04.05.2024
Субота,10:34
Вітаю Вас Гість

Домашній бальзам для губ

Бальзам для губБільшість губних помад сушать шкіру, оскільки до їх складу включені різні хімічні компоненти. Тим приємніше було б приготувати домашній бальзам для губ, абсолютно натуральний, м'який і добре зволожуючий губи. До його складу можна додати відвари трав, надавши бальзаму лікувальні властивості. В основі бальзаму лежить віск і базова олія, а урізноманітнює склад комбінація ароматичних масел, таким чином, він ніколи вам не набридне. Як і всі інші натуральні мазі і креми, домашній бальзам швидко псується, тому готувати його слід в дуже невеликій кількості. Або розлийте готовий продукт в чисті невеликі ємності, наприклад, фабричні упаковки використаного раніше бальзаму, і подаруйте подругам, залишивши собі лише невелику його частину.

Як приготувати натуральний бальзам для губ

Приготування домашнього бальзаму - процес захоплюючий і творчий, ви можете скласти безліч рецептів, ароматних і корисних для шкіри губ. Проте основа залишається незмінною: розтоплений бджолиний віск та олія рослинна (оливкова, рицинова, мигдальне або жожоба). Наприклад, бальзам для губ з медом готується наступним чином:

  • Розтопіть віск і змішайте його з рослинним маслом в співвідношенні 1:3 (одна частина воску і 3 частини масла). Нагрівання воску виробляють на водяній бані, в пароварці або мікрохвильовій печі. При використанні мікрохвильової печі, плавьте віск в режимі відтайки.
  • Для додання аромату додайте в суміш кілька крапель улюблених ароматичних масел, рожевої води або відвару м'яти.
  • Розлийте в невеликі чисті ємності, дайте охолонути і використовувати в міру необхідності.
  • Для отримання блиску з'єднайте віск з маслом в співвідношенні 1:5, а надати колір можна, наприклад, за допомогою розчинної кави.

Поекспериментувавши з складом, ви можете підібрати для себе найбільш підходящий бальзам для губ, який, цілком імовірно, сподобається і вашим подругам. А поки спробуйте приготувати ще один склад:

  • Розплавлений віск, мигдальне масло і масло какао змішайте в пропорції 1:2:1. В став однорідним складу додайте пару крапель ефірного масла грейпфрута або лайма, лимона, мандарина або м'яти. У готовий бальзам можна також додати капсулу вітаміну Е в олії.

Ароматичні масла додадуть вашому натуральному засобу улюблений аромат і притлумлять запах воску. Натуральний бальзам для губ ефективно доглядає за шкірою, зволожує і живить її, їм можна користуватися стільки, скільки ви забажаєте, і не боятися ускладнень. Єдиним ризиком може стати індивідуальна непереносимість будь-якого компонента, тому перед регулярним нанесенням на шкіру губ, зробіть пробний мазок на згині ліктя і залиште на ніч.

Всього коментарів: 0
avatar