03.05.2024
П`ятниця,20:13
Вітаю Вас Гість

Відновлюємо сухе волосся після фарбування

Сухі волосся після фарбуванняБагато жінок регулярно фарбують волосся. Оживити колір, мати модний відтінок або змінити імідж - причини різні. Якщо фарбувати волосся часто, використовуючи аміачні фарби, волосся висушуються і стоншуються, стають ламкими, кінчики волосся розсікаються. І непомітно нормальні здорові волосся перетворюються в тьмяні і зневоднені, починають випадати. Сухі волосся після фарбування потребують особливого догляду. Їм потрібні зволожуючі і живильні процедури. Так як волосся стають ламкими після фарбування, звертатися з ними потрібно дуже дбайливо.

Догляд за фарбованим волоссям

  • мити пофарбовані сухі волосся слід якомога рідше, наскільки дозволить їх зовнішній вигляд, спеціальним шампунем для фарбованого волосся;
  • перед розчісуванням трохи підсушити без фена;
  • розчісувати рідкісним гребенем із закругленими зубцями;
  • перед сном розчісувати хвилин 15, стимулюючи кровообіг і утворення шкірного жиру;
  • захищати від сонця SPF-фільтрами та головним убором;
  • не допускати попадання на волосся хлорної води. Мити кип'яченою водою, в басейні з хлорованою водою ховати волосся під шапочку.

Маски для сухого волосся після фарбування

Сухі волосся після фарбування рекомендується обполіскувати травами. Корінь лопуха, шавлія ромашка, кропива. Можна змішати подрібнені сухе листя в рівних пропорціях. Дві повні столові ложки сухого продукту використовуються для приготування 1 літра відвару. Готується відвар на водяній бані хвилин десять, потім розводиться до потрібного кількості кип'яченою водою. Обполіскувати волосся через день між миттям волосся.

Цибульний і часниковий сік змішують з олією і змащують шкіру перед миттям на 15 хвилин. На дві чайні ложки соку потрібно 1 ложка олії. Корисно наносити на голову за 20 хв. до миття волосся кефір або яєчний жовток з маслом. Можна зробити утеплюючий ковпак з поліетиленової плівки і рушники.

Часто сухі волосся після фарбування супроводжуються сверблячкою і лупою. Спробуйте шампунь проти лупи, і той же цибульно-часниковий сік з маслом або медом. І безпрограшно перед миттям наносити на кілька хвилин на шкіру і волосся реп'яхову, рицинова, оливкова олія. Масла позбавлять від сверблячки, зміцнять волосся і прискорює їх ріст.

Всього коментарів: 0
avatar