28.04.2024
Неділя,17:05
Вітаю Вас Гість

Тибетська гімнастика - ключ до довголіття

Тибетські ченці вже більше тисячі років застосовують цю гімнастику, у нас же тибетська гімнастика стала відома тільки в часи Радянського Союзу. Тибетська гімнастика спрямована на те, щоб збалансувати енергетичну систему людини, завдяки нормалізації гормонального фону. Тому ці вправи ще називають тибетська гормональна гімнастика.

Вправи слід виконувати рано вранці (до 8 годин ранку), відразу після пробудження, лежачи в ліжку. Вся тибетська гімнастика в ліжку займе не більше 15 хвилин.

Ефект від тибетської гімнастики

Так що ж дає тибетська ранкова гімнастика в ліжку? Тибетська гімнастика лежачи

  •  По-перше, як вже було сказано, покращиться гормональний фон, тому гімнастика позитивно впливає на роботу ендокринної системи (залоз внутрішньої секреції).
  •  По-друге, краще стануть працювати внутрішні органи (серце, шлунок і кишечник, легені, лімфатична система).
  •  По-третє, ці вправи роблять тіло гнучким, поставу стрункою, допомагають зберегти молодість і красу, а також відновити життєві сили організму.

Одним словом, тибетська гімнастика, лежачи в ліжку, допомагає зберегти здоров'я.


Отже, самі вправи

Тибетська гімнастика в ліжку.

Вранці прокинулися раніше, потягнулися і, не встаючи з ліжка, починаємо робити тибетську гормональну гімнастику. Вправи треба робити саме в такому порядку, в якому вони тут описані.

  1. Розтираємо долоні - кілька секунд енергійно тремо долоньки одну об одну до гарячого стану. Попутньо оцінюємо стан свого організму: якщо долоні стали швидко гарячими і залишилися сухими, значить все в нормі. Якщо нагрілися зовсім трохи, значить ослаблений імунітет. Якщо спітніли, але так і не зігрілися, значить енергетичний баланс порушений і є якась хвороба.
  2. Розігріті долоні прикладаємо до закритих очей і натискаємо на очне яблуко один раз в секунду (починаємо всі вправи робити з 5-6 разів, поступово збільшуємо до 30 разів). Наприкінці натискаємо на очі і тримаємо (чим гірше зір, тим довше тримаємо, від 30 секунд до 2 хвилин). Під час цієї вправи відбувається живлення сітківки, що веде до відновлення зору.
  3. Тепер робимо приблизно теж саме з вухами, а саме, закриваємо руками вушні раковини, пальці спрямовані до потилиці, і натискаємо на вуха з частотою 1 раз в секунду. Така вправа позитивно впливає на слух, лікує захворювання вух.
  4. Четверта вправа для краси і тонусу шкіри обличчя. Великі пальці обох рук тримаємо за вухами, решту стискаємо в кулаки і починаємо робити «підтяжку обличчя» - натискаємо на обличчя і рухаємо кулачками від підборіддя до вух. Робимо також до 30 повторень. Вправа добре зміцнює контур обличчя.
  5. П'ята вправа виконується на лобі. Кладемо обидві руки на лоб (оду на одну) і рухаємо вліво - вправо від однієї скроні до іншого. Починаємо з 5-6 разів, доводимо до 30 повторень. Так ми лікуємо пазухи носа і розгладжуємо зморшки на лобі.
  6. Вправа для тімені виконується не так на голові, а на висоті кількох сантиметрів над нею. Піднімаємо руки, з'єднуємо їх у кільце (не в замок!). Права долоня внизу, ліва зверху. І починаємо руху в повітрі від чола до потилиці, робимо до 30 разів. Зупиняємо руки в області тімені і робимо рухи з боку в бік, від лівого вуха до правого, також до 30 разів. Ця вправа нормалізує тиск (і підвищений і знижений приводить в норму), розробляє рухливість рук і суглобів плечей.
  7. Праву руку кладемо на низ шиї (точніше, на щитовидну залозу), а лівою рукою рухаємося від щитовидки до живота на висоті кількох сантиметрів від тіла. Виконуємо до 30 разів. Наприкінці, ліву руку кладемо на праву (тобто тепер обидві руки лежать на щитовидній залозі) і тримаємо кілька секунд.
  8. Круговий масаж живота. Кладемо обидві руки на живіт (права внизу, ліва вгорі), натискаємо і рухаємо руками по животу за годинниковою стрілкою, щоб живіт переміщався вгору-вниз. Ця вправа нормалізує перистальтику кишечника, позбавляє від закрепів.
  9. Якщо ліжко дуже м'яке, тоді краще наступну вправу робити на підлозі. Піднімаємо руки і ноги вертикально вгору. Спочатку обертаємо стопами і кистями до 30 разів, а потім трясемо одночасно всіма кінцівками 30 секунд. Такий струс покращує кровообіг в капілярах всього тіла.
  10. Тепер сідаємо на ліжко, кладемо ногу на ногу, а руками виконуємо масаж стопи, приділяючи особливу увагу зведенню стопи і больових точках (якщо такі виявляться під час масажу). Міняємо ногу і робимо масаж другій стопі. По 30 секунд для кожної стопи.

На цьому тибетська гормональна гімнастика в ліжку закінчена.

Під час виконання вправ ваше тіло і розум повинні бути розслаблені, це прискорить фізіологічні зміни. Також не забувайте про дихання, воно також має бути розслабленим, рівним і глибоким.

Виконуйте тибетську гімнастику в ліжку щоранку і вже через 1-3 місяці ваш загальний стан покращиться. А через 6 місяців ви зможете оцінити ефективність цієї гімнастики в повному обсязі.

Всього коментарів: 0
avatar