06.05.2024
Понеділок,23:08
Вітаю Вас Гість

10 порад, щоб позбутися від стресу і добре виспатися

Секрет щасливого життя, на думку багатьох вчених, в повноцінному сні і позбавленні від нагромадженого за день стресу. Аджесьогодні багато хто перестав слідувати закладеними природою правилами - вранці максимізувати свою енергію, а ввечері, навпаки, відмовитися від роботи, що вимагає великих розумових і фізичних зусиль. Тіло з настанням темряви починає готуватися до сну, і втручання в цей процес може негативно позначитися на стані здоров'я. Як позбутися від стресу і добре виспатися? 

Першим і найважливішим правилом, яким повинен слідувати кожен бажаючий бути здоровим і щасливим, жити по циркадному циклу, глибоко діючому на наш організм: на якість сну, менструальний цикл, гарне самопочуття і обмін речовин в кишечнику. Тому так важливо створити правильні звички для нормалізації сну і позбавлення від стресу.

Ефективні поради, які допоможуть позбутися від стресу і добре виспатися

Правильний розподіл енергії

На ранок потрібно спланувати похід в тренажерний зал, басейн, біг, адже будь-які фізичні навантаження наповнюють організм бадьоричою енергією. Увечері ж, коли організм готується до сну, потрібно відмовитися від розумових і фізичних навантажень. Можна почитати книгу, подивитися легкий фільм, зайнятися йогою, прийняти ванну.

Без стресу

Важливо позбутися від стресу, накопиченого протягом дня, так як він перетворюється в кортизол, гормон, який стає винуватцем зайвої ваги, а також виробляє вільні радикали, що впливають на старіння організму. Стрес робить нас старше і повніше.

Ранній підйом

Ви не можете контролювати сон, змушуючи себе засипати по команді. Мало що можна зробити для позбавлення від безсоння в нічний час доби, але можна постаратися вплинути на сон вранці, впливаючи на структуру щоденного циклу сну. Ранній підйом протягом декількох днів призведе до втоми у вечірній час, завдяки чому через кілька днів втоми і буде досягнута регулярність, яка сприятливо відіб'ється на режимі сну і роботі організму.

Не їжте і не пийте дуже багато

Щоб добре виспатися, ніколи не їжте перед комп'ютером або телевізором, інакше вас почне хилити тут же в сон. А буквально через пару годин після такого раннього засинання на повний шлунок вас чекатиме безсоння. Тому вечеря повинна бути за дві години до сну, легка і без алкоголю. Інакше вас замучать не тільки проблеми зі сном, але і з зайвою вагою.

Перерви протягом дня

В ідеалі потрібно між робочим днем ​​і ввечері робити годинну перерву, під час якої можна розслабитися, можливо, за допомогою йоги. Однак сучасна жінка ввечері біжить додому, стрімголов, несучи за собою пакети з продуктами, з яких повинна тут же приготувати вечерю, інакше сварки не уникнути. Тому дозволити собі тривалі перерви вона не може, але виділити хоча б чверть години, щоб помилуватися з чашкою чаю або кави пейзажем за вікном, завжди можна.

Ніяких інтенсивних фізичних навантажень в кінці дня

Ті, кого мучать безсоння, повинні уникати дуже інтенсивних фізичних навантажень. Переважно розряджати зайву енергію за допомогою 15-20 хвилинної прогулянки. Наприклад, повертаючись після роботи додому, ви можете прогулятися по парку. Таким чином можна позбутися від стресу, дотримуючись правильного дихання, зосередившись на видиху, який повинен бути довгим і глибоким, щоб викинути стрес, агресію, смуток.

Глибоке розслаблення

Ввечері треба присвятити хоча б кілька хвилин диафрагмальному диханню. Для цього ви повинні дихати через ніс. Початкове положення - рівний хребет. У цей момент закрийте очі і спробуйте дихати. Ви помітите рух живота: ви дихаєте за допомогою діафрагми. Це дозволить вам зняти стрес, знизити тиск, поліпшити циркуляцію лімфи, знизити рівень кортизолу та адреналіну. Одним словом, розслабитися.

Розтяжка

Всі тривоги накопичуються на тілі і перетворюються в м'язову напругу. Щоб позбутися від них, потрібно добре розтягнутися, зосередивши увагу на областях, які відчувають себе пов'язаними. Є 3 області соматизации: шия і плечі, живіт і нутрощі, поперек. Визначивши, в якому з цих місць концентрується ваше напруга, ви можете втрутитися за допомогою спеціальних вправ.

Самомасаж

Масаж, як і самомасаж, відмінно підходить для зняття стресу. Наприклад, якщо напруга впливає на черевну і вісцеральну області, ви можете приступити до невеликого стиску кишечника. Увечері обов'язково зробити масаж рук і ніг, щоб розслабитися і відчувати себе краще.

Сила тепла

Щоб знизити стрес, потрібно зігрітися. Ось чому ввечері важливо приймати ванну і гарячий трав'яний чай. Ідеально, зробити це перед вечерею, щоб після цього менше з'їсти і, відповідно, розвантажити шлунково-кишковий тракт. Тяжкість в шлунку негативно впливає на сон, що і призводить до стресу.

Ці прості поради допоможуть вам позбавитися від стресу і добре виспатися. Дотримуючись їх, ви зможете не тільки нормалізувати сон, а й роботу всього організму, що зробить вас здоровішими і щасливішими.

Примітка: вся інформація, представлена ​​в цьому розділі, носить виключно ознайомчий характер. Представлена ​​тут інформація не може бути керівництвом до дії, заміною лікарської консультації і т.п. З усіх питань, пов'язаних зі здоров'ям, вам необхідна консультація у відповідного фахівця (лікаря). Дотримання наведених тут порад і рекомендацій без відповідної лікарської консультації неприпустимо.

Всього коментарів: 0
avatar