06.05.2024
Понеділок,00:09
Вітаю Вас Гість

7 фатальних помилок в дієті для схуднення, які додають зайву вагу

Прикро, коли при дотриманні суворих правил і обмежень в харчуванні, цифри на вагах не зменшуються, а навпаки, збільшуються. Така ситуація - не рідкість. Експерти виділили 7 фатальних помилок в дієті для схуднення, які додають зайву вагу. Більш того, окремі огріхи негативно позначаються на здоров'ї.

При використанні помилкової методики позбавлення від кілограмів розвиваються психологічні розлади, порушується обмін речовин і робота основних систем. Щоб з вами такого не сталося, ретельно стежте за харчуванням і дотримуйтесь порад експертів.

Характеристика найгірших помилок в дієті для схуднення, які додають зайву вагу

1. Відмова від улюблених продуктів

Нині в моді безвуглеводний стиль харчування, при дотриманні якого на хліб, цукор, алкоголь і десерти накладається строге табу. Це не правильно. По-перше, наявність заборон викликає непереборне бажання їх порушити. Рано чи пізно психологічний бар'єр не витримує, руки самі тягнуться до заборонених продуктів. В результаті дії скинути вагу виявляються марними. По-друге, дефіцит клітковини провокує запори, розвиток судинних і обмінних дисфункцій.

Як виправити: якщо чогось дуже хочеться, з'їжте трохи. Зайві калорії потратьте, виконавши кілька фізичних вправ.

2. Довгі перерви між прийомами їжі

Режим харчування - це не розкіш, а необхідність при дієті. Через багатогодинні перерви між прийомами їжі з'являється голод, від чого складно контролювати апетит. Дефіцит енергії викликає напади гіпоглікемії не тільки у діабетиків, а й у людей з нормальним рівнем цукру. В результаті регулярного повторення ситуації сповільнюється метаболізм. Людина перестає худнути, кілограми повертаються.

Як виправити: їсти кожні 3 години. Між сніданком, обідом і вечерею перекушувати фруктами, овочами або горішками, на ніч - кисломолочний напій. Не голодувати!

3. Недотримання балансу

Ця помилка в дієті для схуднення характерна для новачків, які самостійно складають режим харчування. Щоб вага падала, а кілограми не поверталися, необхідно врівноважити 3 пункти: кількість калорій; їх розподіл протягом дня; забезпечення організму необхідними макронутриентами. Ось за що беруть гроші сертифіковані дієтологи. Орієнтир для жінок - 1500 калорій на добу, з них 400 потрібно з'їдати вранці, 200 - ввечері. Нижня межа - 1200. Але цифри коригують індивідуально, враховуючи індекс фізичного навантаження.

Як виправити: вивчити і суворо дотримуватись правил гипокалорийної системи харчування.

4. Дефіцит корисних жирів в раціоні

Запам'ятайте, повністю відмовлятися від цього макронутриента не можна. Жири необхідні організму для засвоєння вітамінів. Їх завдання наситити, забезпечити повноцінне функціонування мозку і життєво важливих систем. При дефіциті жирових речовин сохне шкіра і тьмяніють волосся, підвищується стомлюваність, погано працює серцево-судинна система. Пісна дієта для схуднення призводить до набору ваги.

Як виправити: контрольна цифра для раціону 1/3. Замініть «погані» жири корисними омега-3-6 кислотами. Джерела: горіхи, авокадо, риба, оливкова та інші види олії. А щоб на попі і талії не було складок, доповніть дієту інтенсивними тренуваннями.

5. Продукти для схуднення

Навіщо мучитися: готувати, рахуючи калорії, якщо на полицях супермаркетів представлений спеціалізований fitnessfood? На жаль, етикетка, на якій написано «без цукру» або «з низьким вмістом жиру», не гарантує придатність для схуднення. Як правило, псевдодиєтичні продукти відносно низькокалорійні, але містять консерванти і термоядерні підсилювачі смаку. Люди не відчувають ситості, коли їдять їх, що заважає втрати вагу.

Як виправити: зосередитися не на покупних смузі, мюслях і іже з ними, а на фруктах, овочах, крупах. Готувати і рахувати!

6. Ігнорування напоїв

Поширена помилка в дієті полягає в тому, що люди враховують виключно продукти. Це не правильно!

Ворог №1 - алкоголь. По-перше, калорійність напоїв цієї категорії зашкалює. По-друге, при вживанні пива, вина або горілки відмовляє психологічне гальмо, якість і кількість закуски безконтрольна.

Ворог №2 - кава. Точніше, цукор і вершки, як улюблені добавки до неї.

Улюблений напій тих, що худнуть - смузі - корисний тільки в тому разі, якщо самостійно готувати його з селери, яблук та огірків, приправляючи льодом. У магазинах пропонують суміш цукру і консервантів.

Як виправити: враховувати калорійність напоїв, віддати перевагу воді і зеленому чаю.

7. Брак часу

Змінити розмір одягу до Нового року з 52 на 46. Місія похвальна, але нездійсненна, якщо починати, як це зазвичай трапляється, на початку грудня. Приклад умовний, але життєвий. Перед святами народ сходить з розуму, намагаючись чарівним чином змінити тіло за кілька тижнів. Голодування, таблетки і чай для схуднення - не гребують нічим. Чудо-засоби зривають роботу кишечника проносним ефектом, призводять до зневоднення через сечогінну дію, а ще міститься в них сибутрамін, який викликає психічні розлади. В результаті, з працею втрачені кілограми повертаються.

Як виправити: ставити реальні терміни. Працювати над собою, використовуючи збалансовану систему харчування і фізичні навантаження.

Щоб підтримувати форму, уникайте 7 найгірших помилок в дієті для схуднення, які додають вагу. Не лінуйтеся складати правильний раціон, рахувати калорії і займатися спортом.

Всього коментарів: 0
avatar