкістю сприйняття мов. А також вони зазначили, що рівень розвитку залежить від продуктивності студента.

У 2011 році було проведено інше дослідження, яке показало, що хвороба Альцгеймера затримується у своєму розвитку на 5 років серед двомовних пацієнтів.

Згідно цій доповіді, людина, яка не є білінгвом або важко сприймає інші мови, може розвивати свій мозок подібним чином з допомогою когнітивного мислення, ігор і головоломок.

Мортенссон зробив наступний висновок: "Навіть якщо ми не можемо за три місяці інтенсивного вивчення мови зробити зі звичайної людини білінгва, можна припустити, що це є хорошим способом, щоб тримати свій мозок в активній формі".

Всього коментарів: 0
avatar