21.05.2024
Вівторок,12:08
Вітаю Вас Гість

Гігієна тіла - основа краси і здоров'я

Гігієна тілаЯкщо хочеш бути здоровим - будь. Одне з головних місць у збереженні здоров'я і краси займає гігієна тіла, щоденна, доведена до несвідомості, як всі природні процеси. Вона дозволяє боротися з бактеріями, зберігати свіжість протягом дня і все це практично безкоштовно, важливі лише ваші зусилля та трохи часу, відвойованого у інших справ. Турбота про тіло включає в себе очищення шкіри і гігієну порожнини рота, а також захист від мікроорганізмів, які поселяються на тілі і своєю життєдіяльністю викликають неприємні запахи. Вона підпорядковується своїм правилам, які необхідно знати і дотримуватися.

Гігієна тіла в повсякденному житті

протягом багатьох епох гігієна тіла ґрунтується на його чистоті. Щоденний душ, миття рук, ніг рятує від бактерій, розмноження яких може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Тому візьміть за правило душ або ванну 1-2 рази в день. Трохи інакше справа йде з миттям рук, це доведеться робити набагато частіше, ніж приймати душ. Щохвилини руки стикаються з безліччю предметів, їх слід мити перед їжею і після, після гри або тренувань, погравши з дітьми або тваринами, після відвідування туалету. Мийте руки після роботи і після проїзду в транспорті, після домашніх справ, якщо довелося чхнути або кашлянути, прикривши рот долонею. Не дайте мікробів, що потрапили на руки, проникнути у ваш організм і викликати захворювання.

Гігієна тіла дозволяє уникнути неприємних запахів. Не можна просто забрызгивать запахи ароматичними засобами. Це тільки посилить їх, зробить ще більш дратівливими. Користуйтеся туалетною водою або дезодорантом після душу або ванни, щоб зберегти природну свіжість і аромат тіла. Запахи повинні бути легкими, ледь помітними. І тут виникає питання: дезодорант або антиперспірант?

Дезодорант усуває запахи, його можна використовувати при легкій пітливості. Якщо ви потієте дуже сильно або збираєтеся на якесь захід, варто розглянути використання антиперспіранти. Антиперспірант зупиняє виділення поту, тим самим порушує природний процес, закупорює пори. Проте в деяких випадках він може стати справжнім порятунком. При використанні антиперспиранта гігієна тіла здобуває особливу значимість, щоб не допустити запалення всередині пір.

Подбайте також про чистоту свого одягу, особливо тій, яка прилягає до тіла. Зовні одяг може виглядати цілком придатною для носіння ще пару днів, але не забувайте, що на поверхні блузок, спідниць та джинсів можуть оселитися бактерії, які поширюються у всіх напрямках і цілком можуть потрапити на ваше чисте тіло.

Мийте ноги кожен день, оскільки запах від ніг в жарку погоду може звести нанівець всі ваші зусилля. Догляд за ногами полягає в очищенні поверхні шкіри і подальшому зволоженні. Говорячи про ногах, не можна обійти увагою взуття. Обов'язково міняйте взуття протягом дня. Тривале ходіння в одній і тій же взуття призводить до виділенню поту, і розмноження бактеріальних інфекцій у сприятливій вологому середовищі. При недотриманні цього правила гігієна тіла, як міра захисту від бактерій, втрачає свій сенс.

Двічі в день чистіть зуби щіткою і зубною ниткою, щоб позбутися від частинок їжі та запобігти запах з рота. Кілька разів протягом дня та після їжі добре полоскати рот для відновлення свіжості. Користуйтеся антибактеріальними засобами для ополіскування порожнини рота.

Всього коментарів: 0
avatar