04.05.2024
Субота,17:43
Вітаю Вас Гість

Видалення татуювань лазером

Видалення татуювань лазеромОстаннім часом татуювання стали надзвичайно популярні, вони затребувані, і бізнес на їх основі стрімко розвивається. Удосконалюється і техніка нанесення татуювань, апарати і чорнило. Однак яким би дивним це не здавалося, близько половини власників татуювань жалкують про подібний крок і прагнуть від них позбутися. Спроби позбутися від татуювань кустарними способами призводять до ускладнень і шрамами. Тим не менш, існують професійні способи очищення тіла від чорнила, наприклад, найбільш ефективний і безпечний з них - видалення татуювань лазером. Лазерний метод дозволяє повністю або частково зняти старий чорнильний малюнок з шкіри.

Всі татуювання можна повністю видалити

Як показує практика, більшість татуювань може бути видалено безслідно, але деякі з них не піддаються повному відома. Зрослу майстерність художників татуювань та унікальні властивості сучасних чорнила робить процес видалення татуювань неймовірно складним. Навіть використання найновіших апаратів і технологій не гарантує, що зведення татуювань яким-небудь способом - в тому числі і видалення татуювань лазером - буде абсолютно успішним. У деяких випадках на шкірі залишаються невеликі рубці.

Як відбувається видалення татуювань лазером

Потік світлової енергії, спрямований на певний колір, розбиває забарвлені ділянки на дрібні фрагменти, які згодом видаляються за рахунок оновлення клітин організму. Можливо, буде потрібно не один сеанс обробки пофарбованих ділянок лазером. Це залежить від якості чорнила і глибини їх проникнення в шкіру. Заради справедливості слід зазначити, що ця процедура цілком безпечна і обходиться без надрізів. Лазер діє вибірково, тільки на чорнило, не пошкоджуючи прилеглі ділянки шкіри. Але при глибокому проникненні фарбувального пігменту в шкірі, видалення татуювань лазером за кілька сеансів впливу може викликати теплове пошкодження шкіри, що виражається в появі больових відчуттів і бульбашок. Хоча лазерні технології безперервно удосконалюються, ймовірність утворення рубців при багаторазових опромінення світловим потоком залишається.

Кому рекомендовано лазерне видалення

Найлегше видалити татуювання у людей з білою шкірою на ногах, руках, стегнах і грудях. Там де мало жиру, наприклад на пальцях, татуювання видалити складніше, і абсолютна чистота шкіри після операції не гарантована. У будь-якому випадку при зверненні до фахівця вам буде рекомендований оптимальний варіант для вашої татуювання.

Наскільки результативним буде видалення татуювань лазером, залежить від розміру, кольору, розташування малюнка, і від того, як довго він перебував на шкірі. Важливо стан здоров'я пацієнта, оскільки від цього залежить здатність до швидкого самовідновлення клітин. Сучасні татуювання, як правило, видалити набагато складніше.

Слід зазначити також, що видалення татуювань практично так само болісно, як і їх нанесення. Вплив лазерних імпульсів кожен пацієнт сприймає індивідуально, але всі без винятку відчувають дискомфорт від процедури. За кілька годин до лазерного лікування лікар призначить прийом знеболюючих ліків. Іноді видалення татуювань лазером проводиться при нанесенні на пофарбований ділянку анестезуючою мазі або місцевого обколювання анестезуючою препаратом.

Як протікає лазерне лікування і наскільки тривало

Зазвичай лазерне вплив триває не більше кількох хвилин, і тривалість його визначається характером татуювання. Більшість татуювань вимагають проведення декількох сеансів лазерної обробки. В залежності від складності татуювання сеанси розбиваються по часу на 1-2 місяці.

Перед початком лікування на очі наносять захисний екран. На невеликому фрагменті татуювання лікар перевіряє індивідуальну чутливість пацієнта до лазерного випромінювання. Видалення татуювань лазером проводиться серією швидких імпульсів. Після лазерної обробки на шкіру накладається лід, щоб зменшити пухлину. Через деякий час наноситься знезаражуються мазь і стерильна пов'язка. Догляд за шкірою після лазерного впливу такий самий, як після сонячного опіку.

Побічні ефекти незначні і проявляються у вигляді гіперпігментації або знебарвленні шкіри, невелика ймовірність інфекції і не проходять рубців. Область, яка піддалася впливу лазера, може залишатися засмаглої протягом невеликого періоду часу.

В даний час видалення татуювань лазером вважається косметичною операцією і вартість його значно вище, ніж нанесення татуювання. На розмір оплати впливає тип, розташування, розмір татуювання, кількість необхідних сеансів лазерної дії.

Існує безліч інших способів видалення татуювань, але більшість з них малоефективне або пов'язане зі значними ризиками утворення рубців. Тому більшість фахівців визнає видалення татуювань лазером, як єдино можливу технологію лікування. До інших способів вдаються тільки в тому випадку, коли використання лазера виключено.

Всього коментарів: 0
avatar