30.04.2024
Вівторок,22:35
Вітаю Вас Гість

Зріла жирна шкіра, як її зберегти

Зріла жирна шкіраЗріла шкіра стає долею багатьох жінок після 35 років. Раннє старіння найбільш помітно на шкірі повік, навколо рота і шиї. Зазвичай з віком шкіра стає більш сухою і потребує інтенсивного зволоження. Але нерідко навіть у похилому віці зустрічається зріла жирна шкіра обличчя. Вона має свої характерні особливості і способи догляду. Причиною появи зморшок на жирній шкірі може стати ослаблення колагеновых волокон, які втрачають здатність вбирати і накопичувати вологу, погіршення кровотоку, більш повільне відновлення верхнього шару шкіри.

Збереження надмірного виділення підшкірного жиру в зрілому віці може бути обумовлено гормональними процесами, що протікають в організмі. Жирна шкіра хоч і повільніше старіє, але для неї теж типово зниження тонусу і в'ялість, часто на тлі розширених пор з ущільненими краями. Млявість шкіри робить пори ще більш помітними і суттєвими. Тому зріла жирна шкіра обличчя повинна піддаватися не менш інтенсивному догляду, ніж аналогічна суха.

Як запобігти раннє старіння

Численні дослідження дозволили виявити основні причини передчасного в'янення, позбувшись від яких можна істотно продовжити молодість. Це не вимагає грошових витрат, всього лише старанність і бажання добре виглядати навіть в зрілому віці.

  • Куріння - найлютіший ворог жінок. Якщо в молодості сліди його практично не помітні на шкірі, то після 35 років куріння необхідно сказати «ні»! Нікотин збільшує послаблений кровообіг, оскільки звужуються судини, отже, ще менше поживних речовин надходить до клітин. Шкіра набуває землистий відтінок. З'являються вільні радикали руйнують білки і ферменти, зріла жирна шкіра, як і суха, стає менш еластичною, на ній утворяться зморшки. Якщо ви не в змозі кинути палити, хоча б обмежтеся не більш як половиною пачки в день і вживайте підвищену дозу вітаміну С, який знищує вільні радикали і у великій кількості втрачається при палінні.
  • Недостатнє вживання рідини через притупляющегося з віком почуття спраги. Зниження запасів вологи призводить до обвисання шкіри та зморшок. Не менше 2 літрів в день чистої або мінеральної води - оптимальний варіант. Причому чай і кава сприяють втраті вологи, тому кожну чашку чаю необхідно компенсувати додатковим вживанням такої ж кількості води, а чашку кави - двома чашками води.
  • Дуже низька рухова активність. Рідко зустрінеш жінку після 35 років, займається фізкультурою на відкритому повітрі. А шкода, адже заняття спортом активують обмінні процеси, насичують кров киснем і стимулюють приплив крові до поверхні шкіри. Навіть зріла жирна шкіра залишалася б довше молодою і свіжою при активному кровообігу.
  • Засмагати категорично не рекомендується, особливо в зрілому віці. Ультрафіолетові промені висушують шкіру, руйнують колаген і еластан, сприяють появі зморшок. Навіть просто виходячи з дому в сонячний день в будь-який час року, користуйтеся захисними кремами.

Найімовірніше, про багатьох з цих причин ви здогадувалися і раніше, але не надавали їм суттєвого значення. Тим не менш, факт залишається фактом, і механізм шкідливого впливу куріння, зневоднення шкіри, сонячного випромінювання та малої рухливості сьогодні стає зрозумілим кожній жінці. Тому не відкладайте рішення, і почніть боротьбу за збереження молодості прямо зараз.

Особливості догляду за зрілою жирною шкірою

Основною особливістю догляду за жирною шкірою в зрілому віці є помірність у очищувальних процедур, оскільки надмірна старанність при видаленні жирових надлишків і скорочення часу може привести до того, що зріла жирна шкіра втратить дуже багато вологи і почне покриватися сіточкою зморшок.

  • Очищення користуйтесь спеціальними гелями і пінками, ні в якому разі не мийте з милом.
  • Використовуйте відвари трав, тоніки, що не містять спирт, велика кількість зволожуючих процедур.
  • Відвари і маски для зрілої жирної шкіри можна застосовувати такі ж, як для чищення жирної шкіри в будь-якому віці.
  • Необхідно використовувати вітамінізовані креми для зрілої шкіри, і робити масаж обличчя. Масаж стимулює кровообіг і допомагає краще всмоктуватися корисним речовинам з масажного крему і тих засобів, які ви нанесете після масажу. Легкими надавлюють і круговими рухами пересувайтеся від центру обличчя по масажних лініях до його країв.

Зріла шкіра, навіть якщо вона жирна, залишається все-таки зрілою. Тому зріла жирна шкіра потребує регулярного і більш інтенсивному догляді, ніж жирна шкіра в молодості. І цей догляд повинен бути щадним, щоб не зруйнувати природний захисний шар і не зашкодити шкірі.

Всього коментарів: 1
avatar
0
1 talikara • 15:18, 14.08.2016
після 30ти вже необхідно до косметологів звертатись, якщо хочеться якнайдовше виглядати молодо)) я ходжу на регулярні процедури в салон nava і дуже задоволена, що зараз існують сучасні методи корекції зморшок і овалу обличчя без хурургічного втручання. і не потрібно їхати за кордон! cool
avatar