26.04.2024
П`ятниця,14:08
Вітаю Вас Гість

Чим більше вправ, тим краще настрій

Заняття спортом і настрій Поганий день? Виділіть трохи більше сил і часу на щоденну зарядку, і ви відчуєте, як підвищується настрій і поліпшується життя. Саме такі результати одержали в Державному Університеті Пенсільванії згідно з проведеним дослідженням.

«Ми виявили, що задоволеність життям людей безпосередньо залежить від повсякденної фізичної активності», - заявила Жаклін Махер, аспірант кінезіолог. «Отримані результати підтверджують ідею про те, що фізична активність є найважливішою складовою хорошого настрою в цілому, і робота в цьому напрямку повинна стати частиною національної політики в цілях підвищення рівня задоволеності життям».

Для проведення дослідження були обрані молоді люди від 18 до 25 років. Як стверджують учені, саме ця вікова група найбільш схильна до песимізму.

«В житті юного покоління відбувається багато змін - вони вперше виходять з дому, починають вчитися або працювати», - зазначає Махер. «В результаті, рівень задоволеності життям може почати знижуватися. Ми вирішили зосередити свої зусилля на молодь, тому що у випадку успіху, саме молодь висловить нам подяку».

Всіх добровольців розділили на дві групи. Учасники першої групи, що складається з 190 осіб, вели спеціальний щоденник протягом восьми днів. Друга група, до складу якої входило 63 людини, відправляла дані про свій стан на захищений вебсайт протягом 14 днів. Обидві групи відповідали на питання про задоволеність життям, про необхідної фізичної навантаженні і про підняття самооцінки. Крім того, всі учасники експерименту пройшли спеціальний тест Великої П'ятірки (екстраверсія, адекватність, сумлінність, нейротизм і відкритість).

По відношенню до другої групи (онлайн анкети 63 осіб) було необхідно з'ясувати, чи є зміна настрою результатом фізичної активності, чи ж це результат впливу інших факторів, таких як душевне здоров'я, втома або індекс маси тіла.

«Вплив депресії, тривоги і стресу може серйозно змінювати настрій людини і його рівень задоволеності життям», - объясняепрофессор кинезиологииДэвид Конрой. «Крім того, втома заважає щоденних занять спортом спортом, а зайва вага може зробити людину песимістом».

Контролюючи ці змінні, дослідники змогли визначити, що ступінь щоденних фізичних навантажень безпосередньо впливає на настрій. Вчені з'ясували, що, незначне, трохи більше звичайного, підвищення спортивної навантаження може суттєво поліпшити життєву позицію.

Результати дослідження доступні на електронному порталі Health Psychology.

«Грунтуючись на цих висновках, ми рекомендуємо людям проявляти трохи більше старанності і терпіння. В результаті, рівень задоволеності життям неодмінно підвищиться», підвів підсумки професор Конрой.

Всього коментарів: 0
avatar