03.05.2024
П`ятниця,03:07
Вітаю Вас Гість

Видалення судинних зірочок на ногах

Видалення судинних зірочок на ногахЗ віком у багатьох жінок з'являється тонка сіточка вен червоного, синього або фіолетового кольору на стегнах, гомілках, литках. Цей непривабливий дефект шкіри носить назву судинних зірочок. Причиною їх виникнення може бути спадкова схильність, вагітність або інші фактори. Поява судинних зірочок на ногах змушує жінок сором'язливо ховати ноги, коли вони знаходяться в громадських місцях, або, наприклад, на пляжі. Але видалення судинних зірочок на ногах хвилює жінок не тільки з косметичних міркувань, оскільки видиму павутину вен супроводжує біль, набряки, нічні судоми, печіння.

Безповоротно видалити пошкоджені дрібні вени біля поверхні шкіри дозволяє склеро - і лазерна терапія. При склеротерапії судини ін'єкційно заповнюють спеціальною рідиною, що викликає їх склеювання. Венозна кров при цьому перерозподіляється за здоровим судинах. При лазерної терапії внутрішні стінки судин обпалюють світловим імпульсом, в результаті наступних процесів всередині вен також відбувається заростання пошкодженої ділянки. Спустошені ділянки вен поступово зникають, перестають бути видимими.

З зростанням популярності косметичної хірургії збільшується кількість пацієнтів, яких цікавить видалення судинних зірочок на ногах. Оскільки косметична операція це все ж хірургічне втручання, результат якого неможливо відмінити, повернути на попередній етап, перш ніж зважитися на операцію, необхідно знати декілька основних моментів (якщо не говорити при цьому про вартість лікування): який ефект від операції, скільки вона триває і потрібна реабілітація, які ризики.

Типи пошкодження вен

  • Судинні зірочки - це по суті дрібні вени, які розташовані близько до поверхні шкіри, мають різну форму і розгалуження та пов'язані із загальною венозної системою. Однак вони представляють лише незначну його частку, тому видалення судинних зірочок на ногах не пов'язане з ризиками для здоров'я.
  • Варикозне розширення вен відрізняється від судинних зірочок великими розмірами, вздутостью і більш темним кольором. Варикозні вени частіше заподіюють біль і пов'язані з більш серйозним пошкодженням венозної системи. Їх так само можна лікувати склеро - і лазерною терапією, але частіше потрібне хірургічне витяг хворих вен.

Видалення судинних зірочок на ногах

Лазерна терапія грунтується на дії світлових імпульсів. Лікар визначає ділянки вен, які в першу чергу потребують лікування. Потім в кожну вену по черзі вводиться лазерний світловод і подається серія довгих або коротких світлових імпульсів. Це приводить в остаточному підсумку до склеювання вен. Видиме поліпшення настає, як правило, після однієї-двох процедур.

Видалення судинних зірочок на ногах за допомогою ін'єкційної склеротерапії також засновано на склеюванні внутрішньої порожнини вени. Поверхня для лікування очищається антисептиком, потім лікар натягує шкіру і вводить ін'єкцію в кожну вену. Для більшої точності використовується спеціальне освітлення і збільшувачі. Необхідно безліч ін'єкцій, по одній на кожні 2-3 см ушкодженої вени. Однак процедура практично безболісна, лише ледь помітний укол дуже тонкою голкою, а при лазерної терапії це легке печіння.

Ефект від операції 100-процентний, але тонкість полягає в тому, що видалення судинних зірочок на ногах не заважає появі на сусідній ділянці поверхні шкіри нових пошкоджених судин, які теж потім доведеться видаляти. В результаті склеротерапії можуть виникнути згустки крові, запалення вен або алергія на вводиться речовина. Найбільш частим ускладненням лазерної терапії є гіперпігментація ділянок шкіри, яке згодом зникає. Всі ці побічні ефекти можна мінімізувати, якщо операцію буде виконувати кваліфікований лікар, який має спеціальну підготовку.

Всього коментарів: 0
avatar