04.05.2024
Субота,01:47
Вітаю Вас Гість

За результатами порівняльного опитування з'ясовано, що англійці менш інших схильні до захисту від вірусу під час пандемії грипу в 2009 році

Англійці і грип Результати дослідження, опубліковані в медичному журналі Lancet Infections Diseases, припускають, що люди в Англії були набагато менш схильні до прийняття простих захисних заходів під час пандемії грипу H1N1 у 2009 році, ніж в Аргентині, Японії, Мексиці і США.

Дослідники з Гарвардської школи громадського здоров'я в Бостоні опитали майже 5000 чоловік. Тільки 25% британських респондентів повідомили, що вони частіше стали прикривати рот і ніс, чхаючи і кашляючи під час пандемії, порівняно з 82% у Мексиці і 84% в Аргентині. Частіше мили руки або використовували дезінфікуючий засіб для миття рук 53% британців, порівняно з 89% в Аргентині і 72% в Японії і США.

Тільки 2% британців заявили, що вони уникали обніматися і цілуватися з друзями або членами сім'ї, порівняно з 46% опитаних в Мексиці і 21% у США.

Дослідження було проведено для того, щоб дізнатися, посилилися заходи гігієни, і наскільки широко використовувалося вакцинування від грипу H1N1. Цього не сталося, хоча вартість вакцини була низька у всіх країнах.

У дослідників були обмеження, оскільки дані були взяті допомогою телефонних автовідповідачів. Крім того, інтерв'ювання відбувалося через кілька місяців після пандемії, таким чином, інформація, можливо, була невірною. Але, якщо припустити, що отримана інформація достовірна, яким чином можна покращити ситуацію?

Елісон Холмс, професор в області інфекційних захворювань в Імперському Коледжі Лондона сказала: «Життєво важливо, щоб ми міркували, як найкраще передати повідомлення охорони здоров'я. Ми повинні оцінити з точки зору науки, як люди розуміють рекомендації».

Це відноситься як до роботи уряду і медицині, так і до ЗМІ. Було зроблено безліч рекомендацій, що підкреслюють важливість гігієни рук, і, можливо, журналісти повинні заново продумати спосіб надання такої інформації.

Гігієна рук не сама високотехнологічна міра охорони здоров'я. Це не нове чудодійні ліки. Тим не менш, це - одне з найбільш ефективних засобів скорочення поширення таких інфекцій, як грип, ротавіруси та норовіруси, бактеріальні інфекції, що викликають діарею. В країнах більше дітей помирає від діареї, ніж від ВІЛ/СНІДУ, малярії або кору.

Хороші і погані звички формуються з дитинства, саме тому 15 жовтня в школах Великобританії буде проведений Всесвітній день чистих рук.

Всього коментарів: 0
avatar