08.05.2024
Середа,22:41
Вітаю Вас Гість

Кольоротип жінок

КольоротипСмак у виборі одягу та аксесуарів, без перебільшення, є бажаним якістю для більшості жінок, проте далеко не завжди можна визначити, чи підійде та чи інша річ до конкретного типу зовнішності. У самому справі, визначити, підкреслить той або інший колір сяючу молодість і красу шкіри або, навпаки, змусить виглядати блідою і втомленою, буває досить непросто. На допомогу представницям прекрасної статі в цій ситуації прийде кольоротип - теорія, що дозволяє підібрати саме ті кольори і відтінки, які підкреслять красу жінки, причому це стосується вибору не тільки одягу, але і косметики, прикрас та аксесуарів.

Типи зовнішності

Кольоротип це виділення певних типів зовнішності на підставі поєднання кольору волосся, очей та шкіри. Традиційно виділяється чотири типи зовнішності, названі за порами року. Це:

  • весна;
  • літо;
  • осінь;
  • зима.

Кольоротип весна

Цей поетично названий кольоротип об'єднує в собі жінок зі світло-русявим, золотистими відтінками, сюди ж належить «пшеничний» колір волосся. Представниці весняного типу зовнішності найчастіше володіють тонкою світлою шкірою, не сильно змінює свій колір від дії сонячних променів.

Зазвичай у жінки-весни тонкі пухнасті або кучеряве волосся і блакитні, сірі або сіро-зелені очі. Нескладно помітити, що цей тип зовнішності вважається традиційно слов'янським, і саме його опис можна часто зустріти в поезії російських класиків.

«Весняним» дамам йдуть соковиті (трав'янисто-зелений і блакитний, смарагдовий, теракотовий) або ніжні (золотистий, кораловий і персиковий) кольору. Однак їм не рекомендується зловживати занадто світлими або навпаки темними тонами при виборі одягу: ці тони змусять шкіру виглядати мляво блідою або втомленою. Також їм не підуть відтінки коричневого, кольору стиглої вишні або малини, холодні відтінки червоної гами, білосніжно-білий і чорний колір.

Кольоротип літо

Кольоротип літо

На відміну від весняних жінок, тип літо відрізняють світлі відтінки волосся - світле попелясті або русяве волосся - і оливкова шкіра. Такі дами не бояться засмаги, причому, чим сильніший контраст між кольором волосся і шкіри, тим яскравіше виражений річний кольоротип. Очі представниць цього кольоротипу такі ж, як у «весни», однак нерідко зустрічаються і світло-карі.

Жінка-літо може сміливо надягати одяг спокійних, приглушених відтінків, таких як сірий, блакитний, рожевий чи фіолетовий, однак насичених відтінків слід уникати: наприклад, річним дівчатам не підійде колір фуксії або індиго. Також їм не йде жовтий і зелений: вони додадуть шкірі хворобливий вигляд.

В якості прикрас літні жінки можуть сміливо вибирати перли, обрамлений сріблом або білим золотом.

Кольоротип осінь

Весна і осінь зовні часто схожі, однак це не зовсім справедливо щодо цветотипов. Осінь тяжіє до червоній гамі кольорів, саме тому її часто представниці мають вогненно-рудим, червоними і червоно-каштановим волоссям, кучерявими й густими. Очі в «осені» карі - світлі або темні - або зелені, а шкіра ніжна і чутлива до сонця. Ну, і як говорить народна мудрість, рудих любить сонце, щедро обдаровуючи веснянками.

Вогненним осіннім жінкам не йдуть холодні, «мертві» тони (сірий, синій, блакитний, чорний, білий). Зате вони сміливо можуть використовувати при виборі одягу всі відтінки червоних і коричневих тонів, зелену, жовту гамму. Будь-які теплі природні тони підкреслять красу осінніх жінок. Прикраси теж варто вибирати з теплих металів: золота, міді, бронзи.

Кольоротип зима

Хоча найбільш часто цей кольоротип зустрічається в східних країнах, все частіше представниць зимового типу зовнішності можна зустріти і в Росії. Вони відрізняються темним волоссям і темно-карими очима. Шкіра у них також смаглява, засмагла, однак бувають зимові жінки і зі світлою шкірою. Тому в зимовому цветотипе виділяють додатково контрастний і неконтрастний типи.

У представниць контрастного зимового типу колір очей може бути льодово-блакитним, і його дуже вдало підкреслять відтінки блакитного або синього кольору. У той же час неконтрастному типу з темною, смаглявою шкірою швидше підійдуть більш теплі тони.

Зимовим жінкам на відміну від всіх інших цветотипов йде чорно-біла гама. Їм також особи насичені, «важкі» кольори: яскраво-червоний, бордовий, рубіновий, насичено-малиновий, а також відтінки фіолетового і бірюзового кольору. Однак насичених відтінків жовтого, зеленого і гірчичного кольору їм краще уникати.

Як визначити свій кольоротип - весна, літо, осінь, зима

Як визначити свій кольоротип

Визначити свій кольоротип іноді буває непросто, адже найбільшу роль у цьому відіграє природний колір шкіри, а розібратися, він теплий або холодний без досвідченого стиліста під силу далеко не кожному. Це особливо стосується тих жінок, у яких ознаки кольоротипу виражені слабкіше.

Якщо власницям білосніжної шкіри, синяво-чорних волосся і темно-карих очей найчастіше не доводиться довго думати над визначенням кольоротипу, то, наприклад, темно-каштанове волосся і карі очі можуть належати як осінньому, так і зимового типу, і в цьому випадку тільки відтінок шкіри грає вирішальну роль.

Для того щоб визначити кольоротип самостійно, знадобиться трохи часу і дві речі: одна теплого тону, наприклад, жовто-оранжево-червона, а друга холодного тону, наприклад, сіро-блакитна. Необхідно прикласти їх по черзі до свого обличчя і при денному світлі оцінити, як на їх фоні виглядає шкіра. Якщо холодні відтінки роблять шкіру тьмяною млявою і втомленою, то слід вибирати одяг теплих тонів, і навпаки.

Багато дівчат, зустрічаючись з труднощами у визначенні власного кольоротипу, приходять до висновку, що є представницями змішаного типу зовнішності. Однак змішаного типу не існує, бувають лише яскравіше або слабкіше виражені ознаки певного типу.

Певні труднощі виникають і в тих, хто давно змінив, наприклад, колір волосся зі світло-русявих на темно-каштанові. До якого типу відносити себе в цьому випадку? Неважливо, яким був початковий колір волосся, адже підбирати колірну гаму доведеться вже до нового кольору. Тому і визначатися з гамою виграшних відтінків доведеться заново після кожної кардинальної зміни кольору волосся. Іншими словами, якщо дівчина-літо, з прозоро-блакитними очима, з оливковою шкірою і попелясто-русявим волоссям перефарбувалася в насичено чорний колір, їй вже слід відносити себе до неконтрастному зимового кольоротипу і одяг підбирати відповідно з новим чином.

Макіяж

Визначення кольоротипу допомагає не тільки у виборі одягу та аксесуарів, але і у виборі відтінків макіяжу. Так, жінка-зима сміливо може використовувати контрастні чорно-білі тіні, яскраву підводку і насичений колір помади. А ось дівчина-літо повинна більше уваги приділяти тонування шкіри, і в макіяжі застосовувати більш спокійні, приглушені тони.

Незважаючи на те, що теорія кольоротипу не завжди дає однозначні відповіді, вона значно полегшує пошуки і вибір одягу, прикрас, макіяжу.

Всього коментарів: 0
avatar