03.05.2024
П`ятниця,00:37
Вітаю Вас Гість

Добавки ресвератола, інгредієнта червоного вина, не допомагають здоровим жінкам

Ресвератол і вплив на здорових Як показало нове дослідження, здоров'я жінок середнього віку не поліпшується від прийняття ресвератрола в якості харчової добавки. Ресвератрол є складовою червоного вина, яка, як прийнято вважати, покращує чутливість до інсуліну, знижує ризик виникнення і розвитку серцево-судинних захворювань і продовжує життя.

«Незважаючи на те, що сам по собі ресвератрол не допомагає жінкам, цілком можливо, що корисний хоча б одного з інших інгредієнтів червоного вина», - висловили припущення дослідники з Вашингтонської Школи Медицини.

«Добавки ресвератрола стали популярні, так як дослідження в клітинних системах показали, що він може поліпшити метаболічні функції і попередити такі захворювання як діабет, серцеві хвороби і навіть рак», - сказав Самуїл Клейн, директор центру. «Але наші дані демонструють, що ресвератрол не покращує метаболізм жінок середнього віку».

У дослідженні взяли участь 29 практично здорових жінок. 15 з них брали ресвератрол, після чого їх чутливість до інсуліну і метаболічні реакції порівняли з 14 жінками, які приймали плацебо.

Попередні дослідження припускали, що вживання червоного вина знижує ризик розвитку певних проблем зі здоров'ям, тому багато людей купують добавки ресвератролу, щоб отримати ці переваги, не вживаючи алкоголю.

«Попередні дослідження оцінювали вплив ресвератрола на людей», - додав Клейн. «Ці дослідження проводилися у людей з діабетом, з порушеною толерантністю до глюкози або страждають ожирінням, які мали значно більше проблем, ніж жінки, які взяли участь в нашому експерименті».

«Метою нашого дослідження було визначення активного інгредієнта в червоному вині, а з'ясування, чи мають добавки з ресвератролом метаболічні ефекти на людей», - сказав Клейн. У процесі дослідження ми не змогли виявити метаболічної користі добавок ресвератролу, але не виключено, що він може мати ефект у поєднанні з іншими складовими червоного вина».

Всього коментарів: 0
avatar