19.05.2024
Неділя,02:48
Вітаю Вас Гість

Як підготувати квартиру до весни: 5 кроків

Нарешті весна! Погода вже дозволяє вимити вікна, розібрати шафи, прибрати на зберігання зимові речі - загалом, зробити генеральне прибирання. Але у кожного з нас свої уявлення про наведення порядку, і не завжди при прибиранні квартири ми думаємо про те, як чистота в тих чи інших куточках будинку відбивається на нашому здоров'ї. Про що не забути в процесі весняного прибирання, розповідає фахівець навчального центру комфорт-сервісу з прибирання "Домовичок" Олена Санникова.

Вікна без розводів, стіни без пилу

Перше, що кидається в очі при вході в будь-яке приміщення, - це світло, а точніше, прозорість стекол, через які той проникає в квартиру. Чисті вікна - візитна картка вашої квартири. Не полінуйтеся почати прибирання саме з них, і ви відразу побачите зміни. Повітря в будинку стане прозоре й свіже, а вся квартира заграє новими фарбами.

Звичайно, таку красу відразу хочеться втілити в свіжі штори, які, природно, варто випрати або оновити, якщо є така можливість. Замініть щільні зимові гардини на щось більш легке і світле, і весняний настрій не змусить себе чекати.

При такому оновленні відразу кидаються в очі і краса малюнка на шпалерах, і картини на стінах. Щоб денне світло не видавало павутину, що зачаїлася по кутах, пройдіться парогенератором по периметру приміщення, очищаючи стіни від в'ївшивося пилу, не забуваючи також очистити люстри м'якою щіткою пилососа.


Геть старий мотлох з антресолей і шаф. Позбавляємося від пилових кліщів

Пил осідає скрізь і майже завжди залишається непомітним, але від цього шкоди здоров'ю завдає не менше. Навіть якщо ви "вилизали" все приміщення, але забули про високі полки і верхні поверхні шаф, дуже скоро весь бруд виявиться знову у вас під ногами і на виблискуючих чистотою вікнах.

Не полінуйтеся залізти на антресолі і пройтися вологою серветкою уздовж поверхні шаф, а внутрішні полки протерти поліролью, знявши електризацію і освіживши внутрішній простір вбиральні. Речі, до речі, теж варто вивісити на балкон і гарненько струснути, звільняючи складки тканини від пилових кліщів.

Всім відомо, що старі речі не приносять користі, але важким тягарем лежать на плечах своїх господарів, захаращуючи квартиру. Не вірте в те, що вони коли-небудь стануть в нагоді! Старі непотрібні ганчірки тільки займають місце в шафі, а носити все одно нічого. Може, варто вже звільнити місце для нових стильних образів? Весна все-таки!

Холодильник, кухонні полиці і спеції - улюблене місце молі і її личинок

Жива їжа - свіжа їжа! Навесні їжте більше фруктів і овочів, свіжої зелені і вітамінів. Однак якщо ваші холодильник і морозильна камера давно не проходили дезінфекцію, яка, до речі, повинна бути щотижневою, то ваша жива їжа стане рознощиком шкідливих мікробів.

Продукти, які ми приносимо з магазину, найчастіше закладаються в холодильник без попередньої санобробки.

"Це і сприяє розмноженню хвороботворних організмів. Холод цим прибульцям не перешкода. А ось багаторічні крижані нарости в морозильній камері якраз є відмінним місцем для розмноження і збереження бактерій", - коментує Олена Санникова.

Згідно з дослідженнями, саме в морозильній камері бактерій більше, ніж в унітазі, адже вони потрапляють туди з м'ясними та рибними продуктами, а дезінфекція там проводиться вкрай рідко.

Огляньте кухонні полиці на предмет молі і старих круп - саме там найбільше люблять тулитися шкідливі паразити. Викинувши всі зіпсовані та прострочені продукти, ви тільки допоможете своєму організму в боротьбі з інфекціями і авітамінозом.

Меблі та матраци без паразитів і кліщів

Соням і любителям поніжитися в ліжку буде особливо "приємно" дізнатися про наявність мільярдів пилових кліщів, які живуть в їхніх ліжках, матрацах і подушках. Ці паразити харчуються відмерлими частинками шкіри, які ми втрачаємо до 2 кг щорічно.

Страшні не стільки вони самі, скільки продукти їх життєдіяльності. Пил і залишки цих комах дратують слизову носа і провокують різні алергічні реакції, викликаючи проблеми з диханням.

"Купуйте спеціальний наматрацник і міняйте ваш матрац кожні 8 років, - радять експерти. - А також періодично проводите професійне прибирання меблів і матраців за допомогою спеціальної техніки. М'які меблі, подушки, матраци, штори, дитячі іграшки і навіть килими - все це потрібно піддавати регулярної обробці. і тоді ви забудете про безсоння і вранці будете прокидатися з зарядом бадьорості ".

Ванна кімната як розсадник стафілокока

Якщо ви наївно вважаєте, що найбрудніше місце будинку - унітаз, а ванна самоочищюється в процесі прийняття душу, то сміємо запевнити: в ванну потрапляє величезна кількість бруду і осідає на її стінках і захисної шторки.

"Мало хто читає періодично прати штору у ванній і дезінфікувати зливні отвори, - зазначає експерт. - Саме тут небезпечні бактерії розмножуються з найбільшою швидкістю, адже волога і тепло - найкраще середовище для хвороботворних мікробів".

Щоразу після прийняття душу не полінуйтеся вимити ванну чашу, а заодно і раковину спеціальними засобами. Також не забудьте про старі зубні щітки і численні баночки з простроченим або засохлим кремом. Навряд чи вашій шкірі піде на користь та велика кількість мікробів, яка можна виявити в старих непридатних косметичних засобах.

Дотримуючись цих дуже важливих, але зовсім нескладних правил, ви забезпечите здорове життя собі і своїм близьким. Будьте здорові!

Всього коментарів: 0
avatar