19.05.2024
Неділя,12:36
Вітаю Вас Гість

Чому потрібно терміново їсти лохину: топ-10 приголомшливих фактів про смачну ягоду

Якби на півночі не росла лохина, то не було б там життя для людей. Саме ця ягода забезпечує річним запасом вітамінів, а точніше - допомагає організму протриматися до наступного сезону. Народи півночі активно використовують лохину в якості фітотерапії і, кажуть, їм ця ягода дійсно допомагає від усіх хвороб.

Звичайно, вітаміни в організмі неможливо "законсервувати" на цілий рік, а потім діставати у міру необхідності, але активно поїсти лохину в сезон ти просто зобов'язана! У свіжих і таких смачних ягодах концентрація корисних речовин найвища.

1. Антиоксидант №1 у світі: захищає від раку

Антиоксиданти - це прекрасно. Це очищення організму, омолоджуючі процеси в кожній клітинці! Але лікарі люблять її не "за красу". Кількість високоактивних антиоксидантів в голубиці таке велике (набагато більше, ніж в інших фруктах і ягодах), що її досліджували серйозно і підтвердили: лохина перешкоджає утворенню ракових клітин. Ягоди лохини рекомендуються людям, що працюють у шкідливих умовах, так як пектинові речовини зв'язують і виводять з організму радіоактивні метали.

2. М'яке проносне

Ягоди лохини нормалізують роботу ШКТ. Дуже м'яко, не викликаючи звикання, позбавляють від закрепів (для цього пропонують заварювати і листя). Великий вміст в ягоді вітамінів, натрію, міді, фруктози і кислот покращують травлення. Сік добре допомагає при хворобах шлунково-кишкового тракту, а також для посилення виділення шлункового соку.

3. Прибирає синці під очима, набряки і запалення на шкірі

Багато проблем зі станом шкіри і зовнішнім виглядом жінки пов'язані з роботою підшлункової залози. Лохина нормалізує роботу підшлункової залози і допомагає вивести жовч. Ідуть і синці під очима, і прищі, і набряклість зменшується. Усі корисні властивості лохини так чи інакше покращують твою зовнішність, від чого б ти не лікувалася.

4. Допомагає не збожеволіти, підтримує мозок

Є такі захворювання, про які (прости, Господи!) Кажуть, що "живий заздрить мертвому". Хвороба Альцгеймера - одна з таких хвороб. Так от, лохина названа не тільки засобом для профілактики цього жахливого недуга, але і в якості лікування. Ну тобі-то це не стане в нагоді, якщо ти вже зараз не будеш пропускати сезон лохини, а в міжсезоння будеш приймати вітаміни з лохиною або чорницею (вона близька за складом). Вітаміни, які є в голубці, запобігають виродження і загибель нейронів, мозкових клітин, таким чином зберігає здоров'я центральної нервової системи. Лохина допоможе зберегти пам'ять і здатність до навчання на довгі роки, а це в плані продовження молодості ще важливіше, ніж домогтися відсутності зморшок.

5. Лохина хороша при діабеті

Ягоди лохини рекомендують вживати діабетикам, оскільки вони сприяють відновленню тканин, посилюють дію лікарських препаратів, що знижують рівень цукру в крові, і покращують обмін речовин.

6. Лохина відновлює зір

Якщо ти будеш активно є лохину, то відчуєш як знижується напруга очей. У голубиці виявлені антоціанозіди: унікальні важкі речовини, які уповільнюють процес погіршення зору. Вони можуть запобігти або відстрочити всі вікові проблеми зору.

7. Ягоди лохини допомагають схуднути

Оскільки ефект проносного поєднується з силою антиоксидантів, то ягода ця добре допомагає схуднути. Спробуй замінити один прийом їжі 150-200 г лохини. Ефект тебе просто вразить.

8. Відновлює роботу сечостатевої системи

Якщо тобі відомо, що таке цистит, то, напевно ти знаєш і що таке журавлина. Лохина - це ще одні ліки, яке перемагають бактерії. З'єднання зі складних полімерів, які є в голубиці не тільки вимивають бактерії з сечостатевої системи, але і запобігають їх подальшу появу. До речі, такі сполуки виявлені, тільки в журавлині і голубиці.

9. Лохина зміцнює серце і судини

Лохина славиться високим вмістом клітковини і антиоксидантів. Тому ці ягоди здатні розчиняти поганий холестерин. Те, що потрібно при дуже багатьох захворюваннях серця і судин! Вона також зміцнює серцеві м'язи.

10. Для щастя, здоров'я і довгих років життя!

Всі наші святкові побажання один одному лохина перетворить з тексту в реальність. Якщо ти добре поїсиш лохини в сезон, зробиш заготовки на зиму та ще й вітамінними комплексами підтримаєш себе, то будеш і здорова, і енергійна і щаслива. Ягоди відмінно відновлюють нервові клітини, дають потужний імпульс жити активним життям. Якщо на ній виживають народи півночі, то уяви, які потужні перспективи у тебе!

 

Всього коментарів: 0
avatar