02.05.2024
Четвер,13:30
Вітаю Вас Гість

Зв'язок між першою менструацією і серцево-судинними захворюваннями

Вплив першої менструації на ризик серцево-судинних захворювань Згідно новому науковому дослідженню період першої менструації залежить від кількості підшкірного жиру, об'єму талії та ІМТ людини в зрілому віці.

Проведена робота дозволяє зв'язати між собою певні життєві події, які могли б викликати небезпечну хворобу. Цей зв'язок допоможе визначити шляхи зниження ймовірності серцево-судинних проблем у доклінічній стадії у жінок.

Керівник дослідження доктор Каролін Фокс з національного інституту з вивчення серця говорить: «Метою даного експерименту було вивчити проблему жіночих репродуктивних факторів ризику, включаючи термін першої менструації, число пологів протягом життя (так званий паритет) і настання менопаузи, пов'язаної з індексом маси тіла. Ми виявили, що рання менструація пов'язана із загальним ожирінням, в той час як паритет і менопауза не мають нічого спільного з проблемами зайвої ваги. Безумовно, після менопаузи спостерігалися випадки проблемних зайвих кілограм, але як показав експеримент відбувалося це за зовсім інших причин».

У дослідженні, яке проходило в період з 2002 по 2005 рік, взяло участь 1638 жінок. Головні критерії відбору добровольців - це вік від 40 років і старше, відсутність ознак вагітності, і вага менше 160 кг.

Метою роботи було визначити зв'язок між вісцеральним (VAT) і підшкірним (SAT) ожирінням, враховуючи такі фактори, як:

  • споживання алкоголю;
  • індекс фізичної активності;
  • вплив гормональної терапії;
  • статус менопаузи;
  • куріння;
  • вік.

Результати дослідження свідчать про те, що терміни першої менструації в основному залежать від загальної кількості жиру в організмі.

Попередні експерименти пов'язували причину ранніх менструацій з психічними та поведінковими проблемами у підлітків. Протягом життя ця особливість може піддати жінок великому ризику виникнення кардиометаболических судинних і онкологічних захворювань, наприклад, раку грудей.

Всього коментарів: 0
avatar