17.05.2024
П`ятниця,10:11
Вітаю Вас Гість

Очищення організму рисом: правила і рекомендації

Очищення організму рисомНеправильне харчування і забруднене повітря провокують затримку шлаків в організмі. У свою чергу, шлаки заважають нам бути здоровими. Багато століть поспіль жителі країн Сходу очищаються від шлаків за допомогою звичайного рису. Справа в тому, що зерна рису мають таку структуру, яка адсорбує шлаки і виводить їх з калом і сечею. Рис витягає з організму шкідливі солі, завдяки чому можна позбутися від болю в суглобах. За допомогою рисової дієти легко скинути зайву вагу. Після очищення організму рисом налагоджується обмін речовин, йде жир, органи і системи починають працювати в правильному режимі.

Виведення солей за допомогою рису

Рисова дієта для очищення організму від солей - це унікальний засіб, що допомагає позбутися від неорганічних відкладень у суглобах, судинах і тканинах. Проводиться таке очищення 2 місяці. Інтервал між чистками повинен становити не менше двох років, щоб уникнути втрати корисних мінеральних солей.

Для того, щоб рис придбав свої адсорбуючі властивості, з нього потрібно вимити крохмаль. Для цього беруть 2,5-3 кілограми рису, поміщають в 10-літрову каструлю і кожен день промивають за 20-25 хвилин під проточною водою. Проробляти цю процедуру потрібно протягом тижня до тих пір, поки при промиванні вода не буде повністю прозорою. Після цього рис потрібно просушити і прибрати.

Промитий рис варити щодня з ранку порціями по столовій ложці. Варити його потрібно в киплячій воді протягом 20-25 хвилин, помішуючи. За час варіння воду один-два рази змінити, а коли рис звариться, промити його кип'яченою водою.

Вживають такий рис у теплому вигляді вранці натщесерце, не запиваючи водою. Можна за годину до рисового сніданку з'їсти яблуко. Після рису не можна їсти 4 години. Протягом цього часу буде виникати відчуття голоду, що означає початок очищаючого дії рису. Під час чищення не можна вживати м'ясні, жирні, солоні продукти, копченості та алкоголь.

Солі з суглобів і сечостатевої системи почнуть виводитися через місяць регулярного чищення. Сеча сильно помутніє, може з'явитися слабкість і запаморочення. Проводячи очищення організму рисом, слід пам'ятати, що разом з шкідливими солями і шлаками буде вимиватися також калій, який вкрай необхідний серця та інших органів. Для того щоб не відчувати дефіцит калію під час рисової чищення необхідно включити в свій раціон продукти, багаті калієм. Це крупи, картоплю, бобові, курага, родзинки і горіхи. Виходити шкідливі солі будуть ще протягом 3-4 місяців після закінчення дієти.

Під час очищення не можна переїдати. Харчуйтеся часто і потроху. У деяких людей вже в кінці першого місяця чищення може різко погіршитися загальне самопочуття. Ознакою руху солей будуть больові відчуття в ногах, сідницях, а також у суглобах. Може виникати запаморочення та біль у попереку. Пам'ятайте, що очищення організму рисом - важкий процес і вирішуватися на нього слід з великою обережністю.

Рисове очищення організму

Рисове очищення організму для профілактики

В залежності від віку і способу життя, час від часу можна проводити очищення організму рисом в профілактичних цілях. Зазвичай це курс рисових сніданків. Це не радикальна чистка, однак, вона справляє помітний очищаючий ефект.

Рисовий сніданок включає стільки ложок рису, скільки вам років. Зерна рису промити, пересипати в банку, налити холодної кип'яченої води і поставити в холодильник. Щоранку брати столову ложку рису, варити 5 хв без солі і з'їдати натщесерце. При цьому рис у банку залити свіжою кип'яченою водою і знову поставити в холодильник. Снідати рисом слід до того часу, поки рис не закінчиться.

Рисові зерна, таким чином, як би запускають в організмі механізм самоочищення. Спочатку очищається кишечник, а після виходять шлаки й з інших органів.

Очищення організму рисом для схуднення

Використовувати рисову дієту можна в будь-якому віці. Вона дуже ефективна для відновлення нормального обміну речовин і позбавлення від зайвої ваги. І найцікавіше, що таким чином можна позбутися і від худоби.

Дієта для схуднення, заснована на рисі, передбачає очищення організму сирим рисом. Вранці натщесерце проковкнути, не запиваючи, стільки очищених сирих рисових зерен, скільки вам років. Снідати можна буде через 3 години. Протягом дня харчування залишається звичним, проте не слід приймати їжу після 19.00. У вечірні години допустимо випити склянку чаю або соку, або ж з'їсти легкий салат.

Якщо у людини занадто багато зайвої ваги, то слід виключити на час дієти тваринні жири, картоплю, макаронні і борошняні вироби. Тривалість дієти - 10 днів. Через півтора місяці її можна повторити. Сирі рисові зерна виводять з кишечника токсини, оздоровлюючи організм і налагоджуючи обмін речовин.

Очищення організму рисом - дієта від солей

Очищення організму рисовим квасом

Рисовий квас найлегше переноситься організмом. Для того, щоб його приготувати, потрібно взяти літрову банку чистої води, додати 4 ст. л рису, пару ст. л цукру. Банку накрити тканиною і поставити в тепло. Через три дні квас процідити і поставити в холодильник. Пити готовий квас по 100 мл три рази на день після їжі.

Що потрібно пам'ятати під час рисової дієти

Рисове очищення організму легко переносить лише абсолютно здоровий і сильний організм. Решті ж слід проявити обережність, зважившись на цей крок. Крім цього необхідно врахувати ще ряд дуже важливих моментів:

  • рис вимиває із організму калій, тому раціон повинен включати продукти, багаті калієм;
  • для очищення рисом краще використовувати нешліфовані зерна або коричневий рис;
  • не варто проводити очищення рисом людям, страждаючим запорами або гемороєм;
  • під час рисової дієти можливі запаморочення та слабкість, тому потрібно утримуватися від діяльності, що вимагає концентрації уваги.

Забруднене токсинами і шлаками організм працює не стабільно, виникають порушення і розлади різних органів і систем. Очищення організму рисом дозволить йому не тільки позбутися від шкідливих речовин, але і відновити нормальну роботу, скинути зайву вагу.

Всього коментарів: 0
avatar