17.05.2024
П`ятниця,10:37
Вітаю Вас Гість

Зволоження сухої шкіри і захист від в'янення

Зволоження сухої шкіриВтрата вологи призводить до утворення зморшок і передчасного старіння шкіри. Збезводненої буває шкіра будь-якого типу, але частіше це характерно для сухої. Тому зволоження сухої шкіри є важливим елементом щоденного догляду. Перш ніж приступити до відновлення водного балансу слід спробувати з'ясувати причини недостатньої зволоженості шкіри. Втрата вологи може відбуватися через порушення захисних функцій. Ліпідний бар'єр руйнується агресивним доглядом за допомогою спиртових лосьйонів і мила, шкідливим впливом погодних умов (наприклад, вітер, мороз). Послаблення захисного шару сухої шкіри відбувається також із-за низької активності сальних залоз.

Ще однією причиною може стати нестача води в організмі, що частково компенсується відтоком вологи від шкіри до інших органів. Вживання достатньої кількості чистої води (близько 2 л) забезпечить щоденне зволоження сухої шкіри і збереження її пружності.

У сухий період, наприклад, коли працює опалювальна система, вберегти шкіру від випаровування вологи допоможе обприскування мінеральної або чистою водою з розпилювача. Ця процедура здійснюється поверх макіяжу, і особа після цього не витирається, волога випаровується природним шляхом. Зволожувати таким способом суху шкіру можна кілька разів на день.

Захистити шкіру обличчя зовні допоможе плівка з рослинних олій: льону, шавлії, обліпихи. Для більш зручного нанесення олії злегка змочіть обличчя водою, а через пару хвилин після процедури промокніть надлишки паперовою серветкою. Захисна плівка не дасть волозі випаруватися з поверхні шкіри й збереже її зволоженість.

Якщо шкіра вже зневоднена, намічається в'ялість і зморшки, відновити водний баланс допоможуть спеціальні зволожуючі креми, гелі і бальзами, що містять хітозан, амінокислоти, гіалуронову кислоту, протеїни молока і шовку. З допомогою молочних протеїнів можна проводити зволоження сухої шкіри домашньою косметикою.

Для приготування зволожуючого лосьйону подрібнену суху траву заливають киплячим молоком, загортають і дають настоятися до охолодження. Після цього проціджують і протирають обличчя на ніч рясно змоченим у молочному лосьйоні ватним диском і дають висохнути природним шляхом. До 1 частини трав'яної сировини (ромашка, липа, м'ята, хміль) додають 5 частин молока.

Для ранкового зволоження приготуйте молочний тонік. Для цього молоко, доведене до кипіння, змішайте з фруктовим або ягідним соком (малина, полуниця, яблуко) у співвідношенні 10:1 відповідно. Після охолодження додайте в тонік кілька крапель гліцерину (1 крапля на ст. ложку). Гліцерин добре утримує вологу і сприяє природної зволоженості шкіри.

З допомогою молочних лосьйонів і тоніків можливо не тільки зволоження сухої шкіри на обличчі, але і ефективні домашні ванни для рук і молочно-трав'яні ванни для тіла.

Всього коментарів: 0
avatar