17.05.2024
П`ятниця,18:14
Вітаю Вас Гість

Скраб для сухої шкіри дбайливо очищає і живить

Скраб для сухої шкіриОчищення шкіри обличчя - важливий етап косметологічного догляду. Клітини шкіри проживають певний цикл, після чого відмирають і утворюють ороговілий шар на поверхні. Цей шар необхідно регулярно відлущувати, незалежно від типу шкіри. Суха шкіра, як правило, ніжна і чутлива, і очищати її слід дуже дбайливо. Цим обумовлений особливий вибір відповідної продукції для догляду за шкірою. Скраб для сухої шкіри повинен складатися з дуже дрібних частинок, що не дратують і не дряпають її поверхню. Подрібнена горіхова шкаралупа - це занадто грубо, тут потрібні, мабуть, частинки подрібненого горіха, наприклад, горіха жожоба.

Косметичні відділи та спеціалізовані магазини в достатку пропонують засоби по догляду за сухою шкірою від різних виробників. Використання фабричних коштів є свої плюси і мінуси. Головні плюси полягають у тому, що їх не треба готувати - купи і користуйся, і консерванти забезпечують тривалий термін придатності. Але є і оборотна сторона. Якісний скраб для сухої шкіри коштує дуже дорого. Якщо немає пробників, купувати його ризиковано з двох основних причин: склад може не відповідати написів на упаковці (з-за великої кількості контрафактної продукції), і навіть фірмове очищаючий засіб для сухої шкіри вам може просто не підійти, викликати подразнення, почервоніння, свербіж.

Зовсім інакше йде справа з домашньою косметикою: можна приготувати невеликий обсяг, змінювати склад і пропорції, підбираючи підходящий засіб. Для приготування домашнього скрабу використовують вівсяні пластівці і мелену каву. У склад додають пом'якшуючі та поживні продукти, здатні не тільки очистити шкіру, але і поліпшити її стан: сир і сметана, молоко, мед і оливкове мало - кожен з компонентів по-своєму корисний. Скраб для сухої шкіри з меленою кавою очищає і тонізує, подрібнена вівсянка живить і вирівнює колір обличчя.

  • Сир, сметану і мелену каву змішати в рівних частках. Цим складом злегка помасажувати обличчя круговими рухами. Залишити на 5-7 хв (в цей час можна почистити зуби), після чого змити кип'яченою водою.
  • У такому ж співвідношенні змішати сир, мелену вівсянку і оливкове масло. Дати вівсянці трохи набрякнути і очистити обличчя, як описано вище.
  • Протерту свіжу (або оттаянную заморожену) полуницю, оливкова олія і подрібнену вівсянку змішати в рівному співвідношенні. Отримайте скраб і кислотний пілінг одночасно.
  • Огіркове або морквяне пюре, вівсяна мука і оливкове масло в рівних частках складуть збагачене вітамінами очисник для шкіри.
  • Перемелену малину змішати з вівсяним борошном і оливковою олією в однаковій кількості. Подрібнені малинові кісточки дбайливо відлущують відмерлі клітини.

Домашній скраб для сухої шкіри готують у невеликій кількості, 3-4 ст. ложки. При появі почервоніння або свербежу його необхідно відразу ж змити і нанести на обличчя крем заспокійливий. Надалі слід скористатися іншим складом. Поступово ви підберете для своєї шкіри відповідне меню, і будете чергувати скраби, очищаючи ними шкіру 1 раз на тиждень.

Всього коментарів: 0
avatar