19.05.2024
Неділя,14:18
Вітаю Вас Гість

Як зберегти здоров'я нирок

Ми часто не помічаємо, як працюють наші нирки на благо організму. Але коли їх робота порушується - це важко не помітити. Болі, набряклість і інші неприємності - їх краще запобігти, ніж лікувати. Тому представляємо вашій увазі 5 простих правил, які дозволять зберегти здоров'я нирок.

Не вживайте занадто солоних страв і газованих напоїв !!! Люди, які грішать цими продуктами, відчувають швидке зниження ниркової функції. Встановлено, що дві або більше порції штучно підсолодженої газованої води в день двократно погіршують роботу нирок, а завищені рівні натрію в раціоні харчування призводять до розвитку ниркових хвороб.

Пийте багато рідини: експерти рекомендують випивати не менше 2-3 літрів води щодня. Крім того, якщо ви активно займаєтеся спортом, вам потрібно ще більше рідини через потовиділення.

Не сидіть на жорстких дієтах, оскільки вони можуть спровокувати закупорку ниркових проток, «відхід» гострих каменів-уратів і сильну інтоксикацію організму. Крім того, жорсткі дієти можуть сильно зменшити кількість жиру навколо внутрішніх ораганах, у тому числі нирок, що загрожує їх опусканням.

Їжте кисломолочні та молочні продукти. Це допоможе тримати під контролем кров'яний тиск, за рахунок високого вмісту кальцію в цих продуктах.

Не терпіть, коли хочеться в туалет. Повний сечовий міхур стає менш еластичним і сеча в невеликих кількостях потрапляє в уретру, створюючи ідеальне середовище для розмноження бактерій. Тому в туалет краще ходити по першому позиву.

 

Всього коментарів: 0
avatar