06.05.2024
Понеділок,21:39
Вітаю Вас Гість

Які продукти запобігають раку, 10 продуктів

Рак - дуже страшна хвороба, причинами якої можуть бути як куріння, віруси, так і сонячні опіки, алкоголь і багато іншого. Тому в боротьбі з цим смертельним недугом потрібно в першу чергу переглянути свій спосіб життя і те, чим ви харчуєтеся. Ми хочемо запропонувати Вам 10 продуктів, що запобігають виникненню раку, які потрібно включати в свій щоденний раціон.

10 продуктів проти раку

Часник. Він має протипухлинну та антимікробну дію, а також допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням. Часник вбиває H. Pylori, бактерію, яка провокує рак шлунка. До того ж, цей продукт може знизити ризик раку товстої кишки, стравоходу, підшлункової та молочної залоз. Для досягнення кращого результату його потрібно очистити і залишити на 15 хвилин, щоб пішов сильний запах. Після цього два середніх зубчики потрібно запивати склянкою води.

Хрестоцвіті овочі, такі як білокачанна капуста, цвітна капуста і брокколі, містять глюкозинолати, які активують сульфорафан - головного борця з H. Pylori. Також він виводить токсини. Тому хрестоцвіті знижують ризик раку простати, легенів, товстої кишки, молочної залози, сечового міхура, печінки, рота, стравоходу і шлунка. Для досягнення оптимального результату ці овочі потрібно відварювати і додавати часник з оливковою олією. До того ж, таке смачне блюдо ще й допомагає схуднути.

Помідори. Вони містять у собі лікопін, що знижує ризик розвитку раку простати, молочних залоз, легень. До речі, при тепловій обробці цієї речовини стає в рази більше, тому помідори можна запікати, готувати перші страви або ж натуральні соки. Їх потрібно додавати до страв з брокколі і часнику. Інші джерела лікопіну - кавуни, папайя, грейпфрут, болгарський перець, манго і варена морква.

Полуниця, виноград, малина, журавлина, гранат, волоські горіхи, ожина містять в собі еллагову кислоту, яку вони виробляють для захисту від інфекцій. Ця кислота найбільш ефективна в боротьбі з раком шкіри, сечового міхура, молочних залоз, легень і стравоходу. До того ж, ці продукти містять у собі вітамін С, який теж допомагає боротися з раковими клітинами.

Морква, а також інші помаранчеві, жовті овочі та фрукти містять в собі бета-каротин. Він захищає клітини від зростання ракових клітин і запобігає раку шийки матки, молочних залоз, рота, глотки, гортані, стравоходу і шлунка.

Темно-зелені листові овочі, до складу яких входить лютеїн, важливі не тільки для хорошого зору, але і в боротьбі з раком яєчників, стравоходу, легенів, ендометрії, колоректального раку. До того ж, в цих овочах міститься фолат, який теж бореться з раковими клітинами. До речі, лютеїн можна знайти ще й в таких продуктах, як гарбуз, солодка кукурудза, рукола, яєчні жовтки і морква.

Цілісні зерна містять в собі клітковину, що допомагає відходам швидше проходити через кишечник, несучи за собою і токсини. Клітковина захищає від розвитку колоректального раку. Якщо ви їсте хліб, то обов'язково вибирайте зроблений з цілісного зерна. Також клітковину можна знайти в вівсі, бобових і насінні Чіа.

Зелений чай. У його склад входить танін, який має протиракову, противірусну, антибактеріальну і протигрибкову властивості. Цей напій знижує і рівень цукру в крові, що є профілактикою цукрового діабету. Пити чай потрібно після кожного прийому їжі. Інші джерела таніну - гранати, хурма, журавлина, полуниці, чорниці та чорний шоколад.

Риба, яловичина, курка і бразильські горіхи містять в собі селен, який захищає організм від впливу металів, тим самим сповільнюючи ріст пухлини. Селен бореться з раком легенів, печінки і шлунка.

Олія зародків пшениці, соєва олія є джерелом вітаміну Е, який захищає від багатьох видів раку. Тільки олії не можна вживати в смаженому вигляді.

Щоб захиститися від ракових захворювань, найголовніше - це потрібно відмовитися від куріння та вживання алкоголю. Також слід урізноманітнити своє харчування корисними овочами і фруктами. Ми вам пропонуємо лише 10 продуктів, що запобігають раку, але ви можете урізноманітнити свій раціон. Головне, їжте все в свіжому або пареному вигляді.

Примітка: вся інформація, представлена ​​в цьому розділі, носить виключно ознайомчий характер. Представлена ​​тут інформація не може бути керівництвом до дії, заміною лікарської консультації і т.п. З усіх питань, пов'язаних зі здоров'ям, вам необхідна консультація у відповідного фахівця (лікаря). Дотримання наведених тут порад і рекомендацій без відповідної лікарської консультації неприпустимо.

Всього коментарів: 0
avatar