18.05.2024
Субота,23:26
Вітаю Вас Гість

Тренажери для початківців

Тренажери для початківцівГоворити про користь спорту можна довго. Адже крім красивого тіла і міцного здоров'я він ще покращує самооцінку, а слідом за нею - ще й підвищує настрій. Але, на жаль, для багатьох людей спорт присутній в житті тільки у вигляді трансляцій футболу по телевізору. Але не всі готові миритися з такою ситуацією: деякі рано чи пізно вирішують зайнятися своїм здоров'ям. Але як? Що робити «дуже починаючому» спортсмену? Найраціональніший варіант - записатися в спортивну секцію або купити абонемент у фітнес-клубі. А якщо вже дуже соромишся? Тоді логічніше за все звернути увагу на тренажери для дому, які зараз широко представлені у всіх спортивних магазинах.

Рішення створити власний міні (або не міні) спортзал на дому має як свої плюси, так і мінуси. Ціна хороших тренажерів висока, зате якість і функціонал їх будуть на висоті. Маючи «качалку» під рукою, вам завжди буде простіше почати тренування: йти нікуди не треба, все є вдома. Великий ризик почати займатися неправильно.

Однак якщо знайти повноцінний навчальний курс в інтернеті (або друга-спортсмена, який трохи потренується), то при належному старанні все у вас буде добре. Не обов'язково відразу скуповувати весь спортивний магазин. Для початку можна просто розглянути еліптичні тренажери. Це відмінний вибір для тих, хто раніше був далекий від спорту, але нарешті вирішив привести своє тіло в порядок.

Пристрій дає навантаження на всі основні групи м'язів, причому навантаження строго дозовану - можна самому вибрати програму і режим тренування. Трохи привівши в порядок тіло на одному тренажері, можна сміливо йти у фітнес-центр або спортивну секцію. При такому розкладі ви будете почувати себе набагато впевненіше на заняттях.

Інше питання - як мотивувати себе на тренування? Буває таке, що бажання займатися спортом присутній, але воно слабке. Найпростіший і ефективний варіант в такому випадку - фінансова мотивація. Наприклад, купити місячний абонемент в тренажерний зал. Не відвідувати заняття буде шкода і прикро. Гроші все-таки вже заплачені, тому треба «повертати» їх інтенсивними тренуваннями.

Якщо ж для спортзалу ви ще не готові, то купуйте найдорожчий тренажер з тих, що можете собі дозволити. Або можна навіть взяти обладнання в кредит, щоб щомісячні платежі нагадували про необхідність регулярно здувати пил зі штанги або бігової доріжки. Бажано, щоб в парі з вами спортом займався друг або навіть чоловік / дружина. У парі кожен буде мотивувати іншого і стежити, щоб він не халтура на тренуваннях.

Не такий страшний спорт, як його малюють. Не потрібно боятися робити перші кроки, соромитися когось або придумувати собі виправдання. Вас не влаштовує власне тіло чи здоров'я? Хочете стати щасливим і впевненим у собі? Чи, може, ви просто шукаєте корисне хобі, яке б займало вільний час? Відповідь одна - спорт.

 

Всього коментарів: 0
avatar