Рослинні дієти можуть запобігти хронічним захворюванням |
63% всіх смертей у світі пов'язане з хронічними неінфекційними захворюваннями. Основною їх причиною є неправильне харчування. Головний редактор журналу Food Technology Тоні Тарвер написав статтю, в якій прокоментував новітні відкриття в галузі геноміки харчування, що пояснюють, чому рослинні дієти корисні для запобігання захворювань. Ми живемо в світі, де заохочуються інновації, але, тим не менш, багато типи продуктів, що стають все більш поширеними, не приносять користі здоров'ю. Існує велика кількість найпоширеніших дієт з низьким вмістом клітковини і рослинної їжі. Наші харчові звички внесли значний вклад у збільшення неінфекційних хронічних захворювань. Численні дослідження, проведені за останні кілька десятиліть, ясно показали, що люди, чиї дієти включають в себе більше рослинної їжі, мають знижений ризик хронічних захворювань за рахунок містяться в рослинах біологічно активних сполук. В склад рослинних продуктів входять антиоксиданти, які знищують вільні радикали, які руйнують клітини. Дослідження виявили ряд генів і генетичних мутацій, які пов'язані з більш високим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Деякі з них обумовлюють схильність до підвищеного холестерину і провокують бляшки в артеріях, а той час як інші привертають організм до гіпертонії. І цей ризик значно знижується, якщо люди їдять багато сирих овочів і фруктів. Рослинні дієти можуть захистити від утворення ракових пухлин, йдеться в дослідженні Американського Інституту ракових захворювань. "Рослинні дієти можуть зводити до мінімуму або навіть повністю усувати сприйнятливість організму до подібних захворювань", - говорить автор дослідження, - "завжди краще попередити захворювання, ніж потім його лікувати". Список продуктів для профілактики раку та деяких хронічних захворювань включає в себе корицю, часник, чебрець, розмарин, гарбуз, маслини, сочевицю і багато інші. |
Всього коментарів: 0 | |