28.04.2024
Неділя,10:27
Вітаю Вас Гість

Тривалість життя людей зростає і несе з собою нові проблеми

Тривалість життя змінюється Зростання тривалості життя спостерігається не тільки в розвинених країнах. До 2050 року чотири п'ятих від числа літніх людей у світі буде припадати на країни, що розвиваються, в яких літніх людей у віці понад 60 буде більше, ніж дітей у віці до 15 років, заявив сьогодні з нагоди Міжнародного дня літніх людей Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Новий звіт, виданий Організацією Об'єднаних Націй (ООН) закликає уряди країн по всьому світу до вирішення проблем літніх людей, які в даний час є самим швидкорослим сегментом світового населення. Старшому поколінню потрібно спрямована на нього політика, а також закони та стратегії для його захисту.

Пан Гі Мун сказав: "Швидке старіння населення та неухильне зростання тривалості життя людей є однією з найбільших соціальних, економічних і політичних особливостей нашого часу.

Ці демографічні зміни вплинуть на кожне співтовариство, сім'ю і окремої людини. Вони вимагають, щоб ми переосмислили, як люди живуть, працюють, планують і вчаться протягом усього свого життя, і щоб ми винайшли нові способи громадського самоврядування".

Як у багатих, так і в країнах, що розвиваються, спостерігається швидке зростання тривалості життя. У 2009 дослідження Університету Південної Данії пророкувало, що якщо тенденції зростання тривалості життя продовжаться, більше половини дітей, народжених в багатих країнах сьогодні, будуть жити до 100 років.

Доповідь, який був створений HelpAge International та ЮНФПА, називається «Старіння в двадцять першому столітті: досягнення і проблема". Автори пояснюють, що, незважаючи на те, що тенденція до збільшення тривалості життя є приводом для святкування, вона приносить із собою величезні проблеми, які вимагають нових підходів до пенсії, охорони здоров'я, забезпечення житлом і відносин між поколіннями.

Під час презентації доповіді в Токіо Виконавчий директор ЮНФПА Бабатунде Осотімехін сказав: "Люди в усьому світі повинні старіти з гідністю і безпеки, насолоджуватися життям за повної реалізації всіх прав людини і основних свобод. Збільшення тривалості життя було темою Каїрській міжнародної конференції з народонаселення та розвитку в 1994 році. Додаткові заходи повинні бути прийняті для досягнення цієї мети для всіх людей; нові заходи проти бідності не повинні виключати літніх людей "

Урядам усього світу терміново потрібно ввести в дію політику і практику підтримки свого літнього населення, а також підготовку до 2050 року, пояснили автори. Доповідь оцінює на більш ніж 100 країн, які вже почали робити кроки по впровадженню нестраховий соціальної пенсії. Тим не менш, це всього лише перший маленький крок, підкреслюють автори.

Літні люди піднімали свої спільноти соціально і економічно протягом усього їхнього життя. Вони досі - 46% літніх чоловіків і 24% жінок похилого віку - ще працюють, за даними ООН. Незважаючи на свої внески, у багатьох частинах світу літні люди-як і раніше стикаються з дискримінацією та насильством. Урядів, громадянського суспільства та громадськості в цілому необхідно об'єднатися, щоб покласти край практиці цього згубного відносини і почати інвестувати в людей похилого віку.

Старше покоління включає в себе керівників, ділових людей, волонтерів, вчителів, виборців, вихователів та багатьох інших фахівців і робітників. Старше покоління збільшує фонд таланту і досвіду, які можуть і повинні бути використані.

Доктор Осотімехін сказав: «Старіння є тривалим процесом, який починається у віці 60 років. Сьогоднішня молодь буде частиною двох мільярдного населення літніх людей в 2050 році. Даний звіт показує, що з діями, що робляться в даний час, ми всі можемо отримати вигоду з довгострокових дивідендів - все частіше у країнах, що розвиваються - зараз і в майбутньому».

Всього коментарів: 0
avatar