Харчові консерванти можуть сповільнити або ліквідувати ріст пухлини |
Харчовий консервант, відомий як низин, сприяє зменшенню або припиненню росту ракових клітин в шиї або голови, згідно з висновками нового дослідження, проведеного вченими з Університету Мічигану. Багато років тому низин був визнаний як безпечний для людського споживання. Це означає, що його тестування в клінічних умовах з метою виявлення протиракових властивостей могло бути швидким і легким процесом. Низин змінює властивості клітин бактерії, роблячи їх нешкідливими. Але вчені тільки недавно почали шукати в низині і інших антибактеріальних засобах подібні властивості. Ракові пухлини ротової порожнини є основною причиною смертності у світі. Плоскоклітинний рак складає 90% від загальної кількості випадків злоякісних захворювань ротової порожнини. Виживаність при цьому захворюванні не покращилася за останні десятиліття. Івонн Капіла, автор дослідження, професор, каже: "Погана виживаність обумовлює необхідність пошуку ефективних методів лікування раку ротової порожнини. Використання антибактеріальних засобів, таких як низин є новим підходом, який відкриває великі перспективи". Це дослідження Мічиганського Університету розглядає використання легких протимікробних препаратів для боротьби з раковими клітинами, зокрема, низин, щоб уповільнити розмноження клітин і викликати їх загибель шляхом запуску білка, званого CHAC1 в ракових клітинах, що призводить до їх відмирання. Отримані результати вперше показали нову дію CHAC1 у знищенні ракових клітин при використанні низина. Хоча широко відомо, що важливу роль у регуляції смерті і виживання клітин відіграє кальцій, поки невідомо, чи має вона вплив на низин-індуковану загибель клітин. Крім того, висновки припускають, що низин, зупиняючи ріст пухлин, втручається в цикл негативних клітин, але не позитивних. Таким чином, низин може перешкодити відтворення ракових клітин, не пошкодивши при цьому доброякісні. |
Всього коментарів: 0 | |