16.05.2024
Четвер,13:56
Вітаю Вас Гість

Желатинова маска для волосся - домашній спосіб ламінування

Желатинова маска для волоссяХорошої господині при слові «желатин» на розум приходить безліч різних страв: мармелад, холодець, желе, холодець. Нічого цього без желатину звичайно не вийде. Але на щастя цим використання желатину не обмежується. Желатин широко застосовується в косметології, в основному, правда, для створення засобів по догляду за волоссям - шампунів, бальзамів, масок. І це неспроста, вже дуже давно жінки почали застосовувати желатин для підтримки краси та здоров'я волосся. Адже у гарної господарки ніщо не пропаде дарма.

Чим корисний желатин

Желатинові маски для волосся користуються великою популярністю серед тих, хто стежить за здоров'ям свого волосся. Застосування таких масок дає відмінний ефект, що відновлює, який зможе замінити, мабуть, тільки процедура ламінування в салоні. Саме тому використання желатинових масок вдома часто називають домашнім ламінуванням.

Желатин - натуральний продукт. Отримують його в процесі переробки сполучної тканини тварин, він являє собою білок колаген. Желатин дуже сильно впливає на волосся, покриваючи його найтоншою плівкою. Таким чином, волосся захищене, воно відновлюється і харчується. По суті желатин - це будівельний матеріал для волосся. Він насичує волосся протеїном і відіграє важливу роль у процесі утворення кератину - ще одного необхідного джерела здоров'я волосся. Можна сказати, що желатин заповнює пошкоджені ділянки волосся природним матеріалом, який зміцнює волосся, робить його товщі і посилює ріст волосся.

Крім цього, желатин містить корисні амінокислоти, харчові волокна і багато мікроелементів (фосфор, магній, калій, натрій, залізо). Високий вміст цих важливих компонентів робить желатин дуже корисним не тільки для волосся, але і для всього організму в цілому.

Розчинений желатин має гелеву структуру (його ще називають тваринним клеєм), він не має запаху і кольору, що дуже зручно при його застосуванні. Коли желатин всмоктується у волосся, надає їм блиск, пружність, еластичність, вони стають пишнішими, але при цьому залишаються слухняними при створенні різних зачісок. Крім того желатин прекрасно усуває проблему з посіченими кінчиками і ламким волоссям. Якщо все зробити правильно, то ваше волосся від цього стане значно красивіше, і ніяких неприємних моментів ви не відчуєте.

Поради щодо застосування желатинової маски для волосся

  • для виготовлення маски желатин потрібно ретельно розчинити. Найкраще це робити на водяній бані і ніколи не доводити до кипіння. Прослідкуйте, щоб в желатинової маси не залишилося грудочок;
  • перед нанесенням маски з желатину потрібно добре вимити волосся, краще з застосуванням бальзаму, а потім злегка їх підсушити рушником. Ні в якому разі не наносите маску з желатину на сухі волосся;
  • щоб желатин краще розчинився, спочатку його потрібно замочити в холодній воді. Для швидкорозчинного желатину вистачить і 10 хвилин, для звичайного - до 60 хвилин;
  • не варто чекати, поки маска охолоне. У теплому вигляді вона набагато інтенсивніше впливає на волосся, а також частинки желатину глибше проникнути в структуру волосся. Після нанесення маски періодично нагрівати волосся гарячим феном;
  • ретельно змивайте маску з волосся, інакше при висиханні вони будуть виглядати брудними, склеєними і неохайним. Навіть якщо вам здається, що волосся промиті добре, все одно варто ще кілька разів ополоснути їх водою;
  • робити такі маски слід кожного разу після миття волосся. Але не забувайте, що хорошого теж не повинно бути багато. Надмірне постійне харчування може в підсумку позначитися на стані волосся не найкращим чином. Так що дотримуйтеся курси застосування желатинової маски. Зазвичай курс становить 3-4 тижні залежно від ступеня пошкодження та стану волосся;
  • якщо в масці добавлений бальзам для волосся, то не варто додавати його занадто багато. Бальзам може перекрити дію желатину і ефекту від маски не буде. Бальзам у складі маски лише полегшує її змивання, його можна не додавати взагалі;
  • замість води для розчинення желатину можна використовувати різні трав'яні настої та відвари (лопух, звіробій, кропива, ромашка);
  • не слід наносити маску на шкіру голови або занадто близько до коренів. На коріння вона майже не впливає, до того ж при висиханні желатин стягне шкіру і викликає неприємний свербіж;
  • волосся з нанесеною маскою укутайте в поліетиленову шапочку і утеплите їх рушником або спеціальним ковпаком;
  • уникайте сушіння волосся феном до і після маски, змивайте її звичайною водою без шампуню.

Всі перераховані поради ставляться до будь-яких масок з желатину. Є багато різних варіантів масок в залежності від цілей їх застосування та типу волосся.

Желатинова маска для волосся в домашніх умовах

Універсальна маска з желатину

Це найбільш проста маска для волосся з желатину. Розчинити желатин з розрахунку 1:3 (одну ст. ложку желатину на три ст. ложки води), туди ж додати 1-2 ложки бальзаму або кондиціонера для волосся. Маску слід тримати не менше півгодини, краще всього збільшити час до 60 хвилин. Змивати прохолодною водою без шампуню. У таку маску можна додавати різні косметичні і ефірні масла, а також масляні розчини вітамінів А і Є.

Желатинова маска для прискорення росту волосся і додання їм обсягу

В універсальну маску крім желатину і води кладуть по 1 ст. л порошкового гірчиці, безбарвної або кольоровий хни і 1 жовток. Жовток краще класти в остиглу масу, щоб він не згорнувся. Ретельно все перемішати і просочити маскою волосся по всій довжині. Тримати 40 хв., змивати теплою водою без шампуню. Яйце і гірчиця до всього іншого володіють хорошими миючими властивостями, а хна прибирає зайвий жир, тим самим нормалізує водно-жировий обмін.

Маска з желатину для лікування надмірної жирності волосся

До одній ложці розчиненого у воді желатину потрібно додати 4 ст. л цибульного соку, 1 жовток (якщо волосся жирне, то можна додати ціле яйце) і 1-2 ложки будь-якого шампуню. Суміш повинна постояти 15-20 хв, після її нанести на волосся на 45-60 хвилин, змити водою. Незважаючи на неприємний запах, така маска чудово видаляє надлишки жиру, не обтяжує волосся і зміцнює їх.

Желатинова маска для пошкодженого і сухого волосся

Дана маска творить чудеса з сухими волоссям, роблячи їх більш м'якими, слухняними і сильними. Для приготування маски розчинити 1 ст. л желатину в склянці води, влити туди 1-2 ч. л яблучного оцту і 5-7 крапель ефірного масла на вибір (жасмину, герані, розмарину або шавлії). Все це добре збити і витримати протягом 30 хв. Після зробити маску хвилин на 15-20.

Фруктова маска для волосся з желатином

Фруктова маска ідеально підходить для тьмяного або фарбованого волосся. Готуючи цю маску, желатин розводити не у воді, а в соку. Сік потрібно максимально натуральний, а не концентрат або нектар. Готується фруктова маска аналогічно універсальної. Для певного кольору волосся можна підібрати відповідний сік: блондинкам ідеально підійде лимонний сік, для шатенок і брюнеток - морквяний, а універсальним є яблучний, він підходить для будь-якого кольору і типу волосся. Тримати 30-50 хвилин. Дана маска освіжить ваш колір, зробить його більш яскравим і насиченим, волосся придбають блиск, силу й красу.

Маска для волосся з желатину, ефект ламінування

Поживна желатинова маска

Живильну маску слід готувати на відварах. Для світлого волосся приготуйте відвар з ромашки, а для темного волосся добре підійде кропив'яний відвар. Настоюємо 1 ложку желатину в трьох ложках потрібного вам відвару і додаємо туди пару ложок натурального меду. Суміш потримати 20-30 хв., а потім відправити на водяну баню до повного розчинення. Для кращого ефекту можна додати ложечку коньяку. Він допомагає розкритися волосяним лускам, тим самим дозволяючи корисним компонентам маски проникнути глибше в структуру волосся, підвищуючи її ефективність. Цю маску наносять не тільки по всій довжині волосся, але і втирають у коріння. Через 30-40 хв. маску змити водою.

Желатиновий шампунь

Масками застосування желатину для волосся не обмежується. Шампунь з желатином не менш ефективний, ніж маски і дуже простий у виготовленні і застосуванні. Однак желатиновий шампунь не так інтенсивно впливає на структуру волосся і краще всього підійде для волосся нормального типу з метою підтримання їх здоров'я та краси, а не лікування.

Для приготування шампуню в якості основи використовувати дитячий шампунь. Дві ложки желатину залити двома ложками шампуню і залишити до повного набухання желатину (десь 30-40 хв.). Отриману суміш втерти в чисті вологі волосся і залишити на 10-15 хв. Далі волосся добре промити і нанести кондиціонер або бальзам для зволоження і пом'якшення волосся.

Як бачите, рецептів приготування масок з желатину досить багато і легко можна вибрати маску, яка підходить саме для вашого кольору і типу волосся. Будь-яка з масок крім додаткового ефекту дає ще й ефект ламінування. Таким чином, можна легко одним засобом вирішити відразу кілька проблем. До того ж процедура ламінування желатином не має жодних негативних наслідків, в гіршому випадку ефекту може просто не бути. Пам'ятайте, що все індивідуально. Бережіть своє волосся, вони вам ще знадобляться!

Всього коментарів: 0
avatar