26.04.2024
П`ятниця,10:00
Вітаю Вас Гість

Неправильне харчування і його наслідки

Неправильне харчуванняЧисленні дослідження недвозначно свідчать на користь того, що саме незбалансоване харчування і зловживання рафінованими продуктами є причиною не тільки ожиріння, але і таких хвороб, як цукровий діабет, артеріальна гіпертензія та метаболічний синдром. Ожирінням страждають від 50 до 80 відсотків населення економічно розвинених країн. Зміни жирового обміну призводять не тільки до надмірної відкладенню жиру в підшкірній області, утворенню спотворюють жирових складок і целюліту.

Зміни по типу жирової дистрофії відбуваються і у всіх внутрішніх органах, таких як печінка, підшлункова залоза, серце, кровоносні судини, головний мозок. Звідси і хвороби.

Отже, боротьба з ожирінням - це боротьба за здоров'я, молодість і довголіття. Тільки проводити цю боротьбу треба грамотно і цілеспрямовано.

Існують методики повного і часткового голодування, наскільки ефективні, настільки ж і небезпечні. Проводити курс голодування без лікарського обстеження і спостереження - значить піддавати свій організм абсолютно невиправданого ризику. У період повного голодування відбувається перебудова показників основного обміну, що загрожує загостреннями безлічі хронічних захворювань, у тому числі і розвиток онкологічний патології.

Більшість популярних дієт в такій же мірі може становити загрозу здоров'ю, як і голодування. Реалії сучасного життя такі, що або людина харчується, отримуючи достатню кількість нутрієнтів *, у тому числі мікроелементів і вітамінів, але надмірна кількість калорій, в результаті чого, повільно але впевнено, розвивається ожиріння. Або вживає відповідне для свого способу життя кількість калорій, але недоотримує макро і мікронутрієнти. І те, і інше рано чи пізно призведе до виникнення хвороб.

Де ж знаходиться та «золота середина», яка дозволила б отримувати з їжею саме те, що необхідно організму, не завантажуючи його зайвими поживними речовинами? Звичайно, частина населення благополучно розтрачує зайву енергію, займаючись важкою фізичною працею або спортом. Але як бути іншим, які не тільки не бачать особливої ??необхідності багато рухатися і важко працювати, але й не мають на це часу, займаючись працею інтелектуальним або творчістю?

Так звані хвороби цивілізації набули широкого поширення завдяки докорінній перебудові харчового раціону в останні сто років. Завдяки інтенсивному розвитку харчової промисловості на зміну натуральним продуктам харчування поступово прийшли рафіновані або високоочищені, такі, як цукор, борошно, олія, жир. А переважна чисельність населення розвинених країн додатково переключилася на харчування продуктами швидкого приготування і концентратами, що мають низьку біохімічну цінність, зате багатими прихованими жирами, сіллю і шкідливими для здоров'я хімічними сполуками.

Для того щоб зберегти здоров'я, необхідно негайно зайнятися перебудовою свого раціону харчування. В основі раціонального харчування лежать сирі фрукти і овочі, багаті рослинною клітковиною, вітамінами і мікроелементами, що не приводять до розвитку ожиріння та інших хвороб, здатні повернути м'язам і шкірі колишню пружність, очам - ясність, а вам - бадьорість духу і прекрасне самопочуття.

* Нутрієнти - це поживні речовини, зокрема білки, жири, вуглеводи, вітаміни, ферменти, мінеральні речовини, пребіотики і пробіотики.

Всього коментарів: 0
avatar