02.05.2024
Четвер,01:53
Вітаю Вас Гість

Суха шкіра, яка лущиться, умивання, зволоження і правильне харчування

Суха лущиться шкіраСуха шкіра в юні роки дуже і дуже красива. Вона ніжна з дрібними порами і рожевого, зрідка злегка жовтуватого відтінку. Проблема в тому, що вона схильна до лущення. Суха, лущиться шкіра з почервонінням і свербінням проявляється частіше після вмивання милом або взимку після вулиці. Використання лосьйонів і тоніків, що містять спирт, також може стати причиною лущення шкіри. Позбутися від цих симптомів складно, оскільки суха шкіра, як правило, володіє підвищеною чутливістю, і застосування косметичних препаратів може зробити її стан ще гірший. Необхідно дотримуватися обережності, суха, лущиться шкіра вимагає дуже дбайливого поводження.

Пом'якшена вода, косметика без спирту і обсушування м'якою серветкою, замість жорсткого і брутального рушники - перше, що необхідно для догляду за лупиться шкірою. Надати м'якість воду можна кип'ятінням або додаванням невеликої кількості бури або соди (половину чайної ложки на літр води). Пом'якшити воду можна також молоком, додавши його у співвідношенні 1:2 (2 частини води).

Для дбайливого миття сухої шкіри можна попередньо нанести на обличчя рослинне масло або вершки за допомогою ватного диска. Після цього скористатися теплою кип'яченою водою і м'яким гелем для вмивання. Замість гелю можна розтерти 1 жовток зі столовою ложкою оливкової олії і нанести на обличчя круговими рухами. З'явилася піну змити м'якою підігрітою водою.

Суха, лущиться шкіра вимагає обов'язкового використання зволожуючого і живильного крему після вмивання або очищення шкіри. Крем повинен містити вітаміни А і Е, як гарний антиоксидант. Враховуючи специфічні особливості шкіри, необхідно протестувати крем на згині ліктя на наявність алергічної реакції.

Суха шкіра може бути результатом неправильного харчування, зневоднення організму, прийому сечогінних препаратів. До появи сухості призводить нестача жирів і вуглеводів в організмі і вітамінів А, В і С. Провітамін А (каротиноїди) містяться в овочах і фруктах яскравого червоного і оранжевого кольору, квасолі, горосі, вітамін А - в печінці, вершковому маслі, сирі. Вітамін В - в злаках, горіхах. Яйцях, сирі, бананах а С - в цитрусових, шипшині, чорній смородині, квашеній капусті.

Дуже часто регулярне правильне харчування і систематичний догляд за шкірою призводять до того, що суха і лущиться шкіра перестає турбувати і поступово стає нормальною.

Всього коментарів: 0
avatar