18.06.2025
Середа,09:04
Вітаю Вас Гість

Тибетський молочний гриб: і користь і задоволення

Тибетський молочний гриб - джерело вітамінів і мікроелементівТибетський гриб, відомий так само, як кефірний, з суворої наукової точки зору, не є власне грибом. Це симбіотична група мікроорганізмів і бактерій роду Зооглея, в кефирном грибі також є лакто - і оцтовокислі бактерії і молочні дріжджі. Тому кефір, який виходить в результаті життєдіяльності тибетського молочного гриба - продукт і молочнокислого і спиртового бродіння. Вітамінний і мікроелементний склад кефіру різноманітний і багатий.

Склад молочного напою з гриба:

  • 1. Вітамін А (ретинол). Цей вітамін відповідає за ріст і загальний розвиток організму, слизових оболонок і шкіри. Вітамін А покращує зір і підвищує імунітет. Так от в кефірі його 0,04-0,12 мл на 100 р. Для порівняння, добова норма 1-1,5 мл
  • 2. Вітамін В1 (тіамін). Цей вітамін відповідає за жировий, вуглеводний та білковий обмін, покращує травлення, стимулює і зміцнює пам'ять і нервову систему. Вміст тіаміну в кефірі - 0,1 мл Добова норма В1 - 1-2 мл
  • 3. Вітамін В12 (ціанкобаламін) покращує роботу периферичної і центральної нервової системи, регулює вуглеводний і жировий обмін, підсилює утворення крові, стимулює ріст організму. В кефірі вітаміну В12 міститься 0,5 мл, в зіставленні з добовою нормою - 3 мл
  • 4. Вітамін В6 (фолієва кислота) необхідний для нормального кровотворення і росту організму. Вітамін уповільнює старіння і попереджає ракові захворювання. Зміст в тибетському кефірі 6 мг. Це більше ніж у курячому м'ясі, виноградному соку і в коров'ячому молоці. Добова потреба - 2 мг!
  • 5. Вітамін РР (нікотинова кислота) відповідає за вироблення гормонів і рівень холестерину. Вміст вітаміну РР в кефірі досягає 1 мг, а добова норма - 14-18 мг.

Крім того тибетська кефір багатий мікроелементами: 120 мг кальцію, 0,4 мг цинку, заліза - до 0,2 мг, до 0,006 мг йоду.

Кефір з тибетського гриба багатий також молочнокислими організмами, які є основою його кисляку, молочним цукром, якого в нього є відразу кілька видів, вуглекислотою і етиловим спиртом. Причому, останній міститься у малій, а тому корисної для організму концентрації.

Нарешті, в продукті присутні фарбувальні пігменти, різні ферменти , дріжджоподібні та біологічно активні речовини, вчені нарахували їх більше 200. І при цьому тибетський молочний гриб невибагливий і швидко розмножується в домашніх умовах.

Тибетський гриб зміцнює здоров'я завдяки корисним властивостям

Як лікує молочний гриб

Шанувальники лікувальних властивостей молочного гриба стверджують, що головною причиною передчасного старіння і слабкого здоров'я сучасної людини є вживання їм у їжу «мертвих» продуктів. Під «мертвими» продуктами слід розуміти практично весь асортимент продуктів, які ми купуємо в магазинах.

Частка правди, і притому чимала, в цьому твердженні є. Важко навіть підрахувати, скільки ми споживаємо стабілізаторів, консервантів, антибіотиків та іншої харчової хімії, якою виробники рясно «присмачують» свою продукцію, щоб вона не псувалася місяцями, поки її не доставлять в магазин і не продадуть. І скільки би виробники не стверджували, що всі ці хімічні добавки абсолютно нешкідливі, безперечно, що на їх розщеплення організм, в першу чергу печінку і нирки, витрачає додаткову енергію, яка могла б піти на омолодження тканин.

Звичайно, тибетський гриб - це не панацея і не еліксир молодості. Проблему передчасного старіння слід вирішувати комплексно, під наглядом лікаря. Тим не менш, кефір, який виходить з гриба, є важливою складовою при вирішенні проблеми збереження молодості і здоров'я.

Справа в тому, що цей молочний напій по своїй дії можна порівняти з мітлою, яка ретельно вичищає з організму всі накопичені в ньому токсини. Кефір нейтралізує продукти гниття, що скупчуються в кишечнику, нормалізує його мікрофлору. Крім того, кон сприяє виведенню з організму сполук важких металів, які потрапляють в організм з повітря і водопровідної води.

За своїми властивостями молочний гриб є не просто природним антибіотиком, він ще й успішно виводить з організму залишки хімічно синтезованих антибіотиків та лікарських засобів, які допомагають впоратися з недугами, але в результаті своїх побічних дій ускладнюють роботу очисних систем організму.

Крім цього кефір з гриба сприяє очищенню кровоносних судин, він призводить до норми тиск, знижує цукор у крові і сприяє зниженню ваги за рахунок ефективного розщеплення жирів. При зовнішньому його вживанні, наприклад, при вмиванні, молочний грибний напій значно покращує стан шкіри рук та обличчя, омолоджує і відбілює її, а при втиранні в шкіру голови, наприклад, при її миття, сприяє зростанню і зміцненню волосся, а також усуває лупу.

Перелік протипоказань до застосування кефірного гриба

Протипоказання до застосування

Як би не був корисний тибетський молочний гриб, він все ж має ряд протипоказань, основними з яких називають:

  • 1. Кефір на тибетському молочному гриби не можна вживати при цукровому діабеті. Причина - кефір нейтралізує дію ліків. Отже, він буде пригнічувати дію інсуліну, що для хворого на цукровий діабет смертельно небезпечно. Це слід чітко розуміти! Якщо ж ви все-таки змушені одночасно приймати і кефір, і якісь лікарські засоби, рекомендується робити між ними, принаймні, тригодинна перерва.
  • 2. Кефір протипоказаний при непереносимості молочних продуктів, викликаної відсутністю в організмі спеціальних ферментів для їх розщеплення.
  • 3. Якщо у вас підвищена кислотність, то до кефіру слід ставитися з великою обережністю. Краще всього, якщо він перед вживанням відстоїться не добу, як зазвичай, а тільки 12 годин. І вже точно не пити перекисший напій, який простояв більш двох діб.
  • 4. Кефір не рекомендується поєднувати з алкоголем.

Які хвороби лікує кефір

Різноманітний вітамінно-мінеральний склад і очисні властивості кефіру дозволяють лікувати з його допомогою деякі хвороби, він ефективний у таких випадках:

  • дробить і виводить ниркові і жовчні камені;
  • лікує ревматизм, артрит і остеохондроз;
  • сприяє лікуванню від стоматиту та пародонтозу;
  • лікує молочницю і кандидоз у дітей, а у чоловіків підвищує потенцію;
  • є засобом профілактики при атеросклерозі (нагадаємо, він добре чистить судини), а також покращує увагу, концентрацію і пам'ять;
  • очищення судин з допомогою кефіру сприяє нормалізації тиску, прийом кефіру допоможе припинити або зменшити головний біль;
  • значно покращує сон, а також рятує від хронічної втоми і депресивних розладів;
  • рекомендується для схуднення і при лікуванні ожиріння, оскільки він успішно знижує надлишкову вагу і нормалізує обмін речовин;
  • відновлює мікрофлору кишечника, а значить, чинить спазмолітичну та жовчогінну дію на кишково-шлунковий тракт;
  • справляє позитивний вплив на імунну систему людини, сприяючи швидкому одужанню таких захворювань як ГРВІ, ГРЗ та грип.

Інструкція щодо застосування тибетського гриба, як за ним доглядати

Як приготувати кефір з молочного гриба

Традиційний рецепт отримання тибетського кефіру наступний: на літр молока слід додати 4 столові ложки молочного гриба (але без гірки), на півлітра-2 столові ложки, а на 250 мл молока, відповідно, 1 столову ложку.

На практиці кефір отримують наступним чином: в скляній банці змішуються в зазначених пропорціях гриб і молоко. Молоко можна використовувати домашнє, куплене на ринку, а також магазинне, але не тривалого зберігання - там можуть бути присутні консерванти або антибіотики. Молоко слід використовувати кімнатної температури, а не охолоджене, оскільки низька температура сповільнить процедуру сквашування.

Банку слід накривати марлею, а не кришкою, так як грибу для отримання кефіру необхідно «дихати» - процес сквашивание відбувається при постійному доступі кисню. Сквашивание триває 24 години, час доби можна вибрати будь, науково обґрунтованих обмежень з цього приводу поки не існує.

Після того, як сквашивание завершилося, кефір слід зцідити через пластикове сито. Металеве сито не рекомендується, оскільки в цьому випадку кефір може втратити свої цілющі властивості. Для кращого зціджування суміш слід помішувати пластикової або дерев'яною лопаткою. Залишився в ситі гриб рясно промити водою кімнатної температури, попередньо відфільтрованої або хоча б відстояною. Не рекомендується використовувати воду відразу з-під крана, перш за все, з-за її сумнівної якості.

Отриманий кефір можна розділити на декілька порцій для його прийому протягом доби. Щоб кефір не зіпсувався, його слід зберігати в холодильнику, але навіть в холодильнику максимальний термін зберігання - 2 діб з моменту приготування. Якщо строк зберігання не був перевищений, тоді краще зробити сир з кефіру, який можна використовувати як косметичний засіб для догляду за шкірою обличчя і рук або ж за волоссям - тибетська кефір перешкоджає випаданню волосся, усуває лупу.

Зверніть увагу, чим більше жирність молока, яке ви використовуєте при заквасці кефіру, тим більше гриб буде зростати. При максимальної жирності молока гриб днів через 20 досягне свого максимального обсягу і почне розпадатися на дрібні зернятка, які можуть стати основою для нового гриба.

Як приймати тибетський молочний гриб

Застосування кефіру на тибетському грибі

Краще всього почати прийом кефіру з половини склянки за 40-60 хвилин перед сном. Поступово, по мірі того, як до кефіру організм почне звикати, кількість напою можна збільшувати. Максимально рекомендована разова доза кефіру не повинна перевищувати 700-800 мл Причому, навіть ця кількість не слід пити відразу, краще розділити на 2-3 прийоми.

В лікувально-профілактичних цілях можна пити тибетська кефір протягом року наступним циклом: 20 днів вживайте кефір, 10 днів робіть перерву, щоб не відбулося звикання до нього організму. Для схуднення кефір слід вживати через півгодини після прийому їжі, а якщо ви хочете поправитися, то, навпаки, за півгодини до прийому їжі.

Купити тибетський молочний гриб у магазині чи аптеці не вийде, в офіційній продажу його немає. Пошукайте грибну закваску серед знайомих, в крайньому випадку, можна придбати гриб через інтернет, однак це досить ризикований спосіб, оскільки продавця неможливо перевірити.

Всього коментарів: 0
avatar