01.05.2024
Середа,20:24
Вітаю Вас Гість

Ялицеве масло, властивості і користь для здоров'я

Ялицеве маслоВишуканий і тонкий аромат пихтового масла мало відповідає його різноманітним та ефективним терапевтичним властивостям. Як і більшість інших хвойних масел, ялицеве масло призначене для профілактики і лікування захворювань дихальної і кровоносної системи, для підтримки здорового стану м'язів і суглобів. Ялиця має тонізуючу і очищаючим ефектом, вона корисна при боротьбі з запальними процесами в організмі. Її очисні властивості актуальні в період масових захворювань, наприклад, грип. Застосовується зовнішньо або у вигляді парів, ялицеве масло зміцнює імунітет і прочищає дихальні шляхи. М'який хвойний аромат розслабляє і заспокоює, нормалізує сон, разом з тим, він прояснює розум, піднімає настрій, додає бадьорості.

Ялицеве масло, застосування

Ефірне ялицеве масло, застосування якого рекомендується в розбавленому вигляді, використовується для інгаляцій, у вигляді компресів і ароматичних ванн. При цьому для оздоровчої ванни достатньо додати 2 краплі олії ялиці. Ванна з ялицевою олією корисна для дихальної системи, суглобів і м'язів.

  • масажне масло або лосьйон рекомендується додавати 6 крапель пихтового масла на 30 мл основи. При використанні такого складу знімаються спазми м'язів, і стимулюється відновлення тканин і органів. А розпилення масла в повітрі сприяє профілактиці простудних захворювань.
  • При хвороби суглобів і м'язів корисні гарячі ванночки для рук і ніг, в які додається ялицеве масло від 3 до 6 крапель.
  • Тампон, змочений в олії ялиці, можна прикладати до хворого зуба, щоб зупинити зубний біль. Цей спосіб ефективний також при лікуванні пародонтозу. Прикладайте олію на 10-15 хв. При зубному болю повторити процедуру кілька разів, зробивши паузу на 2 години. При пародонтозі масло прикладати до ясен щодня протягом 2 тижнів, через півроку курс лікування повторити.
  • Ялицеве масло в косметології додається до складу ароматів, воно добре поєднується з іншими хвойними ароматами, а також з маслом пачулі, розмарину, цитрусових. Однак можна використовувати його і у вигляді омолоджуючих ванн. Для цього слід додати 5-7 крапель масла на ванну дуже теплої води (до 38?З) і полежати в ній 15 хвилин. Пихтовая ванна виробляє омолоджуючий ефект, завдяки відновним властивостям пихтового масла. Крім того, з'являється відчуття легкості і бадьорості, йде роздратування і стрес. Більш тривалі ванни розслаблюють, нормалізують сон.
  • При ударах і переломах втирання олії в хворе місце 2 рази в день, прискорює загоєння ран і зрощення кісток.
  • Ялицеве масло для волосся втирається в шкіру голови. Деякі фахівці стверджують, що завдяки його відновним властивостям масло може зупинити облисіння і сприяє зростанню і зміцненню волосся.

Лікувальні властивості пихтового масла використовуються лікарями багатьох країн. Його рекомендують при лікуванні суглобів, органів дихання, загоєнні ран, гінекологічних проблемах, а також в якості освіжувача повітря і дезодоранту. Розпорошення масла в повітрі супроводжується не тільки приємним ароматом, але і очищенням повітря від бактерій.

Ялицеве масло, протипоказання

Будучи натуральним і безпечним продуктом, масло ялиці практично не має протипоказань. Тим не менше, воно може бути небезпечно для людей з підвищеною чутливістю. Не рекомендується ялицеве масло при вагітності і захворюваннях серця. Кращий спосіб застосування: зовнішньо, у розведеному вигляді, щоб уникнути опіків, або у вигляді парів. Приймати ялицеве масло всередину - спірний варіант, у всякому разі, робіть це під наглядом лікаря.

Всього коментарів: 0
avatar