28.04.2024
Неділя,18:44
Вітаю Вас Гість

Пудра для сухої шкіри - важливий елемент макіяжу

Пудра для сухої шкіриПудра є обов'язковою основою під макіяж. Вона не тільки вбирає жирові виділення, але і вирівнює тон, захищає шкіру від шкідливих впливів ззовні. З допомогою пудри різних відтінків можна візуально виправити овал і деякі риси обличчя. Сучасні пудри, як правило, містять SPF - фільтри, вітамінні і мінеральні поживні добавки. Тим, хто досі сумнівається, необхідно зрозуміти, що пудра для сухої шкіри необхідна так само, як і для інших типів шкіри, оскільки вона виконує не тільки декоративну, але і захисну функцію, вирівнює тон шкіри і надає макіяжу завершений вигляд.

Наносити пудру на що відрізняється підвищеною чутливістю суху шкіру слід дуже акуратно, невеликим шаром, використовуючи м'яку пензлик, спонж або пушок. Та й сама пудра повинна відповідати підвищеним вимогам щодо тонкості помелу і наявності жирних компонентів. Добре підходять сухій шкірі рідка тональна крем-пудра, яка наноситься спонжем на злегка зволожене обличчя. Можна використовувати і компактну, скріплену жировими сполучними. А ось антисептична пудра для сухої шкіри протипоказана, оскільки вона містить компоненти, призначені, в основному, для жирної запаленої шкіри.

Розсипчаста пудра дуже тонкого помелу наноситься пушком, не розтираючи, а злегка рухами. При необхідності пушок можна вмочити в невелику кількість пудри, насипаної на долоню. Після нанесення шар вирівняти широкою м'якою кистю. Розсипчасту пудру на суху шкіру краще наносити поверх жирної основи. Рідка крем-пудра для сухої шкіри містить у своєму складі жирну основу, зволожуючі і заспокійливі шкіру компоненти. Вона має ніжну бархатисту текстуру і добре вирівнює шкіру.

Сучасні пудри виготовляють з рослинних і мінеральних компонентів. Рослинна пудра вбирає вологу і більше підходить жирній шкірі. Для сухої ж переважно мінеральний склад, наявність окису цинку і ланоліну, що надають жирність і утворюють захисну плівку на шкірі. Крем-пудра хоч і є одним з основних варіантів, але для вечірнього макіяжу вам потрібно компактна пудра для сухої шкіри. Рідку крем-пудру не коригують на обличчі, її необхідно змивати і наносити заново, а це не дуже зручно для вечора. Компактне засіб з м'яким спонжіком у цій ситуації найбільш прийнятним.

Вибираючи пудру, зверніть увагу на її склад. Наявність жирових складових для сухої шкіри обов'язково. Що стосується інших характеристик, пудра для сухої шкіри вибирається за загальними правилами, з урахуванням відтінку шкіри і види макіяжу (денний, вечірній). Для колірної корекції необхідно мати кілька відтінків, здатних створити необхідний зоровий ефект.

Всього коментарів: 0
avatar