19.05.2024
Неділя,10:04
Вітаю Вас Гість

Засоби для зміцнення нігтів: 12 домашніх рецептів

Засоби для зміцнення нігтівЯк зробити нігті сильніше і допомогти їм вирости здоровими, міцними і красивими? Важливо не лінуватися і бути терплячими при догляді за нігтями і шкірою рук. Правильне харчування, вживання корисних продуктів допоможе вам зміцнити нігтьові пластини. Самі ж засоби для зміцнення нігтів - маски, креми та ванночки - легко приготувати вдома з натуральних компонентів, які знайдуться практично в кожному будинку, в крайньому випадку, в сусідньому магазині.

Зміцнюючі процедури одночасно пом'якшують кутикулу і шкіру на пальцях рук.

  • 1. Масло оливи, 1 ст. л., підігріти на водяній бані і вичавити в нього кілька крапель натурального соку лимона. Отриманий склад нанесіть на нігті, добре помасажувати нігтьові пластини і область кутикули, надіти бавовняні рукавички і залишити до ранку. Процедуру бажано повторювати двічі на тиждень.
  • 2. Ефективне живильний засіб для зміцнення нігтів з морської солі. Дві щіпки морської солі, не містить ароматизатори, розчинити в ? літра теплої води. Зробити ванночку і опустити в неї кінчики пальців на 20 хв. Добре витерти руки і змастити жирним кремом, помассировав нігтьові пластини. Використовуйте ванночки з морської солі за 10 днів поспіль з перервою в 1 місяць.
  • 3. Маска на основі червоного перцю зміцнює нігті і прискорює їх ріст. З'єднайте підлогу ч. л. червоного перцю, стільки ж кип'яченої води і трохи жирного крему для рук. Розтопіть суміш на водяній бані і дайте постояти до охолодження. Після чого нанесіть засіб для зміцнення нігтів на нігтьові пластини і через 15 хв. вимийте руки. Одного разу в місяць буде цілком достатньо.
  • 4. Невеликий шматочок бджолиного воску розтопіть на водяній бані, змішайте його з размятым яєчним жовтком і розбавте персиковим маслом до консистенції густого крему. Використовуйте щодня на ніч.
  • 5. Ст. л. соку лимона змішати з дрібкою солі. Нанести на 15 хвилин, після чого змити теплою водою і змастити нігті кремом.
  • 6. У склянці гарячої води розчинити ст. л. без гірки солі та 5 крапель йоду. Зробити ванночку для нігтів на 15 хв.
  • 7. Проти розшаровування нігтів нанести пензликом йод на нігтьові пластини перед сном. До ранку жовтизна зникне.
  • 8. Різноманітні засоби для зміцнення нігтів з соку кислих ягід: смородина, журавлина, жимолость, калина та ін Розім'яти ягоди і натерти нігті і кутикулу.
  • 9. Натуральний віск розтопити на водяній бані. Занурити нігті в теплий віск, потім у холодну воду. Надіти бавовняні рукавички і залишити на ніч. Використовувати щотижня протягом місяця.
  • 10. Відвар з ромашки і кореня лопуха (столова ложка суміші на склянку води) остудити до кімнатної температури і потримати в ньому нігті. Повторюйте ванночки щотижня.
  • 11. По 2 ст. л. олії оливи, і меду розтопити на водяній бані, остудити і вбити 1 яйце. Зробіть із суміші ванночку для рук на 15 хв, після чого вимийте руки без мила.
  • 12. Засіб для зміцнення нігтів з желатину чудово живить нігті. Приготуйте желе з 1 ст. л. сухого желатину, остудіть і потримайте в ньому нігті 10 хв. Можна повторювати ванни до 3 разів на тиждень.

Зовсім не обов'язково використовувати всі перераховані рецепти, просто виберіть для себе найбільш підходящі і регулярно доглядайте за своїми нігтями.

Всього коментарів: 0
avatar