14.05.2024
Вівторок,19:58
Вітаю Вас Гість

Як зволожити шорсткі лікті

Шорсткі ліктіІноді, витративши чимало часу на догляд за шкірою рук, кутикулою і нігтями, ви раптом виявляєте грубі шорсткі лікті. Вони чіпляються за одяг, заважають працювати, викликаючи больові відчуття, і виглядають дуже непривабливо. І що дуже неприємно - цю проблему не приховати нанесенням макіяжу. Так як же бути? Виявляється, відчувати постійний дискомфорт і боятися оголити лікті зовсім не обов'язково. Груба шкіра на ліктях - це не довічний вирок, варто всього лише про неї як слід подбати хоча б раз в місяць, і проблема зникне. І робити це дуже просто.

Вам знадобиться вазелін, кавова гуща, гліцеринове мило або гель для душу, два трубчастих бинта або бавовняних еластичних нарукавника.

  • 1. Дві столові ложки вазеліну розігрійте на водяній бані і залиште трохи охолонути.
  • 2. Для того щоб отримати ефект, шорсткі лікті необхідно добре очистити від відмерлих клітин будь-яким із запропонованих способів:
  • Жорстку мочалку намилити гліцериновим милом і потерти лікті, помити і витерти насухо.
  • Змочити лікті теплою водою, намилити руки милом і розтерти між долонями 2 щіпки кавовій гущі. Цим натуральним м'яким скрабом ретельно обробити лікті, потім змити водою і добре осушити. Кавовий скраб не тільки добре очищає шкіру, але і стимулює її оновлення.
  • Очистити лікті дрібнозернистим брусочком для полірування ліктів. Постарайтеся полірувати лікті не дуже старанно, щоб не пошкодити шкіру, роблячи цю процедуру.
  • 3. Рясно змастіть шорсткі лікті вазеліном. Перед нанесенням обережно перевірте пальчиком температуру вазеліну, щоб вона не виявилася дуже високою, інакше ви ризикуєте обпектися.
  • 4. Надіньте нарукавники або еластичні бинти, попередньо додавши до ліктя пергамент або паперову серветку. Еластичний бинт повинен захистити вашу постіль від пачканья вазеліном. До речі, якщо у вас не знайдеться під рукою трубчастого бинта або нарукавників, використовуйте вузьку частину старих бавовняних колготок чи шкарпеток, прорізавши отвір для руки.

Як було зазначено раніше, лікування вазеліном досить повторювати раз в місяць. Але якщо лікті дуже грубі, на першому етапі робіть вазелиновые примочки щодня. Після того як ваші шорсткі лікті зволожиться, перестануть бути лускатими і грубими, переходите до щомісячних підтримує процедур. А освітлити потемнілі лікті допоможе протирання їх соком свіжого лимона кожен день, коли укладаєтеся спати. Цей рецепт був відомий ще нашим бабусям і користувався незмінним успіхом.

Всього коментарів: 0
avatar