30.04.2024
Вівторок,22:57
Вітаю Вас Гість

Рицинова олія для схуднення: внутрішнє і зовнішнє застосування

Рицинова олія для схудненняОднією з причин набору зайвих кілограмів є зашлакованість організму. Позбутися від шлаків - це значить мінусувати зайву вагу, поліпшити роботу органів, усунути шкірні проблеми. Поодинці організм не може впоратися з такими речовинами як шлаки і токсини, йому потрібна підтримка. Використовуючи рицинову олію для схуднення, можна також досягти позитивних результатів у виведенні шлаків і поліпшенню здоров'я без додаткових дієт і навантажень. Однак необхідно врахувати, що важливою складовою ефективної втрати ваги є збалансоване харчування і фізичні вправи.

Історія касторової олії

Раніше лікарі вважали касторку універсальним препаратом, що допомагає при всіх захворюваннях. В певному сенсі так воно і є, адже дуже багато хвороб починаються з-за збоїв в роботі травної системи, що накопичює в організмі шкідливі речовини.

Російські жінки з давніх часів для зміцнення волосся і вій втирали касторове масло в шкіру голови, змащували їм вії. Касторку використовували і завдяки іншим корисним властивостям: пом'якшення і зволоження шкіри, позбавлення від гіперпігментації, хороший ефект у боротьбі зі зморшками. Цей засіб застосовувався також як проносне. І ця його властивість впродовж багатьох років вважалася основною.

У храмах Древнього Єгипту масло використовувалося для освячення. Так званим маслом рицини лікували захворювання, додавали його в їжу. Стародавні єгиптяни знали про корисні властивості олії для шкіри і волосся. І вже в давнину воно використовувалося для схуднення та очищення організму.

Для виготовлення масла використовували такі прийоми:

  • перед віджиманням насіння рицини посипали сіллю;
  • насіння мололи, після цього проводився віджим;
  • розчавлювали насіння рицини пресом, після цього їх відварювали і смажили.

Отриману в результаті касторку використовували за призначенням.

Склад касторової олії

Рицина - це в'язка світло-жовта рідина. Смак - неприємний, може викликати блювотний рефлекс. Уникнути цього допоможуть желатинові капсули або емульсія, які можна придбати в аптеці. На результат форма випуску масла не вплине.

Використовувати рицинову олію для схуднення можна абсолютно без наслідків, незважаючи на те, що рицина - культивована рослина, з якого проводиться цей засіб - є отруйною. Отрути рицинін і рицин залишаються в макусі після пресування насіння.

Слід зазначити, що касторове масло відрізняється за якісними показниками. Для схуднення краще використовувати продукт холодного віджиму. Менш корисна рицина, отримана при гарячому віджиманні.

Крім деяких вітамінів, рицинова олія містить жирні кислоти, які допоможуть зміцнити організм:

  • поліненасичені - лінолева кислота;
  • мононенасичені - рецинолевая і олеїнова;
  • насичені - стеаринова і пальметиновая кислоти.

Склад касторової олії і забезпечує його корисні властивості і небувалу популярність.

Касторове масло як головний помічник в процесі схуднення

Як пити рицинову олію для схуднення

Використовуючи масло для схуднення, можна зняти тягар і неприємні відчуття в кишечнику без голодувань і клізм, вивести зайву рідину, провести загальне очищення організму. Проносний ефект засобу досягається не пізніше ніж через шість годин після вживання препарату, завдяки подразнюючій дії масла на мускулатуру різних відділів кишечника. Це допоможе скинути до 4-х кг за процедуру.

Існує кілька способів прийому касторової олії для схуднення:

  • 1. Найпоширеніший і простий спосіб полягає в прийомі засобу всього один раз в тиждень натщесерце. Для появи ефекту досить півтори столових ложок олії. Очищення організму буде відбуватися досить інтенсивно, тому краще запланувати прийом препарату на той день, коли ви зможете перебувати вдома.
  • 2. Меншу дозу, але більший період часу лікування передбачає наступний спосіб. Перед сніданком випити касторове масло в кількості 0,5-1 столової ложки. Збільшувати дозу немає необхідності, щоб не виникло проблем зі здоров'ям. Курс лікування складається з тижня прийому і тижня перепочинку. Можна проводити кілька курсів подібних процедур.
  • 3. Рицинова олія добре в компанії з соком лимона. Щоб провести чистку кишечника цими засобами, потрібно знати свою вагу. Кількість грам касторки, необхідного для процедури, відповідає кількості кілограм вашої ваги. Відмірявши потрібну кількість продукту, необхідно підігріти його на водяній бані.

Лимонного соку потрібно по вазі в 2 рази більше, тобто по 2 г на кожен кілограм ваги. Випити касторове масло і запити його лимонним соком. Краще заздалегідь запастися родзинками. З'ївши їх, ретельно розжовуючи, можна уникнути нападу нудоти.

Зазначені процедури для схуднення потрібно приймати на порожній шлунок, краще перед сном. Уві сні менше шансів відчути нудоту. Крім того, після прийому суміші олії з лимонним соком не можна вживати їжу і пиття, інакше результат буде дорівнює нулю. Вранці можна перекусити йогуртом.

Подіяти цей спосіб повинен протягом 1,5 - 2 годин.

  • 4. Понизити апетит, а заодно і зменшити кількість цукру в крові допоможе випита вранці суміш з однієї чайної ложки касторової олії (для схуднення) і такої ж кількості меленого цикорію, і запита стаканом прохолодної води. Пити цю суміш рекомендується протягом місяця.

Перед використанням одного з вищеперелічених способів отримаєте консультацію у фахівця. Не можна приймати касторку при вагітності або менструації.

Масаж для схуднення з касторовою олією

Поряд з вживанням всередину, зовнішнє застосування масла також дає відчутний результат у боротьбі із зайвими кілограмами. За допомогою цього засобу можна підсилити ефект від масажу. Це допоможе впоратися з невеликим целюлітом, розтяжками, зволожить і підтягне шкіру.

Для кращого ефекту від масажу, масло перед процедурою краще підігріти. Добре, якщо і шкіра буде добре розпарені, прогріта. Погладжуючи, розтираючи, пощипуючи шкіру сідниць, стегон, живота протягом певного часу, можна буде спостерігати позитивний результат.

Приготуйте крем проти целюліту, використовуючи касторове масло і наступні інгредієнти:

  • 120 мл касторової олії;
  • 30 к. ефірного масла кедра;
  • 30 к. ефірного масла лимона;
  • 40 к. ефірного масла грейпфрута;
  • 25 к. ефірного масла лаванди.

Зберігати масло слід в скляній тарі.

Властивості касторової олії, використовувані для схуднення (корекції фігури)

Обгортання як спосіб зовнішнього застосування касторової масла

Обгортання часто практикують для схуднення, - це ще один зовнішній спосіб використання касторки. При нанесенні на черевну порожнину підігрітою серветки з касторовою олією відбудеться всмоктування його в лімфу, що викличе ефект харчування, очищення, заспокоєння.

Крім того, рицинове обгортання допоможе при лікуванні деяких захворювань матки, яєчників, печінки, кишечника, нирок, суглобів.

Для процедури знадобляться:

  • касторове масло;
  • серветка з тканини (бавовна або фланель);
  • целофан;
  • грілка або пляшка гарячої води;
  • подушка;
  • рушник;
  • сода.

Розмір серветки має бути таким, щоб склавши її в 3 шари, можна було б повністю накрити живіт. Серветку занурте в рицинову олію (для схуднення або інших цілей), відіжміть, підігрійте, накладіть на черевну порожнину і накрийте шматком целофану, рушником, покладіть грілку. Ноги рекомендується підняти на подушку, щоб вони виявилися вище рівня голови. Під час 45-хвилинної процедури необхідно знаходитися в розслабленому стані. Краще покласти одну руку на низ живота, іншу на діафрагму і стежити за тим, щоб під час вдиху збільшувалася нижня частина живота.

Після процедури масло змити розчином 2-х столових ложок соди на півлітра води. Серветку зберігати в холоді в пакеті. Сигналом для заміни серветки є зміна її кольору. Подібні дії дадуть ефект, якщо застосовувати їх не менше 3-4 разів на тиждень. Продовжувати курс рекомендується 30 днів.

Обгортання можна робити і без серветки, завдаючи касторове масло безпосередньо на шкіру. Ця процедура підійде для проблемних ділянок, які обертають плівкою.

Ставши постійним мешканцем аптечки, рицинова олія для схуднення і очищення органів, допоможе вам придбати стрункість, красу і здоров'я.

Всього коментарів: 0
avatar