10.05.2024
П`ятниця,14:52
Вітаю Вас Гість

Хворобливі лімфовузли в паху

Лімфовузли в пахуЛімфатичні вузли виконують важливу роль в організмі. Вони є частиною імунної системи, що вловлюють і виводять з організму чужорідні частки, бактерії і віруси. Поки лімфовузли справляються зі своєю роботою, їх ніхто не помічає. При перевантаженні вони змінюються в розмірі і іноді стають болючими. Набухання лімфовузлів може статися в будь-якій частині тіла, де саме, залежить від причини їх видозміни, від того захворювання, яке збільшило навантаження на очисну систему.

Хворобливі лімфовузли в паху (пахові лімфовузли) можуть бути сигналом простий вірусної інфекції, з якою організму доводиться боротися в даний момент, а може і більш серйозного захворювання, як рак. Діагностику захворювання краще залишити лікаря. Для того щоб привести в порядок хворий і розпухлий лімфовузол, необхідно впоратися з основним захворюванням, викликав його збільшення і дискомфорт.

Чому запалюються лімфовузли в паху

Пахові лімфовузли фільтрують лімфу, що надходить з області паху, геніталій і ніг. Вузли заповнені лімфоцитами (білими кров'яними тільцями), які борються з бактеріями та інфекцією. При незначному інфікуванні організму зміни в лімфовузлах малопомітні, набряк і біль зникають зі зникненням інфекції. Якщо вузли продовжують розпухати і біль стає сильнішою, це може бути симптомом серйозного захворювання слід негайно звернутися до лікаря за медичною допомогою.

До незначних причин, по яких запалюються лімфовузли в паху, можна віднести, наприклад, алергічні реакції, легке інфікування в області ніг або таза, доброякісні кісти, реакція на наркотичні препарати, розтягнення м'язів. Але причини можуть бути більш серйозними.

Хворобливі і збільшені лімфовузли в паху можуть бути свідченням статевих інфекцій (ЗПП), і навіть ВІЛ і СНІД. До серйозних причин відносяться також рак яєчок, тазової області і ніг, ліпоми, грижі, камені в нирках, і інші захворювання. Лікування може бути більш складним і тривалим. Однак до повного усунення основної причини можна вжити заходів, щоб зменшити набряк і неприємні відчуття в області пахових лімфовузлів при запаленні.

Як лікувати лімфовузли в паху

Як вже говорилося раніше, боротьба з причиною запалення може бути складною і тривалою, перш ніж лімфовузли повернуться до свого звичайного стану. А до цих пір необхідно полегшити наслідки: біль і набряк. Для цього можна приймати знеболюючі, антибіотики, робити теплі компреси. Комплексне лікування прискорить процес одужання.

Легке запалення вузлів проходить само собою, без будь-якого лікування. Тривала пухлина (більше 2 тижнів), що супроводжується хворобливими відчуттями, лихоманкою, слабкістю говорить, як правило, про серйозне захворювання, діагностувати яке і призначити лікування повинен лікар. Іншими підозрілими симптомами може бути біль і свербіння в області статевих органів, хворобливе сечовипускання, кривава сеча або стілець, виразки на статевих органах, біль внизу живота, нудота або блювота.

Слід пам'ятати також, що серйозне захворювання це не обов'язково рак, але якщо саме він є причиною запалення лімфовузлів у паху, то виявлення його на ранній стадії збільшить шанс на одужання. Тому фахівці рекомендують при найменшій підозрі не відкладати візит до лікаря. Жінки повинні враховувати ще і той факт, що запущена інфекція в області статевих органів може призвести до безпліддя.

Всього коментарів: 0
avatar