29.04.2024
Понеділок,04:35
Вітаю Вас Гість

9 кращих продуктів для красивого і здорового волосся

Генетика і вік - це першочергові чинники, від яких залежить зовнішній вигляд волосся. Ми не вибираємо натуральний відтінок, текстуру і густоту пасом. Ступінь волнистости локонів, товщину і швидкість росту також початково регулюють внутрішні механізми. Але чи багатьох жінок повністю влаштовує природний стан їх зачіски? Безумовно, ні! Кожна панночка знає способи вдосконалення шевелюри: завивка, фарбування, стрижка, ламінування, застосування спеціального шампуню, бальзаму, маски. Все це важливо, але починати необхідно з харчування!

Пропонуємо список продуктів для красивого і здорового волосся. Правильне меню допоможе стимулювати зростання сильних і розкішних локонів. Зовнішній догляд плюс внутрішнє підживлення забезпечать чудовий результат.

Кращі продукти для красивого і здорового волосся

Яйца.Натуральна альтернатива біодобавок, що містять біотин. Сприяють виробленню спеціальної різновиди білка - кератину. При нестачі цієї речовини волосся стає пористим, крихким та сильніше випадає. Заповнення дефіциту забезпечує шевелюрі силу і блиск.

Додаткові корисні елементи: цинк, селен і вітамін В 12. І не важливо, як ви вважаєте за краще готувати яйця: варити, смажити чи фарширувати. Всі варіанти підуть на користь, якщо дотримуватися встановленої ВООЗ норми: 1-1,5 шт. в день.

Ягоди.Вітамінний заряд в комплексі з мінеральними речовинами - фантастично корисне доповнення до вашого раціону. Найбільш цінний елемент в складі ягід - аскорбінова кислота, яка благотворно впливає на стан волосся. Вміщені в ній антиоксиданти захищають фолікули від пошкодження вільними радикалами, які природним чином існують в організмі і пов'язані з процесами старіння.

Крім того, аскорбінова кислота необхідна для вироблення колагену, вона ж бере участь в засвоєнні заліза і сприяє запобіганню анемії. Остання входить в ТОП-10 факторів, що викликають алопецію.

Шпінат.Істочнік фолату, заліза, вітамінів А і С. Кожна складова по-своєму важлива для росту та здоров'я волосся. Вітамін А нормалізує вироблення секрету сальних залоз. Масляниста речовина зволожує шкіру голови, перешкоджає утворенню себореї. Залізо допомагає еритроцитам переносити кисень, який, в свою чергу, необхідний для росту і відновлення. З'їдайте по чашці городньої зелені в день і милуйтеся в дзеркалі видом чудової шевелюри.

Жирна риба.Ідеальний варіант - лосось, вирощений в природних умовах. Оскільки придбати таку рибку нині проблемно, задовольняйтеся оселедцем і скумбрією. Це - джерела жирних кислот омега-3, селену, йоду, вітамінів груп В і D. Комплекс ідеально підходить людям з рідіючим волоссям, оскільки ущільнює структуру локонів та гальмує випадання. Тим, хто не любить оселедець і скумбрію, настійно рекомендуємо спробувати камбалу, хек, минтай, а якщо і ці сорти не сподобаються, їжте добавки з риб'ячим жиром.

Батат. Солодка картопля потрапила в цей список через вміст в неї бета-каротину. Організм перетворює цю сполуку в вітамін А, який, як зазначено вище, необхідний для вироблення секрету сальних залоз. Шкірне сало (саме так ми зазвичай називаємо дану речовину) допомагає зберегти волосся зволоженими, надає їм природний блиск і здоровий вигляд.

Крім того, вітамін А прискорює ріст шевелюри, ущільнює пасма, запобігає руйнуванню фолікулів. З'їдаючи в день один батат середнього розміру, ви нічого не втрачаєте, але отримуєте відразу кілька балів у заліковку краси.

Орехі. Арахіс, мигдаль, пекан, кешью - всі різновиди благотворно впливають на волосся, оскільки містять біотин. Прості волоські і кедрові горіхи - не виняток. Ще міститься в них вітамін Е, який часто називають еліксиром краси і молодості, оскільки він має антиоксидантні властивості, які нейтралізують шкідливі вільні радикали.

Інші корисні складові: селен, фосфор, цинк, калій. 3-4 сирих ядерця в день надійно страхують від алопеції, перешкоджають ламкості, та ще й стан шкіри покращують. Погодьтеся, вагомі аргументи на користь перекусу горішками, а не тістечками.

Бобові овощі.Для тих, хто вирішив скоротити споживання м'яса, але розуміє важливість білка, квасоля, сочевиця і нут - відмінне рішення. Крім життєво необхідного нутриента, вони багаті залізом, біотином, цинком, фолатом і іншими речовинами, що забезпечують ріст здорового волосся. Бобові годяться для приготування сотні різноманітних страв і доступні за ціною, тому їх можна і потрібно їсти багато.

Молоко. Пітательний еліксир містить необхідні речовини для життя і краси: кальцій, калій, магній, сірку, фосфор, натрій. Щоб уповільнити випадання волосся і суттєво зміцнити локони, досить щодня випивати по склянці молока. Закріпити ефект допоможуть багаті пробіотиками похідні: кефір, кисле молоко, йогурт. Важливий момент: домашнє походження кисломолочних продуктів.

Авокадо. Смачна екзотика через цілющих властивостей відмінно прижилася на наших кухнях. У складі авокадо неймовірно корисний для волосся набір вітамінів (всі групи, крім D і Н) + незамінні жирні кислоти. Одного плода в день достатньо для захисту шкіри голови від окисного стресу і пошкоджень, нейтралізації шкідливих вільних радикалів і помітного зміцнення шевелюри.

Аналізуючи список, бачимо, що продукти для красивого і здорового волосся відрізняються високим вмістом білка, вітамінів А, С, D і Е, жирних кислот і заліза. Не менш важливі компоненти: цинк, фолат і біотин, вони забезпечують швидке зростання пасом. Правильно підібрана дієта виліковує безліч хвороб, а густа блискуча шевелюра - один з показників того, що ви здорові як зсередини, так і зовні.

Всього коментарів: 0
avatar