27.04.2024
Субота,18:53
Вітаю Вас Гість

Імбирний чай для схуднення

Імбирний чай для схудненняДля жінки поняття краси і стрункості пов'язані дуже тісно, саме тому пані з пишними формами старанно шукають способи скинути зайву вагу, щоб придбати витончену фігуру. У гонитві за тонкою талією і точеними ніжками винаходяться все нові засоби, проте є й такі методи, які застосовували ще наші предки. Перевірений часом результат часто набагато привабливіше рекламних слоганів, і дівчата, що прагнуть скинути кілограм-два, повертаються до народних засобів, воліючи безпечний і легкий спосіб позбавлення від зайвої ваги.

Одним із таких народних рецептів є вживання імбиру для схуднення. Імбирні чаї здавна застосовувалися на Сході для схуднення. Вважалося, що імбир «розігріває» тіло, розганяючи кров і спалюючи жир. Західна наука знайшла для цього більш раціональне пояснення. Згідно з дослідженнями вчених, що міститься в імбирі ефірне масло покращує обмін речовин. Саме це сприяє поліпшенню кровообігу і спалювання зайвих калорій.

Імбир - ліки від ста хвороб

Безумовно, переваги даного методу на обличчя: немає необхідності вдаватися до штучних добавок чи обмежуватися в їжі - за умови, що хочеться скинути один-два кіло. До того ж імбир дуже корисний не тільки своїми жиросжигающие властивостями, недарма його більше 2000 років використовували як протизапальний і зміцнюючий засіб. Зокрема імбир благотворно впливає на:

  • здоров'я кісток і суглобів - знімає біль і покращує рухливість;
  • травлення. Імбир нормалізує кількість цукру, заспокоюючи шлунок і перешкоджаючи збоїв в роботі кишечнику;
  • роботу кишечника - зокрема, він рекомендований при діареї;
  • жіноче здоров'я. Його застосовують не тільки в період менструального циклу (імбир знімає спазми, зменшуючи больові відчуття), але також для того, щоб знизити негативні відчуття від токсикозу;
  • організм, який відновлюється після прийому медикаментів або хіміотерапії. Будучи хорошим адсорбентом, імбир пов'язує шкідливі речовини, виводячи їх з організму;
  • органи дихання при вірусних та застудних захворюваннях;
  • сексуальну активність. Імбир вважається одним з найдавніших афродизіаків, що збуджують бажання.

Тим не менш, є й такі ситуації, у яких прийому імбиру краще уникати. Так, наприклад, не слід пити чай з імбиром на ніч: він збуджує нервову систему, що може обернутися безсонням.

Імбирний чай: рецепти

Приготувати чай з імбиру для схуднення нескладно. Рецептів існує безліч, і кожен може підібрати саме те, що доведеться йому до душі. Однак варто пам'ятати, що надмірна кількість імбиру не дасть кращих результатів. Навпаки, якщо чай виявиться занадто насиченим, його смак швидко набридне і втратить свою привабливість.

Для приготування імбирного чаю необхідно нарізати очищену імбирний корінь тонкою соломкою або натерти його на тертці, потім відварити в малій кількості води не менше чверті години на слабкому вогні. Той же самий рецепт можна використовувати і просто заварюючи імбир в термосі. Для цього його потрібно точно нарізати, залити окропом і залишити настоюватися. Заварюючи імбир в термосі, можна нарізати трохи крупніше. В обох випадках рекомендується отриманий відвар процідити перед вживанням і дати йому охолонути.

Рецепти імбирного чаю для схуднення

Як добитися кращого ефекту

Додаючи в такий чай різні трави і кошти, можна домогтися набагато більшого ефекту. Так, наприклад, в імбирний чай додають:

  • 1. Мед та лимон - це поліпшить протизапальні властивості чаю, допоможе при застуді. Також такий варіант чаю рекомендується пити в міжсезоння і взимку, це поєднання допомагає організму боротися з вірусами і підвищить імунітет.
  • 2. Той же ефект дасть і додати у відвар м'яти і меліси. Ці трави мають також легким заспокійливим ефектом, а приємний смак чаю як не можна краще підійде для холодних зимових вечорів.
  • 3. Шипшина слід додавати разом з імбиром, перед тим як залити його водою. Імбирний чай з шипшиною не тільки допомагає схуднути, але і показаний при «жіночих» захворювань. Також він володіє сечогінним ефектом.
  • 4. Брусниця, додана в імбирний чай, ефективна при захворюваннях нирок. Імбир, згідно з останніми дослідженнями, володіє легким жовчогінним ефектом, а відвар з брусницею надає помітне терапевтичну дію.
  • 5. Тонізуючий ефект дає імбирно - апельсиновий чай. Для його приготування використовується апельсинова цедра, м'ята, кардамон і сам імбир. Відвар готується на вогні. Для його приготування необхідно відварити протягом 15 хвилин всі перераховані інгредієнти (попередньо старанно подрібнивши їх). У готовий відвар можна додати часточку лимона або трохи лимонного соку - це додасть йому аромат.
  • 6. Любителі зеленого чаю можуть додавати в звичний напій трохи імбиру, це дасть той же ефект.

В цілому, імбирний чай змішують з будь-якими травами. Однак для складання власних рецептів слід добре знати дію трав, щоб воно поєднувалося з ефектом від імбиру, а не гасило один одного.

Імбирний чай: поради, котрі худнуть

Існує кілька варіантів застосування імбирного чаю тими, хто прагне схуднути. Інтенсивність «імбирною дієти» залежить від кількості зайвих кіло. Так, для того щоб скинути пару кілограм, достатньо додавати імбир в звичні напої: зелений або чорний чай. Можна також випивати за день пару чашок відвару імбирного без добавок. У тому ж випадку, якщо надмірна вага вимірюється двозначним числом, сподіватися тільки на цілющу силу імбиру не варто. Набагато більшого ефекту можна досягти, поєднуючи імбирний чай з фізичними навантаженнями і розумним обмеженням в їжі.

Для більш помітного схуднення рекомендується пити імбирний чай за півгодини до кожного прийому їжі. Імбир благотворно впливає на травлення, але цим її ефект не обмежується, він також послаблює відчуття голоду, допомагаючи з'їдати менше. Цей його дія безумовно оцінять дівчата, які сидять на дієті: адже іноді буває так складно утриматися від чого-небудь смачненького, але шкідливого!

На імбирному чаї також можна влаштовувати розвантажувальні дні. Причому розвантажувальні дні можуть бути строгими (в цьому випадку вживати можна лише чай, трохи сухофруктів або свіжих фруктів) або більш щадними. Останній варіант має на увазі харчування легкої, корисною їжею: варені або свіжі овочі, салати, супи. В такий день варто відмовитися від споживання жирного, смаженого, мучного і солодкого.

Як приготувати імбирний чай: для тих, що худнуть і не тільки

Імбирний чай з часником

Найбільш радикальним методом схуднення за допомогою імбиру є поєднання імбирного чаю з часником. Завдяки вмісту в ньому речовини - аллицину - часник знижує кількість «шкідливих» жирів в організмі, а також рівень холестерину. Крім того, вживання часнику стримує апетит, а також покращує обмінні процеси, що сприяє жіросжіганію.

Для того щоб приготувати чай для схуднення з імбиру з часником, потрібно взяти в рівних пропорціях і залити двадцятикратним об'ємом води (наприклад, взявши за 20 грам часнику і імбиру, потрібно відміряти 400 мілілітрів води). Такий чай досить залити окропом у термосі і витримати не менше 15 хвилин. Потім його слід процідити і пити потроху протягом дня.

Важливо пам'ятати, що пити імбирно - часниковий чай натщесерце не рекомендується. Також з обережністю варто застосовувати це чай тим, у кого виявлені захворювання серцево-судинної системи або проблеми з шлунком і кишечником.

Імбирний чай: протипоказання

Перед тим, як перейти на імбирний чай, необхідно проконсультуватися з лікарем: незважаючи на безліч переваг цього способу схуднення, існує і ряд протипоказань, а саме:

  • 1. Алергія на імбир. Заварюючи імбирний чай з будь-якою добавкою необхідно переконатися, що алергічної реакції не викликає ні один з компонентів чаю. Особливо це стосується часнику.
  • 2. Не можна пити імбир тим, у кого підвищена температура незалежно від того, яким захворюванням це викликано (іншими словами, імбирний чай, наприклад, з медом та лимоном потрібно пити при простудних захворюваннях, але лише тоді, коли температури немає).
  • 3. При шкірних захворюваннях імбир протипоказаний. Він може викликати загострення захворювань в хронічній формі, а також посилить вже існуюче подразнення або запалення на шкірі.
  • 4. Не слід вживати імбир тим, у кого виявлено виразкові хвороби (наприклад, дуоденальна виразка, виразковий коліт або виразка шлунка). Також в силу своїх властивостей, він протипоказаний при деяких захворюваннях кишечнику (дивертикуліт, дивертикулез).
  • 5. Імбир не рекомендується при зниженому згортанні крові або кровотечі: він тільки погіршить стан.
  • 6. Харчовий рефлекс вважається одним з протипоказань для схуднення за допомогою імбирного чаю.

Примітно, що вагітність і період лактації не є перешкодою для прийому імбиру, однак в цей період слід бути більш уважною і обережною. Це ж стосується тих випадків, коли вживання чаю викликає дискомфорт у шлунково-кишковому тракті. При будь-якому підозрі на підвищену чутливість до рослині необхідно отримати консультацію фахівця.

Імбир погано поєднується з лікарськими препаратами, особливо для пониження тиску, лікування аритмії, стимуляції серцевої активності. Поєднання їх прийому з імбиром може викликати ефект передозування. Не слід вживати імбир і хворим на цукровий діабет.

Імбирний чай рекомендується для схуднення та інших оздоровчих процедур. Однак якщо ви призначаєте його собі самостійно, при вживанні проявіть обережність. Будьте уважні і після консультації у лікаря, оскільки крім наявності захворювань протипоказанням є й індивідуальна непереносимість, яку важко виявити заздалегідь.

Всього коментарів: 0
avatar