17.05.2024
П`ятниця,10:11
Вітаю Вас Гість

Досягнуто суттєвого зростання тривалості життя

Збільшення тривалості життя Як кажуть, життя коротке. Але люди, що живуть в розвинених країнах, як правило, живуть більш ніж в два рази довше за своїх предків, мисливців-збирачів, роблячи 72 такими, як у предків 30, згідно з новими дослідженнями.

Найбільше зниження ранньої смертності відбулося в минулому столітті, або чотири покоління тому,- відкриття, яке ставить під сумнів традиційні теорії про старіння, зазначили автори дослідження.

Автори дослідження проаналізували рівень смертності в західному світі сьогодні, і у доісторичних мисливців-збирачів. "Ми показали, що людська смертність знизилася настільки істотно, що різниця між мисливцями-збирачами і низькою смертністю сьогоднішнього населення більше, ніж різниця між мисливцями-збирачами і дикими шимпанзе", - пишуть автори.

Наприклад, у мисливців-збирачів було приблизно в 100 разів більше шансів померти у віці до 15 років, ніж у жителів сьогоднішньої Японії та Швеції. І, йдеться в дослідженні, у мисливців-збирачів було більше шансів померти у віці 30 років такими, як японці в віці 72 років сьогодні.

За великим рахунком, дослідження ставить під сумнів ідею, що генетичні мутації протягом усього життя перешкоджають тому, щоб люди жили дуже довго.

"Без зміни нашого генетичного коду взагалі, у нас є всі ці поліпшення в показниках смертності в тих віках, де мутації повинні були б убити нас", - сказав Оскар Бургер, провідний автор дослідження. "І ми отримали всі ці поліпшення без «фіксації» будь-який з цих мутацій, які, за прогнозами, повинні змусити наше тіло зламатися тим чи іншим способом".

Рональд Лі, директор Центру з економіки і демографії старіння в Університеті Каліфорнії, Берклі, сказав, що він не впевнений, що результати кидають виклик сучасної наукової точки зору про тривалості життя. Замість цього, сучасне зниження рівня смертності "не здається несумісним з теорією, враховуючи великі успіхи у медицині, якість води, видалення стічних вод, харчування, контроль над насильством і нещасними випадками", - сказав Лі.

Всього коментарів: 0
avatar