03.05.2024
П`ятниця,03:38
Вітаю Вас Гість

Свербіж шкіри голови: швидке лікування

Свербіж шкіри головиОдне з найбільш неприємних станів, яке може переживати людина, свербіж шкіри голови, доставляє масу незручностей. Особливо, якщо ви часто буваєте в громадських місцях за родом своєї діяльності або виступаєте перед великою аудиторією слухачів. Причин появи свербежу може бути безліч. Однак відрадно і те, що доступних способів лікування знайдено теж чимало. Це можуть бути і лікарські засоби, і натуральні домашні продукти, які завжди під рукою. Головне не запускати цю проблему, інакше наслідки можуть бути більш серйозні, аж до випадання волосся і лікування антибіотиками.

Причини появи свербежу шкіри голови

  • Основні причини, за якими виникає свербіж шкіри голови, криються в наших щоденних вчинках або звички.
  • Недостатній догляд за волоссям.
  • Перебування у близькому контакті з людиною, що страждають свербінням шкіри.
  • Алергічна реакція на засоби для догляду за волоссям або укладальні склади.
  • Гормональний розлад з-за стресу або інших причин.
  • Мало сонячного світла.

Як бачите, є мінімум 4 з 5 позначених причин ви самі провокуєте. Наприклад, вирішили змінити шампунь для волосся, в результаті шкіра почала свербіти. Значить, шампунь вам не підходить, відмовтеся від нього і свербіж пройде. Сонячне світло необхідне для вироблення в шкірі вітаміну D, який сприяє росту волосся і виліковує свербіж шкіри голови.

Лікування свербежу

Проблема з сверблячкою шкіри голови, якщо її не розглядати серйозно, може перерости в запущену форму, і почнеться випадання волосся. Це особливо неприємно, коли волосся і без того не дуже густі і товсті. Найбільш поширені на сьогоднішній день засоби для лікування - це спеціальні шампуні, лікарські або проти лупи. Якщо вони не допомагають, спробуйте використовувати натуральні маски з рослинними оліями і скористайтеся ліками, призначеними дерматологом.

Найчастіше домашні маски готують на основі оливкового, мигдального масла і олії чайного дерева. Вони найбільш ефективно лікують свербіж шкіри голови. У склянку гарячої води додайте по 1ч.л. масла чайного дерева і оливкової. Остудіть і теплим нанесіть на шкіру голови, злегка помасажуйте, залиште на 20 хв. Після цього промийте шампунем. Можна замінити масло чайного дерева мигдальним, і приготувати маску таким же способом. Продовжуйте робити маски для шкіри протягом декількох днів. Якщо стан не покращиться, зверніться до лікаря за антибіотиками.

Антибіотики швидше, ніж інші засоби усувають свербіж. Їх вживають тільки за призначенням лікаря. У важкій формі свербіж шкіри голови неможливо вилікувати тільки шампунем. Тим не менш, шампуні і маски підвищать ефект від лікування антибіотиками. Тому їх необхідно використовувати як додаткові засоби догляду за волоссям і шкірою голови.

Свербіж шкіри рідко переростає в тяжкі форми, він швидше заподіює незручність і дискомфорт. У більшості випадку достатньо використовувати шампуні і маски, щоб швидко позбутися від проблеми.

Всього коментарів: 0
avatar