29.04.2024
Понеділок,05:18
Вітаю Вас Гість

Шугарінг - точний рецепт!

Кожній жінці знайома проблема зайвої рослинності на тілі. У боротьбі за гладку шкіру жінки перепробували вже масу всіляких способів - воскова епіляція, воскові смужки, депіляційні креми і навіть шугарінг.

Однак не всі змогли добитися поставленої мети. Заради ідеальної гладкості жінки йдуть на великі жертви, але замість спокусливих ніжок часто отримують врослі волоски, які змушують забути про коротких спідницях.
Що таке шугарінг?

Першими секрет привабливих ніжок відкрили східні красуні, які придумали шугарінг. Їх секрет позбавлення від небажаної рослинності перейняли всі самі просунуті косметичні салони.

Шугарінг - це цукрова епіляція, яка існує вже багато століть. Сенс його полягає в тому, що волоски видаляються за допомогою густого цукрового сиропу, схожого на карамель. Теплий сироп наноситься на шкіру, а потім зривається разом з волосками.

В принципі шугарінг дуже схожий на епіляцію воском, але дає більш гладкий і стійкий результат, і має безліч переваг.

Ця процедура пропонується сьогодні практично у всіх салонах краси, але шугарінг цілком може бути виконаний і в домашніх умовах. Адже вона не вимагає якихось особливих засобів і приладів, все, що вам знадобиться - це цукор, лимонний сік і вода. За собівартістю та ефективності шугарінг перевершує всі інші види епіляції.

Переваги шугаринга

1. Вартість шугаринга

Шугарінг доступний жінкам навіть з найнижчим рівнем доходів, так як основні його компоненти - цукор і вода. Косметологи запевняють, що суміші, приготовленої з 1 кілограма цукрового піску в домашніх умовах, вистачить приблизно на півроку. А тепер згадайте скільки ви витрачали грошей на дорогі, але не завжди ефективні депіляційні средства.

2. Гіппоаллергенність шугаринга

Шугарінг є 100% натуральним засобом і не містить у своєму складі ніяких штучних домішок, ароматизаторів, барвників та інших хімічних добавок. Тому він підходить для будь-якого типу шкіри, навіть для дуже чутливу і схильну до алергії шкіру. Інші депіляційні засоби цілком могли викликати алергію і почервоніння шкіри, у випадку з шугарінгом турбуватися нема про що.

3. Низька травматичність шугаринга

Процедура шугаринга практично безболісна, адже в час процедури видаляються тільки волоски а не клітини шкіри, як при восковій епіляції. Для якісної епіляції достатньо, щоб волоски мали довжину 1-2 міліметра. Шугарінг, проведений в домашніх умовах, абсолютно не травматичний. З ним ви зможете забути, що значить опіки, почервоніння, розширені судини і синяки після епіляції.

4. Відсутність врослих волосків після шугаринга

Після шугаринга шкіра залишається гладкою 10-20 днів, при цьому не викликаючи запалень і проблем врослих волосків. Ця проблема знайома всім жінкам, які користуються воскової епіляцією. Однак шугарінг легко виправить ситуацію. Вся справа в тому, що при шугарінгу волоски видаляються по росту волосся, і тому не викривляють зростаючі волоски.

Шугарінг в домашніх умовах

Ця процедура дуже проста і доступна кожній жінці, тому зовсім не обов'язково відвідувати салон, щоб зробити шугарінг.

Для того, щоб виконати шугарінг в домашніх умовах вам знадобиться: 1 кг цукру, 7 столових ложок лимонного соку, 8 столових ложок води. Цієї кількості суміші для шугаринга вистачить на 3-4 місяці постійного використання.

  1.     Для початку все ретельно перемішуємо в каструльці.
  2.     Ставимо каструльку на плиту і включаємо плиту на велику потужність на кілька хвилин і перемішуємо ще раз. Не допустіть того, щоб цукор почав горіти!
  3.     Зменшуємо вогонь в 2 рази, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на 10 хвилин.
  4.     Тепер знову перемішуємо, цукор вже почав плавитися і закриваємо кришкою ще на 10 хвилин.
  5.     Тепер знову перемішуємо (цукор став рідким і однорідним) і залишаємо ще на 10 хвилин під кришкою.
  6.     Цукор починає булькати. Знову перемішуємо і залишаємо його булькати на 10 хвилин під кришкою. Поступово суміш почне темніти, і набуватиме запах і колір карамелі.
  7.     Скоро після початку варіння цукор розчиниться і стане прозорим, в ньому почнуть з'являтися бульбашки повітря. Тепер цукор пузиритися і пінитися. Перемішаємо і залишимо ще на 5 хвилин. Кришкою не накривати!
  8.     Востаннє все перемішуємо і переливаємо його в пластиковий високий контейнер. Чи не обпечіться і не забруднити предмети!
  9.     Каструльку і ложку відразу заливаємо гарячою водою.
  10.     Дайте суміші для шугаринга охолонути протягом 3 годин.

На приготування суміші для шугаринга пішло 45 хвилин.

Робимо шугарінг вдома

    Коли суміш трохи охолола, можна приступати до процесу шугаринга. Візьміть невелику кульку карамелі і розімніть її пальцями, поки вона не стане дуже пластична. Розминаємо ретельно!
    
    Потім розподіліть її на невеликій ділянці шкіри з волосками, наносите її проти росту волосся. Зачекайте трошки і різким рухом зірвіть карамель по росту волосся.

    Таким чином, обробляйте по черзі всю поверхню шкіри з небажаними волосками. Зазвичай шугарінг виконується руками, але для полегшення процедури можна скористатися тканинними смужками.

Якщо в процесі шугаринга суміш охолола, злегка підігрійте її на водяній бані і продовжуйте процедуру. Обробивши всю поверхню, змийте залишки карамелі гарячою водою. Тепер ваша шкіра гладенька, як у древніх єгипетських красунь.

Найкраще шугарінг підходить для коротких волосків 2-4 мм, довгі ж видалити буде складніше. Сама процедура дуже терпима, і на відміну від воскової епіляції не викликає дискомфорту і різкого болю.

Багато говорять, що зовсім не відчувають болю під час шугаринга, а з часом процедура стає зовсім безболісною. Почати виконувати процедуру шугаринга найкраще з ніжок, а, наловчившись, ви легко зможете справлятися і з пахвами і зоною бікіні.

 

Всього коментарів: 0
avatar