19.05.2024
Неділя,02:48
Вітаю Вас Гість

Як вибрати пральну машину

Як вибрати пральну машинуЩе в радянський час практично кожна сім'я мала пральну машину. В останній час в нашому житті з'явився ще більш ефективний помічник - пральна машина автомат, і дуже важко буває обійтися без цього майже члена сім'ї. При нинішньому розмаїтті побутової техніки важливо не просто мати, але і правильно вибрати пральну машину автомат. Набагато простіше прийняти рішення і зробити вибір, коли у вас досить багато інформації, тому постарайтеся ближче познайомитися з особливостями цієї диво сучасної техніки.

Плюси і мінуси пральних машин з вертикальним і фронтальним завантаженням

Яку модель пральної машини віддати перевагу: з вертикальною або фронтальним завантаженням? Вертикальні моделі зазвичай займають менше місця, ніж фронтальні, тому їм віддають перевагу ті покупці, у яких житло не так багато вільного простору. Додаткова зручність машин цього типу полягає в тому, що під час прання, не зупиняючи програму, ви зможете зробити дозагрузку. А це суттєво зменшує витрату води і прального порошку.

Проте важливі і мінуси пральної машини з вертикальним завантаженням. Наприклад, її незручно встановлювати на кухні, так як при завантаженні і розвантаженні необхідно відкривати кришку. У ванній кімнаті ви не зможете використовувати її як додаткову полицю.

Зручність фронтальних моделей полягає в тому, що їх завжди можна вмонтувати в меблі. На кухні це буде додаткова робоча поверхня, а у ванній така машина зможе послужити додатковою полицею. При нестачі місця, пральну машину з фронтальним завантаженням можна встановити навіть під раковиною. Досить істотний плюс цієї моделі - скляний люк, який забезпечує постійне спостереження за пранням.

Обсяг білизни, якому пральна машина автомат зможе повернути чистоту і свіжість, також відрізняється. У вертикальних моделей він становить від 5 кг до 7 кг, а при фронтальній завантаженні цей обсяг збільшується до 10 кг.

Як вибрати пральну машину автомат

Значення розміру при виборі

Перед вибором відповідної моделі пральної машини, визначте місце, де вона буде стояти, а так само передбачувані розміри. Ваша інформація дозволить встановити цей побутовий агрегат без зайвих проблем. Для машини з вертикальним завантаженням потрібно вільне місце висотою від 85 до 90 см, а шириною - від 40 см до 45 див. Це практично стандартний розмір «вертикалок», плюс глибина 60 див.

Пральні машини з фронтальним завантаженням відрізняються великою різноманітністю розмірів. Їх висота варіюється від 70 см до 85 см, а ширина - від 45 см до 60 см Глибина у цих моделей іноді дуже компактна - від 33 см до 60 див. Серед такого різноманіття варіантів практично кожен користувач легко знаходить підходящу модель.

Пральна машина в інтер'єрі

Серед пральних машин фронтального типу на сьогоднішній день можна знайти вбудовані моделі. Їх відмінність полягає в тому, що в корпусі є спеціальна виїмка для плінтуса, а так само існує можливість розташування дверей кухонного гарнітура. Деякі пральні машини можна вбудовувати під стільницю, для цього передбачена знімна верхня панель.

Яку пральну машину краще вибрати

Клас і режим прання

В характеристику кожної пральної машини автомата входить три показника «класності», які позначаються латинськими літерами: від «А» (найвищий) до «G». Перший показник класності - клас прання. Більшість пропонованих сьогодні машин володіють якістю прання класу «А» або «В», рідше - «З». Суттєвої різниці тут можна і не помітити, хіба що ціною.

Практично за цією ж схемою формується клас енергоспоживання. Зверніть увагу на клас віджиму. При клас відтискання «А», «В» і в меншій мірі «З» після віджимання речі будуть майже сухими.

Комплектуючі практично у всіх пральних машин автоматів майже одні і ті ж, відрізняються ж вони маркою, дизайном і додатковими можливостями. Серед режимів прання найпопулярнішими є: прання звичайних речей, кольорових, делікатних, а так само швидке прання. Виробники вигадують безліч всяких програм, щоб привернути увагу покупця, і вам доведеться визначити необхідні функції, щоб не платити за те, чим не будете користуватися.

Прання іграшок, подушок, спортивного взуття, крахмаление речей - ось далеко не повний перелік необов'язкових програм. Вони суттєво підвищують вартість пральної машини, хоча використовуються не кожним споживачем.

І ще один привід для оптимізму: якщо вам важко вибрати пральну машину автомат самостійно, допоможуть родичі, друзі або близькі знайомі, в крайньому випадку, завжди можна попросити пораду у менеджера в магазині побутової техніки. Однак останнє слово залишається за вами.

Всього коментарів: 0
avatar