26.04.2024
П`ятниця,04:39
Вітаю Вас Гість

Дієта і вправи допомагають утворенню «корисного» холестерину

Дієта і корисний холестерин Інтенсивні вправи і дотримання дієти здатні не тільки позбавити від зайвої ваги людей, які страждають від ожиріння і діабету, але і допомогти жировим клітинам їх організму в процесі виробництва корисного холестерину.

Цей так званий корисний холестерин, або ліпопротеїн високої щільності (ЛВП), робить позитивний вплив на серцево-судинну систему.

Методистський госпіталь міста Х'юстон провів дослідження по проблемі надмірної ваги. Експеримент, у якому брали участь люди з надмірною вагою, хворі на діабет другого типу, продемонстрував, яким чином підвищення фізичної активності та зменшення кількості споживаних калорій впливає на ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Учасників експерименту випадковим чином розділили на дві групи: пацієнти з однієї повинні були виконувати оздоровчі вправи і дотримуватися дієти (група активної боротьби з хворобою), іншим належало обмежитися тільки програмою допомоги хворим та інформаційною підтримкою (контрольна група).

Через рік учасники активної групи досягли значних покращень стану здоров'я: скоротився загальний відсоток вмісту жирових клітин в організмі, покращилася фізична форма, знизився рівень цукру.

Незважаючи на те, що кількість «поганого» липопоротеина низької щільності не зменшилася, рівень вироблених жировими клітинами гормонів корисного холестерину і аниподектина збільшився. В учасників активної групи освіта аниподектина стало на 12%, а корисного холестерину - на 10% більше, ніж у пацієнтів контрольної групи.

Встановлено, що аниподектин приймає участь в процесі спалювання жиру, а також знижує рівень цукру. Крім того, цей гормон допомагає печінці здійснювати ЛВП.

«Ми приходимо до висновку, що навіть надмірно повні люди, що підтримують фізичну форму і дотримують дієту, витягують з подібного способу життя тільки користь», - повідомив доктор Баллантайн, директор профілактичного Центру серцево-судинних захворювань Методистського госпіталю.

«Якщо ви робите фізичні вправи та їсте здорову їжу, ви нормалізуете функції жирової тканини, надаєте позитивний вплив на серцево-судинну систему і навіть підвищуєте м'язовий тонус. Але на все це важко розраховувати, якщо просто стояти на вагах і дивитися на мірну шкалу під ногами», - додав він.

Всього коментарів: 0
avatar